ροή ειδήσεων

Οι άνθρωποι του Καστελλόριζου

Του Νίκου Λυγερού
Το Καστελλόριζο δεν είναι μόνο ένα νησί. Οι κάτοικοι του δεν είναι ούτε άγνωστοι , ούτε αγνοούμενοι, όπως πιστεύουν μερικοί...

ειδικοί που είναι έτοιμοι να τους θυσιάσουν για να λύσουν με εύκολο τρόπο προβλήματα διαπραγματεύσεων. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα δεν λειτούργησε ποτέ με αυτόν τον τρόπο με τους δικούς της. Δεν είναι η Ελλάδα που θυσιάζει τους ανθρώπους της , αλλά αυτοί που συνειδητά θυσιάζονται γι’ αυτήν, διότι ξέρουν ότι είναι ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει για να μην πεθάνει. Το Καστελλόριζο, αν είναι ακόμα ζωντανό, είναι μόνο και μόνο διότι οι άνθρωποί μας το κρατούν ζωντανό με την παρουσία τους. Πάντα δίναμε, δίνουμε και θα δίνουμε σημασία στους ανθρώπους μας, διότι είναι οι μόνοι ικανοί ν’ αντέξουν μέσα στον χρόνο την κυριαρχία του χώρου. Αν ο λαός έχει τόσο μεγάλη ιστορία, είναι επειδή ζει με την ιστορία λόγω του χρόνου. Κατά συνέπεια, δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στο χώρο και στο νησί, αλλά περισσότερο ακόμα στους ανθρώπους. Κι αν μερικοί πιστεύουν ότι είναι για συναισθηματικούς λόγους και μόνο, λες κι αυτό να είναι αρνητικό, αρκεί να εξετάσουν τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης όσον αφορά στο θέμα της οικονομικής δραστηριότητας. Επιπλέον, αν εξετάσουμε το παράδειγμα των Θερμοπυλών δεν είναι η Ελλάδα που τις βοήθησε, αλλά αυτές που βοήθησαν την Ελλάδα λόγω των ανθρώπων που αντιστάθηκαν. Το Καστελλόριζο δεν είναι ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής είναι πρώτα από όλα ανθρώπινο. Αν δηλώνει παρουσία μέσα στο χρόνο δεν είναι τυχαίο και οφείλεται στους ανθρώπους που το πόνεσαν. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τα τερτίπια και τα διπλωματικά τεχνάσματα των γειτόνων, η ουσία είναι άλλη και δεν αφορά το Αιγαίο ή τη Μεσόγειο, πράγμα το οποίο λύνεται παρεμπιπτόντως με τις διεθνείς συμβάσεις και τις συνθήκες, αλλά ο ελληνισμός και το Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Το Καστελλόριζο με την ιστορία του ανήκει στο πρώτο και με τη δράση του ανήκει στο δεύτερο. Το Καστελλόριζο δεν είναι απλώς ένα σύμβολο, αλλά ένα σημείο αναφοράς της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της δικής μας.

lygeros.org

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/7/11 19:26

    ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΦΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/7/11 19:40

    Στο Καστελοριζο ξερουμε 3 γνωστες Προσωπικοτητες 1) η Κυρα της Ρω που καθε πρωι και βραδυ υψωνε και κατεβαζε την Σημαια μας!!!!! 2)Ο Κυρ Ηλιας που αν και αναπηρος καθε μερα πρωι και βραδυ υψωνε και κατεβαζε την σημαιαμας στο Μουσειο!!! Και 3) Ο Δημαρχος Καστελοριζου κ.Πανηγυρης που εχει σπασει παγκοσμιο ρεκορ να μπαινοβγαινει απο τα δικαστηρια για πλαστογραφιες και απατες!! Αν ξεχασα καποιον να με συγχωρεσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/7/11 19:45

    ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΥΣΤΙΡΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΘΩΩΝΕΤΑΙ.ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΙΝΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/7/11 19:52

    19:45 Αστα να πανε φιλε...Αυτο δεν εχει ξαναγινει!! Ουτε μια καταδικη? Υπαρχουν τρανταχτα στοιχεια και αποδειξεις..και παντα βγαινει αθωως!! Ελληνικα δικαστηρια τι περιμενεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/7/11 21:00

    Να πω στα λαμόγια (τους δημοσιογράφους) των Δωδεκανησιακών ΜΜΕ, αν λέμε ότι το νησί αυτό είναι Ελληνικό ας δείχνουν στο χάρτι έστω που λένε τον καιρό και αυτό το νησί. Μετά θα μας το πάρουν και θα λέμε τί έγινε. Μόνοι μας δίνουμε αφορμή στους απέναντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/7/11 22:47

    21:00 Εδω φιλε μου δεν λενε τα πανελλαδικα μεγαλα καναλια τον καιρο στη Ροδο..θα λενε στο Καστελοριζο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/7/11 23:03

    17/7/11 21:00 Να σε ρωτησω φιλε....Ποιος θα σε παρει? Ο Τουρκος? Μην εισαι υποκριτης! Εσεις οι ιδιοι σχεδον καθε μερα ειστε απεναντι και τους αφηνετε το χρημα που βγαζετε απο τους Ελληνες τουριστες! Τα ψωνια σας τα κανετε απο την τουρκια! Ρουχα Λαχανικα, ξηροι καρποι τα παντα τα κανετε απο την Τουρκια! Τα λεφτα σας τα αφηνετε στους τουρκους! λοιπον μην λες οτι θα σε παρουν? Αφου εσεις οι ιδιοι ηδη εχετε πουλησει το νησι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/7/11 00:17

    Δεν βλεπω κανενα προβλημα με το να ψωνιζουν απο Τουρκια. Ξεκολλατε πια μερικοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/7/11 00:34

    00:17 ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ? ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ? ΩΡΑΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΡΕ!! ΑΝ ΔΕΝ ΨΩΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΡΕ ΒΛΑΚΑΚΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΦΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΦΡΑΓΚΑ? ΑΝΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥς! ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΣΑΣ ΜΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ? ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ? ΒΡΕΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/7/11 00:35

    ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ...ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΑΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/7/11 02:55

    ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ...ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.ΓΙΑΤΙ?ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ?
    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ?
    ΓΙΑ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΗΝΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΛΛΑ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ...ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΜΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/7/11 07:43

    18/7/11 02:55 Συμφωνω κι εγω με οσα λες φιλε μου... Οντως ολα τα καναλια θα πρεπει επιτελους να δειχνουν και το τελευταια συνορα μας!! Αλλα κι εσεισ ρε παιδια γιατι αφηνετε τα λεφτα σας απεναντι? Ερχονται οι Ροδιτες αλλα και αλλοι Ελληνες απ'ολα τα μερη μας σας αφηνουν λεφτα κι εσεις αντι να κανετε τις αγορες σας απο Ελληνικα μαγαζια ωστε να ενεσχυσετε τους συμπατριωτες σας τα δινετε στους Τουρκους! Και οσο για καποιο πιο πανω που ειπε οτι δεν ειναι προβλημα θελεις φιλε μου να πηγαινεις εσυ και να αφην εις τα λεφτα σου σε Ελληνικα μαγαζια και εμεις να μην ερχομαστε στο δικο σου? Στηριξτε τους Ελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος18/7/11 13:24

    με τετοιες τιμες που εχουν ας μην περιμενουν κ πολλους τουριστες. ουτε καθηγητες δεν πηγαινουν σε λιγο.ειναι αφιλοξενοι/!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *