ροή ειδήσεων

Δυναμικό παρών και στο 6ο Πανευρωπαικό συλλαλητήριο των Αγανακτισμένων - Το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης

Δυναμικό παρών έδωσαν οι «Αγανακτισμένοι» για 6η Κυριακή και 40η συνεχόμενη ημέρα στην πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές έδωσαν για άλλη μια φορά δυναμικό παρόν...
μπροστά από το Κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μνημονίου και ζητώντας την απόσυρση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου. Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν την αστυνομία μετά τα περιστατικά της περασμένης Τετάρτης και την πρωτοφανή χρήση χημικών βίας. Η αστυνομία προχώ! ρησε σε χρήση χημικών και εχθές το βράδυ. Εν τω μεταξύ στη Λαμία ξυλοκοπήθηκε βουλευτής ενώ προχθές στα Τρίκαλα έγινε διαμαρτυρία «Αγανακτισμένων» με πολιτικά γραφεία να δέχονται την αγανάκτησή τους.

Το βράδυ δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Νίκης, στην πίσω πλευρά του υπουργείου Οικονομικών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών. Σύμφωνα με την αστυνομία, η χρήση χημικών κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ένας 53χρονος, που δέχθηκε επίθεση από ομάδα 200 ατόμων, καθώς θεώρησαν ότι είναι υπάλληλος της Ασφάλειας. Ο ίδιος ο 53χρονος δήλωσε ερευνητής δημοσίου θεαμάτος.
Λαμία

Στη Λαμία ο κυβερνητικός βουλευτής Νίκος Τσώνης, ο οποίος δέχτηκε καταιγίδα καφέδων, γιαουρτιών, προπηλακισμούς, αλλά και χτυπήματα από πολίτες, λίγο πριν από τη νομαρχιακή συνέλευση του κόμματος στη Λαμία. Τα επεισόδια καταδικάστηκαν έντονα από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.

'Οταν εμφανίστηκε ο Ν. Τσώνης, ο οποίος στη Βουλή αιτιολόγησε τη θετική ψήφο του πως το έκανε κατόπιν πιέσεως ενός Λαμιώτη πολίτη (του Δημητράκη), τον πλησίασε κάποιος από το πλήθος και τον επέπληξε: «Εσύ είσαι που ψήφισες το Μεσοπρόθεσμο; Ντροπή σου και φτου σου» και έκανε μια κίνηση να φτύσει τον βουλευτή.

Τότε, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ο κ. Τσώνης σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε στον πολίτη, τον έπιασε από το λαιμό και του απηύθυνε βαρύτατες ύβρεις όπως: «Τι κάνεις ρε μαλ...., θα σε γαμ...., κ....παιδο».

Αμέσως ο χώρος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τον βουλευτή να ξεφεύγει από τα χέρια των πολιτών και να τρέχει να σωθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας.
Τρίκαλα

Ομάδα περίπου 50 «Αγανακτισμένων» πολιτών έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προχθές το βράδυ, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών της περιοχής.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα πολιτικά γραφεία των 5 τοπικών βουλευτών και παρέμεναν από περίπου 5 λεπτά στο καθένα, φωνάζοντας συνθήματα κατά του συγκεκριμένου βουλευτή και εν συνεχεία, έβαζαν με σπρέι την υπογραφή της διαμαρτυρίας.
Το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης

Αργά το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασισττεί η περαιτέρω στάση των «Αγανακτισμένων», υπό το πρίσμα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΡΟΙΚΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ΝΤΟΠΙΟΥΣ ή ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ που ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ

Μια έκπτωτη και δικτατορική ελληνική κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί τον λαό αυτής της χώρας, μόλις ψήφισε νομοσχέδια με τα οποία σκοπεύει να εκποιήσει την δημόσια ελληνική περιουσία και γη, ενάντια στην θέληση της μεγάλης πλειονότητας του λαού.

Ενημερώνουμε όσους διαβλέπουν μια επενδυτική ευκαιρία, ότι δεν θα αργήσουμε να ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση, που σύντομα θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της απέναντι στον λαό και στην χώρα. Οι υπογραφές και τα νομοσχέδιά της είναι άκυρα. Δεν τα έχει επικυρώσει ο ελληνικός λαός και βεβαίως δεν τα αναγνωρίζει.

Προειδοποιούμε κάθε επίδοξο επενδυτή να μην σκεφτεί καν να πλησιάσει σε δημοπρασία η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ή γης μας και πολύ περισσότερο να μην την αγοράσει. Εκτός του ότι όταν επανακτήσουμε ως λαός την κυριαρχία της χώρας μας θα χάσει ότι αγόρασε, τα χρήματά του που συμμετείχαν στην παράνομη συναλλαγή δεν θα του επιστραφούν.

Επίσης τον προειδοποιούμε ότι μέχρι να ξαναποκτήσουμε τον έλεγχο της χώρας, στα πλαίσια υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας όπως αυτά απορρέουν και από το Σύνταγμα της Ελλάδας αλλά και από τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα των λαών και των ανθρώπων, θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο μέσα από την αυτο-οργάνωσή μας για να ακυρώσουμε στην πράξη και να σαμποτάρουμε την τυχόν επένδυσή του.

Ας μην τολμήσει λοιπόν κανείς επίδοξος επενδυτής να κάνει ψώνια ευκαιρίας δημόσιας περιουσίας και γης στην Ελλάδα, εκτός κι αν αντιλαμβάνεται το υψηλό ρίσκο της επένδυσής του. Σε αυτή την περίπτωση, η επένδυσή του θα «είναι ευπρόσδεκτη» στην χώρα όπου όταν στερείς την ελευθερία στο λαό της, ξέρει να γεννά έναν Κανάρη ή να κάνει συντρίμια μια γέφυρα στον Γοργοπόταμο.

Η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος 3-7-2011

Δυναμική πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια στην πρεσβεία του Ισραήλ και την Αμερικανική πορεία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με τη συμμετοχή περίπου 1000 διαδηλωτών, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην απαγόρευση του αμερικανικού πλοίου, «Audacity of Hope», καθώς και των άλλων πλοίων που βρίσκονται σε ελληνικά λιμάνια, για τη Γάζα. Μέλη της αποστολής του στόλου της Ελευθερίας, της θεματικής κοινωνικής αλληλεγγύης, Αγανακτισμένοι πολίτες, αλλά και κόσμος που ενώθηκε μαζί τους έδωσαν δυναμικό παρό! ν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου παρέδωσαν ψήφισμα. Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε στην Ισραηλινή και την Αμερικανική πρεσβεία, όπου υπήρξε ισχυρή αστυνομική παρουσία. Και στις δυο περιπτώσεις δεν επετράπη στους διαδηλωτές να τοιχοκολλήσουν το ψήφισμά τους πάνω στους τοίχους των πρεσβειών, οπότε το τοιχοκόλλησουν σε παρακείμενες κωλώνες.

Στην Αμερικανική πρεσβεία, οι διαδηλωτές ενώθηκαν με 30 άτομα της αμερικανικής πρωτοβουλίας που παραμένουν έξω από το κτίριο πραγματοποιώντας αποχή από το φαγητό, ζητώντας να απελευθερωθεί ο καπετάνιος του Αμερικανικού πλοίου του Στόλου της Ελευθερίας, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο. Κατόπιν οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος. Στην Βασιλίσσης Σοφίας, βρήκαν το δρόμο κλειστό από κλούβες των ΜΑΤ και αναγκάστηκαν να περάσουν από το πεζοδρόμιο. «Ανοίξτε τα λιμάνια να φύγουνε τα πλοία, η χούντα δεν τελείωσε το 73» ήταν το σ! ύνθημα που κυριαρχούσε στην πορεία, η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συγκίνηση στην πλατεία Συντάγματος.

tvxs.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/7/11 01:16

    ΦΙΛΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ αν δε φανε το ξυλο τους δε θα καταλαβουν τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *