ροή ειδήσεων

Μέχρι και ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών αμφιβάλει για τα 50 δισ. ευρώ

Ομολογία-σοκ από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και κάποτε πολέμιο του μνημονίου (σ.σ. προ υπουργικής καρέκλας), Παντελή Οικονόμου σχετικά με τις προαναγγελθείσες...
αποκρατικοποιήσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στην τρόικα. «Στο τέλος θα πωληθούν πολύ λιγότερα και θα το δείτε» δήλωσε ο κ. Οικονόμου από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι σε τέτοιου είδους επενδύσεις, το ενδιαφέρον πάντοτε είναι περιορισμένο.
«Κανείς δεν διακινδυνεύει τα λεφτά του εκεί που υπάρχει ο παράγοντας εργασία, αφού αυτοί που έχουν λεφτά προτιμούν να επενδύουν σε αέρα, σε spreads και CDS», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.
Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι παρά την… αποτυχία του εγχειρήματος, τουλάχιστον όσον αφορά το ύψος των τελικών εισπράξεων, οι αποκρατικοποιήσεις είναι αναγκαίες, καθώς αν δεν γίνουν «θα πάμε σε στάση πληρωμών. Από μένα μη ζητάτε να συμπράξω σε στάση πληρωμών. Πονάω με πολλά από αυτά που βλέπω και αποφασίζονται, αλλά θα πονούσα περισσότερο αν πηγαίναμε σε στάση πληρωμών».
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και του ΟΛΘ, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι επιχειρήσεις σαν τη ΛΑΡΚΟ θα έπρεπε να έχουν δημόσιο χαρακτήρα, ωστόσο η χώρα μας είναι στη δυσάρεστη θέση να εξεύρει χρήματα προκειμένου «να πιάσουμε τους στόχους στους οποίους έχουμε συμφωνήσει.
Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει υποψήφιος αγοραστής, τόσο για τη ΛΑΡΚΟ όσο και για τον ΟΛΘ.
newscode.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *