ροή ειδήσεων

WSJ: “Τι θα συμβεί αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δε θέλουν να σωθούν”

Οι Έλληνες πολίτες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ανεχτούν άλλα μέτρα λιτότητας....,
γράφει σε κεντρικό δημοσίευμα της η εφημερίδα Wall Street Journal υποστηρίζοντας ότι το κεφάλαιο “Αργεντινή” έχει αρχίσει να αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία.
Όπως γράφει το δημοσίευμα, ακόμα και όταν η Ελλάδα αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά, θεωρείται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης δεν θα ξεπεράσει ένα ανεμικό 2% το χρόνο. Μάλιστα στα τέλη του 2016, η Ελληνική Οικονομία θα γυρίσει στα επίπεδα του 2008.

“Δεδομένων των συνθηκών, η Ελλάδα μπορεί να αποφασίσει ότι η “λύση της Αργεντινής” ίσως είναι η μόνη πραγματική επιλογή. Με άλλα λόγια, να φύγει από το ευρώ, να κηρύξει πτώχευση και να υιοθετήσει μια υποτιμημένη δραχμή”, γράφει η Wall Street Journal και μάλιστα τονίζει πως ίσως αυτό περιμένουν ήδη οι διεθνείς αγορές!

Οι έλληνες καταθέτες έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες, και ίσως σκέφτονται ότι έχουν έρθει πιο κοντά σε μια έξοδο από το ευρώ.

“Αυτό θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέσει την ευρωζώνη. Μια τέτοια κίνηση θα φέρει συστημική κρίση στα οικονομικά της Ευρώπης , καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν εκτεθεί στο ελληνικό χρέος”,
λέει η WSJ.

Αυτό θα οδηγήσει χώρες, όπως η Γερμανία, να κάνει πολλούς συμβιβασμούς, όπως μια ολική άφεση χρέους, εκτιμά η WSJ, και καταλήγει στο ότι ίσως η “λύση της Αργεντινής” είναι ίσως το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό όπλο που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας. 
cosmo.gr 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/6/11 14:57

    Πού ήσαστε, κύριοι όλοι εσείς που τώρα αγωνίζεστε για το κοινό καλό, τότε;..

    Πού ήσουν Μίκη όταν ανέβαινε η Χούντα; Σε κυνηγούσαν θα μου πεις γιατί ήσουν αριστερός. Πού ήσουν όταν έφυγε η Χούντα, Μίκη, και επανήλθε η "Δημοκρατία"; Πού ήσουν να....
    φωνάξεις και να διαμαρτυρηθείς όταν το '81 υπογράφανε την Αρχή του Τέλους του Τόπου; Πού ήσουν Μίκη όταν διορίζονταν σωριδόν στο δημόσιο οι γλύφτες και οι της "κλαδικής"? Πού ήσουν να φωνάξεις για τα λεφτά τα κλεμμένα, τα pumpers, την Μακεδονία, το Χρηματηστήριο? Γιατί τότε δεν έκανες τίποτε παρά φωτογραφιζόσουν με το κάθε λογής λαμόγιο?

    Εσύ κύριε Καμμένε? Πού ήσουν όταν τα σκάνδαλα ήταν ακόμη ζεστά... 300 είστε, δεν μπορεί να μην τα είδες, άκουσες... Πού ήσουν να ζητήσεις κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, του εξονυχιστικού ελέγχου όλων των περιουσιακών στοιχείων όλων όσων πέρασαν από τη Βουλή τα τελευταία 100 χρόνια?

    Εσύ κύριε Χατζηνικολάου, πού ήσουν! Πού ήσουν να ενημερώσεις τον κόσμο σωστά για τα τετκτενόμενα τότε; Όλοι λένε ότι είσαι πολύ καλός δημοσιογράφος. Πού ήσουν ΤΟΣΑ χρόνια να το αποδείξεις? Πού ήσουν να φανερώσεις όσα γίνονταν τότε; Πού ήσουν να καταγγείλεις πολιτικούς, συναδέλφους, πολίτες και γενικά όσους έβαλαν χέρι στα λεφτά μας και τις ζωές μας;

    Πού ήσαστε όλοι εσείς, επιφανείς κύριοι και κυρίες, τότε που συνέβαιναν όλα αυτά για τα οποία τώρα πληρώνουμε? Πού ήσαστε να σώσετε τον τόπο και τις επόμενες γενιές;

    Τι πραγματικά ζητάτε τώρα διατυμπανίζοντας την αγωνιστικότητα σας ενάντια στο άδικο; Τι θέλετε να κερδίσετε; Μάλλον το ποτάμι (που δεν θα "ξεκινήσει από την Ισπανία") απειλεί και το δικός σπίτι και προσπαθείτε να περισώσετε ότι σώζεται.
    Άντε κάντε μας τη χάρη στρουθοκάμηλοι όλοι... Είδατε γκιλοτίνα κι αγχωθήκατε.

    Όποιος έφταιξε θα πληρώσει... Κι όσοι εθελοτυφλούσαν ή κώφευαν κι αυτοί συνένοχοι είναι.
    Όσοι πέρασαν από κει μέσα (σ.σ. Βουλή) να τιμωρηθούν.

    Κι εγώ είμαι κατωτέρας μόρφωσης (Δημοτικό-Τεχνική)αλλά διάβασα και λίγο ιστορία για τους "Εθνάρχες" από άλλες πηγές.
    Όποιος διαβάσει την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος και πάει στους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης, μόνο Δραμαμίνες θα τον σώσουν από τα εμετικά κείμενα που θα διαβάσουν. Εδώ μιλάνε για αγωνιστές του 1821 και τους λένε γκέι, ενώ τους πραγματικούς τραβεστί και τις τρανσέξουαλ που ξεχαρβαλώνουν την Ιστορία αυτού του τόπου, τις κάνουν και Υπουργούς. ΑΛΗΤΕΣ...είσαστε ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/11 01:21

    Αμα τους βαστάσει ας μην μας σώσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *