ροή ειδήσεων

Εμείς δεν έχουμε Άλπεις, έχουμε σπηλιές

Γιατί άραγε οι πολιτικοί μας παρουσιάζουν το σενάριο, σαν οι χώρες της ΟΝΕ να είναι ορειβάτες που όλοι μαζί δεμένοι με σχοινί σκαρφαλώνουν στις Άλπεις...
εμάς αιωρούμενος στο κενό και τους υπόλοιπους να προσπαθούν να μας σηκώσουν γιατί ξέρουν πως δεν θα αντέξουν πολύ το βάρος μας κι αν πέσουμε θα τους παρασύρουμε όλους στο γκρεμό; Κι εμείς φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να περιμένουμε καρτερικά ή να μας ανεβάσουν σε μια στερεή βάση ή αν δεν! τα καταφέρουν να πιάσουν ένα μαχαίρι και να κόψουν το σχοινί που μας κρατάει ζωντανούς;
Ίσως αν ήξεραν την ιστορία μας καλύτερα, να είχαν διαμορφώσει το σενάριο διαφορετικά.
Είμαστε σε μια σπηλιά και κινδυνεύουμε όλοι μαζί από μια επερχόμενη κατάρρευση. Εμείς πληγωμένοι δεν μπορούμε να τρέξουμε προς την έξοδο, αλλά κρατάμε ένα δαυλό αναμμένο πάνω από κάμποσα βαρέλια με μπαρούτι. Δεν τους απειλούμε να μας βοηθήσουν να βγούμε όλοι μαζί έξω, αλλά τους προειδοποιούμε πως είμαστε αδύναμοι, τα χέρια μας τρέμουνε κι αν ο δαυλός πέσει στο μπαρούτι θα ανατιναχθούμε όλοι μαζί.
Αυτό το Σενάριο ταιριάζει καλύτερα στα χείλη των πρωθυπουργών και αντπρωθυπουργών μας, γιατί εμεί έχουμε και σπηλιές και μοναστήρια και Αρκάδι. Εμείς δεν είμαστε καλοί στην ορειβασία.
Η διαφορά είναι απλή. Στο πρώτο σενάριο το σχοινί και το μαχαίρι το κρατάνε εκείνοι, ενώ στο δεύτερο τη φωτιά και τη μπαρούτη την έχουμε εμείς.
Εγώ θα παραδεχτώ το πολιτικό μας που θα μας πει αυτή τη παραβολή.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *