ροή ειδήσεων

Επικίνδυνα τα τατουάζ με μαύρη χέννα

Έντονες αλλεργικές αντιδράσεις, ακόμη και μη αναστρέψιμες για το υπόλοιπο της ζωής του καταναλωτή, προκαλούν τα τατουάζ από μαύρη χέννα...
Σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), τα δημοφιλή - κυρίως μεταξύ των νέων - τατουάζ από μαύρη χέννα, αποτελούν μια σοβαρή και επαναλαμβανόμενη απειλή για την υγεία των πολιτών.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ επισημαίνεται «για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών. Αυτές οι υψηλές συγκεντρώσεις χρωστικών πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν μόνιμη ζημιά στο δέρμα, αλλεργική, εξ επαφής δερματίτιδα και ανάπτυξη πολυευαισθησίας. Για σοβαρά περιστατικά, χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα ακόμα και εισαγωγή σε νοσοκομείο ».
Τα συμπτώματα, συνήθως εμφανίζονται μέσα σε τρεις έως δώδεκα ημέρες.
Τι να προσέχουμε
Πριν κάνουμε το τατουάζ, θα πρέπει πάντα να ζητάμε πληροφορίες για την προέλευση της πάστας χέννας και κατάλογο των συστατικών και οδηγιών, για να διαπιστωθεί το είδος της πάστας. «Αν οι καλλιτέχνες - δημιουργοί δεν είναι σε θέση να μας δώσουν ακριβή πληροφόρηση, για το προϊόν τους, τότε, αποφεύγουμε το τατουάζ», αναφέρουν οι ειδικοί του ΚΕΠΚΑ.

Το χρώμα της πάστας με φυσική χέννα, κυμαίνεται από πράσινο - καφέ μέχρι καφέ. Αν το χρώμα της πάστας είναι πιο σκούρο (μαύρο), τότε, πιθανότατα, έχουν προστεθεί, στην πάστα, χρωστικές.

Επίσης, ο χρόνος δράσης της φυσικής χέννας είναι πολύ μεγαλύτερος από τη μαύρη. Σε περίπτωση που σας πουν πως σε μία ώρα θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να το αποφύγετε, αφού θα πρόκειται σίγουρα για μαύρη χέννα.
newsbomb.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/7/11 01:35

    Έ τότε να φροντίσει η πολιτεία να βάλει κανόνες και προδιαγραφές σε αυτά τα υλικά και να ελέγχονται και οι έμποροι και βασικά αυτοί που τα χρησιμοποιούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/7/11 07:46

    ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ? Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18! ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ...Ο ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ! ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ...ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΜΟΔΑ ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/7/11 10:13

    ο ανηψιος εκανε στο φαληρακι τατοο με χενα και εχει παθη εγκαυμα σε ολο το ποδι εβγαλε φουσκες και ο γιατρος του ειπε οτι το σημαδι θα του μηνη τουλαχιστον 6 μηνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/7/11 17:03

    κι εσύ 23/7/11 10:13 έχεις για πάντα την ανορθογραφία χαραγμένη πάνω σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *