ροή ειδήσεων

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 1.400 ευρώ

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και εν γένει βίας από τον άντρα στη γυναίκα...

Πολλές γυναίκες δεν μπαίνουν όμως στη διαδικασία να κινηθούν νομικά, γιατί φοβούνται ότι οι καταγγελίες τους θα πέσουν στο κενό και ότι δεν θα κερδίσουν στην ουσία τίποτα.

Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Τα Ελληνικά Δικαστήρια έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να ρυθμίζουν τέτοιες καταστάσεις, παίρνοντας «άρωμα» από τις Αγγλοσαξονικές χώρες που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και αυστηρές με τέτοιου είδους θέματα.

Διαβάστε την απόφαση που έβγαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης σε μια περίπτωση βίας και απειλής ζωής, όταν η σύζυγος ζήτησε να λυθεί ο έγγαμος βίος τους. Ο πρώην σύζυγος επιτέθηκε με κατσαβίδι έξω από το σπίτι της προκαλώντας σωματική βλάβη και βρισκόμενος σε κατάσταση ψυχικής υπερδιέγερσης και εκνευρισμού απειλούσε συνεχώς ότι θα τη σκοτώσει ενώ ταυτόχρονα την έβριζε χυδαία. Πόσες φορές δεν έχουνε συμβεί ανάλογα περιστατικά, στα οποία οι γυναίκες κάνουν συνήθως πίσω, δεν αντιδρούν και φοβούνται να βγούνε από το σπίτι ή να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους;

Η Απόφαση στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ήταν καταλυτική:
http://www.ladynews.gr/strpr/imagebank/ln67640857.jpg
http://www.ladynews.gr/strpr/imagebank/ln74489049.jpg
http://www.ladynews.gr/strpr/imagebank/ln38656801.jpg
http://www.ladynews.gr/strpr/imagebank/ln50144453.jpgΖητήσαμε να κρίνει την απόφαση η δικηγόρος Ρόη Παυλέα που έχει αρκετή εμπειρία σε τέτοιου είδους ζητήματα: « Αυτές είναι δύο αποφάσεις που απαγορεύουν σε έναν πρώην σύζυγο ή σύντροφο να πλησιάζει την πρώην στους χώρους εργασίας και κατοικίας της. Τα Δικαστήρια έκριναν ότι με συνεχείς απειλές και ύβρεις, ο εκδικητικός πρώην φορτίζει και διαταράσσει τον ψυχικό κόσμο της συζύγου, την εκθέτει στον οικογενειακό, φιλικό, κοινωνικό και επαγγελματικό περίγυρό της και δημιουργεί προβλήματα στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική της ζωή. Συνακολούθως απαγόρευσε στο σύζυγο να την πλησιάζει αφού πιθανολόγησε ότι εν όψει της έντασης στις σχέσεις των μερών, ο κίνδυνος επαναλήψεως της συμπεριφοράς του πρώην πιθανολογείται άμεσος και υπαρκτός.

Συνεπώς ο σύζυγος καταδικάζεται να καταβάλει 1.400 ευρώ κάθε φορά που θα παραβιάζει την απόφαση και θα πλησιάζει την πρώην του. Τα Ελληνικά Δικαστήρια αρχίζουν σιγά σιγά να ρυθμίζουν τέτοιες καταστάσεις, που δικάζονταν περισσότερο σε Αγγλοσαξωνικές χώρες μέχρι και σήμερα. Η διαδικασία, είναι αυτή των Ασφαλιστικών Μέτρω, που δικάζουν κατά τη διαδικασία του κατεπείγοντος.»

streetpress.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/8/11 01:40

    Εξω υπαρχουν μα παρα πολλες μονες γιατι κολανε μερικοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *