ροή ειδήσεων

Από 16 Αυγούστου το νέο ωράριο στο δημόσιο

Σε νέους ρυθμούς μπαίνει μετά τον Δεκαπενταύγουστο η δημόσια διοίκηση, καθώς σύμφωνα με τις επιταγές της εγκυκλίου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης... Δημήτρη Ρέππα, ξεκινά και ο προγραμματισμός για την προσαρμογή τους στα δεδομένα του νέου ωραρίου. Το ωράριο των εργαζομένων στο Δημόσιο θα είναι πλέον 40 ώρες από τις 37,50 που ήταν έως τώρα και αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου του Δημοσίου και των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού (με εξαίρεση τα ωράρια, που καθορίζονται από ειδικές διατάξεις και προβλέπουν μειωμένο χρόνο εργασίας, όπως εργαζόμενοι στην καθαριότητα κ.λπ).

Σκοπός της νέας ρύθμισης του ωραρίου είναι η ανάγκη εξίσωσης των ωρών εργασίας των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση της παραγωγικότητας των υπηρεσιών και κυρίως αυτών που έρχονται σε άμεση και καθημερινή επαφή με το κοινό, καθώς και η κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών. Η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ και των δύο βαθμών, και τα λοιπά ΝΠΔΔ θα γίνεται από τις 9 έως τις 15.00. Ειδικά στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, το κοινό θα μπορεί να προσέρχεται έως τις 14.30. Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών των δήμων, σε καθένα από τα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 08.00 έως 20.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 14.00.

Έως την περασμένη Δεύτερα, 8 Αυγούστου, οι δημόσιοι υπάλληλοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους με το ωράριο εργασίας της επιλογής τους. Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης κατ’ επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων μπορούν να είναι από τις 07.00 έως τις 15.00, από 07.30 έως 15.30, από 08.00 έως 16.00, από 08.30 έως 16.30, ή, τέλος, από 09.00 έως 17.50.
noozbox.blogspot.com


Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/8/11 10:11

    ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
    ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ ΟΚΤΑΩΡΟ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ
    ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 5 ΩΡΕΣ ΔΙΟΤΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΩΡΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
    ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *