ροή ειδήσεων

20.000 βιβλία σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου από τη Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους που ξεκίνησε το πρόγραμμα «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ», έχουν προσφερθεί 20.000 βιβλία και γραφική ύλη... στη Σάμο, στη Κάλυμνο, στη Λήμνο, στο Καστελλόριζο, στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σαμοθράκη, στη Κω, στη Ρόδο και στη Σύμη.
Η φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ξεκίνησε δυναμικά την ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών σε ακριτικές ελληνικές περιοχές αλλά και την δωρεάν διάθεση βιβλιακού υλικού και γραφικής ύλης σε ελληνόπουλα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προσφέροντας χιλιάδες βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου με σκοπό την ενίσχυση της εθνικής προόδου και την πνευματική ανάπτυξη των νέων


Σε συνεργασία με τους Δήμους των ανωτέρω ακριτικών νησιών έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια να στραφούν τα παιδιά από τη μικρή τους ηλικία στην ανάγνωση βιβλίων, να υπάρξει εξοικείωση με αυτό, να αποκτήσουν σχέση ζωής, να συνειδητοποιήσουν την αξία και τη χρησιμότητα του ως πηγή γνώσης και πνευματικής καλλιέργειας.


Στις προτεραιότητες της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» είναι να φτάσει σε κάθε ακριτική γωνιά της Ελλάδος η βοήθεια της εμπλουτίζοντας τη σχολική βιβλιοθήκη κάθε ακριτικού χωριού, κάθε σχολείου που χρήζει ανάγκης για να μπορούν τα παιδιά ιδίως των απομακρυσμένων αυτών περιοχών του τόπου μας να γνωρίσουν ένα πιστό φίλο το βιβλίο, το οποίο δεν μας αρνείται ποτέ τη συντροφιά του και είναι πάντα πρόθυμο να μας ενημερώσει και να μας ψυχαγωγήσει.


Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε χιλιάδες παιδιά μαθητές των ελληνικών σχολείων συμβάλλοντας στην αξία της προσφοράς ενός καλού βιβλίου για το παιδί. Για την γνώση του, την καλλιέργεια της σκέψης, της κρίσης και της φαντασίας του, την εκτόνωση, την συναισθηματική ικανοποίηση, την χαρά του.


Τα βιβλία αποτελούν πηγή χαράς, συγκίνησης και ανοίγουν νέους ορίζοντες στα παιδιά, δημιουργώντας νέα ενδιαφέροντα, μεταδίδοντας τους κανόνες, τα ήθη και τις αξίες της κοινωνίας αλλά ίσως και το πιο σημαντικό συμβάλλουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.


Ολοκληρώνοντας τον α΄ κύκλο ενεργειών η Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» , ευχαριστεί όλους τους Δημάρχους για την άριστη συνεργασία, τον άψογο συντονισμό με τον Τομέα Δημοσίων Σχέσεων της φιλανθρωπικής εταιρείας, την πρόθυμη και γεμάτη αισιοδοξία και υπευθυνότητα στάση των συνεργατών του κάθε Δημάρχου ξεχωριστά.


Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση απολογισμού της προσφοράς του Οργανισμού στα νησιά μας στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο αλλά και των προοπτικών και του σχεδιασμού υλοποίησης νέων αποστολών. Από τον Σεπτέμβριο θα συνεχιστεί ο β΄κύκλος ενεργειών του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με αποστολές βιβλίων και γραφικής ύλης σε ακριτικές γωνιές της Ελλάδος μας.


onalert.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *