ροή ειδήσεων

Δημοσιογράφος έχασε την ακοή του από επίθεση των ΜΑΤ στα επεισόδια στις 15/06

Τραγική κατάληξη είχε για το δημοσιογράφο, Μανώλη Κυπραίο, το ρεπορτάζ που έκανε στις 15/06 στο Σύνταγμα, καθώς...
απώλεσε πλήρως την ακοή του και από τα δυο αυτιά, από χειροβομβίδα κρότου των ΜΑΤ, ενώ ξυλοκοπήθηκε και άγρια από δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Παράλληλα σχηματίστηκαν τέσσερις διαφορετικές δικογραφίες για την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών αλλά και για άγριο ξυλοκόπημα πολιτών από μέλη της αστυνομίας στις διαδηλώσεις στις 28/06 και 29/06.
Ειδικότερα ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κυπραίος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, όταν άντρες των ΜΑΤ έριξαν σε απόσταση αναπνοής από αυτόν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης.

Στην προσπάθειά του δε να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας “ΔΕΛΤΑ”!

Από τη βάναυση συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων, ο κ. Κυπραίος απώλεσε πλήρως την ακοή του και από τα δύο αυτιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την ωμή κρατική βία που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μανώλη Κυπραίο, ενώ δηλώνει πως “δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.”

Οι δικογραφίες για τα χημικά και το ξύλο!

Τέσσερις διαφορετικές δικογραφίες σχηματίστηκαν τελικά για την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών ακόμη και ληγμένων από το 1997, αλλά και για το άγριο ξυλοκόπημα ακόμη και διερχόμενων πολιτών που διαδήλωσαν την περασμένη Τρίτη (28/06) και Τετάρτη (29/06) στο Σύνταγμα κατά της ψήφισης του Mεσοπρόθεσμου. Κατηγορίες οι οποίες προς το παρόν είναι κατά παντός υπευθύνου της ΕΛ.ΑΣ.

Οι τέσσερις δικογραφίες περιλαμβάνουν ισάριθμες κατηγορίες και έχουν ως εξής:

-Παράλειψη σύλληψης οπλοφορούντων. Η κατηγορία αφορά βίντεο που προκλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ που έδειχνε άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα και λοστούς στα χέρια να περιθάλπτονται από αστυνομικούς στο προαύλιο της Βουλής.

-Παραβίαση πανεπιστημιακού ασύλου με βάση τις καταγγελίες του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας Θεοδόση Πελεγρίνη. Ο πρύτανης με επιστολή του στον πρωθυπουργό την οποία κοινοποίησε και στον Άρειο Πάγο είχε καταγγείλει "την είσοδο, την 29η Ιουνίου 2011, των αστυνομικών δυνάμεων στον πανεπιστημιακό χώρο του ΤμήματοςΕπικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Καλαμιώτου 2) και τη χρήση δακρυγόνων και κροτίδων εντός του κτηρίου, η οποία δημιούργησε σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή φοιτητών και πολιτών που εισήλθαν σε αυτό για να προστατευτούν από τα χημικά και την αστυνομική βία, καταλύοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, χωρίς την άδεια των Πρυτανικών Αρχών".

-Χρήση χημικών, με βάση τις καταγγελίες του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντου. Ο πρόεδρος του ΦΣΑ με δηλώσεις του είχε αναφερθεί στην εκτεταμένη χρήση χημικών ακόμη και στο Μετρό στο Σύνταγμα, καθώς και στις δυσκολίες να παραδοθούν φάρμακα στο πρόχειρο ιατρείο που είχε στηθεί εντός του σταθμού. Αντίστοιχες καταγγελίες για τα χημικά είχε κάνει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.
cosmos

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *