ροή ειδήσεων

Η Φλόγα των Special Olympics στη Ρόδο

Μετά την συγκινητική τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας των Αγώνων Special Olympics Athens 2011... την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 - στον Ιερό Βράχο της Πνύκας, παρουσία Υψηλών προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Κωνσταντινούπολη, για να μεταδώσει το μήνυμα των Αγώνων και την προσδοκία για έναν καλύτερο κόσμο. 

Κατά το παραδοσιακό τυπικό των Special Olympics, τη Φλόγα μεταφέρουν αθλητές Special Olympics και 150 λαμπαδηδρόμοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκπροσωπώντας τη χώρα τους, λειτουργούν ως "Φρουροί της Φλόγας της Ελπίδας".

Η Φλόγα της Ελπίδας θα φτάσει στην Ρόδο την Τετάρτη 22 Ιουνίου αφού πρώτα περάσει από την Κύπρο, την Κρήτη , την Πάρο, την Αντίπαρο & την Σαντορίνη. Αναλυτικά το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας είναι το εξής:

Τετάρτη 22 /06:

18.15- Έναρξη Λαμπαδηδρομίας στη Λίνδο (Άφιξη- αποβίβαση στο δεύτερο Parking μετά την πόλη περιφερειακά Πλατεία Σταυρή)

Διαδρομή: μέσω οδών Αποστόλου Παύλου δεξιά- πρώτο στενό αριστερά μέσω οδού Ιωάννου Β΄ Οικουμενικού Πατριάρχη- Άγιος Νικόλαος- ευθεία προς Πλατεία Ελευθερίας- Τελετή έμπροσθεν Μνημείου Ζίγδη.

18.30- Έναρξη τελετής, διάρκεια τελετής 45 λεπτά, χορευτικό από τοπικό χορευτικό πολιτιστικό σύλλογο.

19.15- Λήξη τελετής, αναχώρηση προς άνω parking.

Πέμπτης 23/06:

16.30- Έναρξη Λαμπαδηδρομίας έμπροσθεν ΕΛΛΗ

Διαδρομή: μέσω Δημαρχείου, παραλιακής οδού, δεξιά Ιπποτών, πέρας πλατεία μπροστά στο Καστέλο και είσοδος στον αύλειο χώρο του Παλατιού.

17.00- Έναρξη τελετής στον αύλειο χώρο του Παλατιού (το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει χορευτικό πρόγραμμα από σχολή χορού, τελετή Φλόγας Eλπίδας και ομιλία μικρής διάρκειας από επισήμους, συνολική διάρκεια: 1 ώρα) .

18.15- Λήξη τελετής (Αναχώρηση αριστερά Ορφέως, κάθοδος οδός Σωκράτους, πλατεία σιντριβανιού, δεξιά προς μικρό σιντριβάνι, έξοδος από Παναγιά Μπούργου).

· Ειδικά για την Τελετή της Φλόγας στο Καστέλο, θα έρθουν στην Ρόδο προσωπικότητες από όλο τον κόσμο υποστηρικτές των Special Olympics, καθώς και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics, κ. Τίμοθι Σράιβερ Κέννεντι και η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς, κα Γιάννα Δεσποτόπουλου.

Σας καλούμε όλους, να καλωσορίσουμε την φλόγα στην Ρόδο και να χειροκροτήσουμε με όλη μας την ψυχή, την δύναμη της προσπάθειας των ξεχωριστών Αθλητών των Special Olympics

· Υπενθυμίζεται ότι η Ρόδος ως Πόλις Αμφιτρύων των Αγώνων, θα φιλοξενήσει σχεδόν 2000 αθλητές των Αγώνων με τους συνόδους τους από 15 χώρες.

· Οι ξενοδόχοι της Ρόδου με κοινωνική ευαισθησία αλλά και αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες προβολής που δημιουργεί για την Ρόδο η φιλοξενία των Αθλητών Special Olympics, προσέφεραν δωρεάν τα δωμάτια για την φιλοξενία τους. Μέγας Αμφιτρυων είναι το ξενοδοχείο Rodos Palace που φιλοξένει 500 άτομα & ακολουθούν με 100 άτομα τα ξενοδοχεία Apollo Beach, Capsis, Eden Roc, Electra Palace, Olympic Palace, Platinum, με 90 το Ixian Grand, με 60 το Blue Bay, με 50 τα ξενοδοχεία Blue Sea, Ocean Blue, Nautica Blue, Oceanis, La Marquise, Rodos Palladium, Elysium, Esperides, MiraMare Wonderland, με 40 το Sheraton Rhodes, με 30 το Amathus, & το Krestin Palace.

· Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου είναι ο κύριος υποστηρικτής της μεγάλης αυτής προσπάθειας, ενώ και ο Δήμος Ρόδιων στηρίζει από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση. Πάνω από 200 συμπολίτες μας δήλωσαν εθελοντές και συμβάλλουν ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας των Αθλητών, ενώ πολλοί αλλοι, σύλλογοι , φορείς & ΜΜΕ βοηθούν επίσης σημαντικά, προβάλλοντας έτσι το φιλόξενο & κοινωνικό πρόσωπο της Ρόδου. 



trypofrakths.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/6/11 01:02

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΑΣΤΙΑΝΙΚΑ ΕΘΙΜΑ. ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕΧΤΕΙ Κ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΛΠ, Κ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΙΑ Κ ΚΑΤΙ ΚΟΡΟΪΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΣΕ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ "ΜΕΓΑΛΟΙ". ΒΡΕ ΟΥΣΤ! ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΠΕΘΑΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/11 10:41

    ακου μεγαλε εσυ που θες να λεγεσαι ανθρωπος 1500 παιδια με ειδικες αναγκες θελουν την βοηθεια μας οση και αν ειναι αυτη. Εαν εσυ θελεις να πληρωθεις για να προσφερεις τοτε δικος σου λογαριασμος, απο την αλλη ψαξε καλυτερα ποιοι θελουν να τα οικονομησουν γιατι μαλλον εισαι ενας απο αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/6/11 11:20

    ΜΕΓΑΛΕ 19/6/11 10:41 ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ,ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΠΑΝΕ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΗ.
    ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Κ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΑ ΠΕΙΝΑΝΕ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΟΜΩΣ. ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΛΙΓΟ!
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/6/11 19:25

    πάλι κάποιοι θα φάνε με χρυσά κουτάλια όπως και στους ολυμπιακούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *