ροή ειδήσεων

LIDL:Στην Ελλάδα μέσω Lidl το φονικό βακτήριο E.Coli

Κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E. coli O157, εντοπίστηκαν από ελέγχους του ΕΦΕΤ...
στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία LIDL.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο.

«Οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί όλο αυτό δείχνει πόσο καλά αντανακλαστικά έχει ο ΕΦΕΤ, καθώς κατά τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που έκανε την ανάλυση, εντοπίστηκε η μολυσμένη παρτίδα και ζητήθηκε η άμεση απόσυρσή της», τόνισε ο κ. Νυχάς.

Συγκεκριμένα πρόκειται: κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.».

Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011, και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 1000 gr, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269 21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.
cosmos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/7/11 08:56

    Προσωπικα δεν κινδυνευω για δεν παω εκει που πανε ολοι οι Αλβανοι & Πακιστανοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/7/11 09:46

    Ειδανε τα αλλα Σουπερ Μαρκετ οτι ο κοσμος τους εχει γυρισει την πλατη απο τις εξωφρενικες τιμες που εχουν και τα εβαλαν με το lidl επειδη τους πηρε τον κοσμο!Μια ζωη προπαγανδα! Οντως το δημοσιευμα ειναι αληθινο και ισχυει οτι λεει..αλλα εγω θα πω και το αλλο..Ποσες σαλμονελες ποσα σαπια γιαουρτια ποσα ληγμενα προιοντα Ολα αυτα τα χρονια εχουν ακουστει απο τις γνωστες αλυσιδες Μαρκετ? χιλιαδες!! Το lidl τουλαχιστον δεν εχει απασχολησει ολα αυτα τα χρονια!! Γενικα ολοι σας κοιτατε πως να φατε τον πελατη με τα χαλασμενα σας και τα πανακριβα προιοντα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/7/11 18:05

    Προς 2/7/11 08:56 Υπάρχει κόσμος ο οποίος δεν έχει χρήματα για πέταμα και αγοράζει απο τα lidl - μιας και τα προιοντα ειναι 95% ιδια με τα προιοντα απο ενα <>, όπως προφανώς εσένα σου περισσεύουν και αγοράζεις ντόπια προϊόντα τα οποία ειναι άγνωστο αν ειναι πραγματικά ελληνικά. Ας κατεβαζαν τις πανακριβες τιμες σε λογικα επιπεδα να αγοραζαμε απο κει. Και για να μην ξεφευγω απο το θεμα, να σε ενημερωσω απλα οτι ο ιος καταστρεφεται οταν ο κιμάς ή γενικα το κρεας το ψηνεις/βράζεις για πανω απο 2 λεπτα στους 70C+. Και ειναι αυτονοητο οτι πλενεις τα χερια καλα αφου πιασεις κρεας να το μαγειρεψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/7/11 18:11

    gia..2/7/11 08:56 sopa re megale pou den kindineueis ...kai pou to kses????ksereis ti trws? kai to les auto..sthn epoxh pou zoume einai sxedon ola molusmena..giati allou kai allou se ellinika supermarket den exeis akousei salmonelles kai listeries kai den kserw egw ti!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/7/11 20:16

    vre paidia ,as to apofeugoume to lidl,ego pisteuo oti einai theia diki,kai mono pou einai germaniki eteria kai voithate tous germanous na mas p....e den sas niazei?na pate kai ligo ston mpakali tis geitonias sas na anasanei kai autos ligo.den kserete to oti plironeis perneis,gia na einai 1 proion poli ftino kapio lako tha exei i fafa,kapote eixa parei kati sokolatakia ftina apo to lidl kai otan diavasa ta sistatika eida oti to kakao pou periixe itan molis 5%, kai ola ta ipolipa itan xeimikes kai aromatikes ousies.apo auto elpizo na katalavete ti proionta exei.toulaxiston min agorazete ta ftina fagosima apo ekei.elpizo na egina katanoiti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/7/11 20:59

    Ειμαι ο 2/7/11 08:56 ...Ρε καραγκιοζηδες 2/7/11 18:05 και 2/7/11 18:11 δεν παω γιατι πανε Αλβανοι και Πακιστανοι δεν ειπα κατι για τα προιοντα τους! Αυτος ειναι ο μοναδικος λογος νουμερα! Ειμαι τοπικιστης και ψωνιζω μονο απο Ελληνικα μαγαζια και γενικα απο μπακαλικα της γειτονιας! Αντε εισαγωμενοι μαλακες ειστε! Θελετε μονο να ερχεται ο κοσμος στα δικα σας μαγαζια κι εσεις αγηνετε τα λεφτα σας σε γερμανους! Ουσττ ρε νουμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/7/11 21:08

    Πόσο τοπικιστης είσαι βρε φίλε που δε συνειδητοποιείς ότι τα lidl δίνουν δουλειά στους μισούς αγρότες της Κρήτης (γιατι όλα τα λαχανικά είναι Ελληνικά από το Τυμπάκι) και σε μικρούς έλληνες παραγωγούς που άλλα καταστήματα τους σνομπάρουν επειδή δεν έχουν να τους πληρώσουν αέρα λεφτά για προώθηση στο ράφι τους;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/7/11 21:26

    Τοπικιστης φιλε δεν ειπα για την Κρητη αλλα για την Ροδο μιλαω...και τους Ροδιτες που εχουν Μπακαλικα!! Στηρισω το νησι μου!Αυτους στηριζω! Που οποσδηποτε και ο μπακαλης εχει και προιοντα της Κρητης! Τοσο απλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος2/7/11 22:57

    ειχαμε και στη Ροδο περιστατικα
    ο ιος ειναι σε ολη την ευρωπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/7/11 11:42

    eixame krousmata giati mas to efere to lidi apo tin germania.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *