επικαιρότητα

Οι σχολές ξεναγών Κρήτης και Ρόδου θα αναβαθμιστούν σε ανώτατες

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, το υπουργείο δεσμεύεται ότι οι δύο σημαντικότατες σχολές ξεναγών στην Κρήτη και την Ρόδο θα αναβαθμιστούν σε ανώτατες...

Την συγκεκριμένη δέσμευση επανέλαβε ο υφυπουργός, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκου Παρασύρη.
Σε αυτό ο υφυπουργός υπογραμμίζει, ότι θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες για το νέο Οργανισμό Λειτουργίας και Οργανογράμματος του ΟΤΕΚ (Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης).
Από τις τέσσερις σχολές ξεναγών στη χώρα, δεν θα λειτουργήσουν φέτος οι τρεις, καθώς από το φθινόπωρο θα λειτουργήσει μόνο η σχολή της Αθήνας. Οι σχολές ξεναγών έχουν έναν κύκλο σπουδών 3,5 ετών, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν γίνονται νέες εισαγωγές σπουδαστών. Για το εκπαιδευτικό έτος 2010-2011 λειτουργεί η μία από τις τέσσερις σχολές, καθώς θεωρήθηκε ορθότερο η έναρξη των Σχολών να μη γίνει ταυτοχρόνως, αλλά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους η κάθε μία, όπως εξάλλου έχει ζητήσει και η ομοσπονδία ξεναγών.
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τις επαγγελματικές σχολές και τα ΙΕΚ του ΟΤΕΚ έγινε στις 10 Ιανουαρίου και ελήφθη απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού για την αναπλήρωση των μαθημάτων και την ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης.
enet.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: θέλω να ρωτήσω πως στην Ρόδο των 100 χιλ κατοικων τοπικό σάιτ εχει 1 εκατομ επισκέπτες το μήνα;;;
δηλ μπήκαν όλοι και το 10% της ελλαδας;;;

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά