ροή ειδήσεων

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ οι τραπεζικοί λογαριασμοί 2.000 μεγαλοκαταθετών

Στο δίχτυα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί 2.000 μεγαλοκαταθετών σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα...

Στην κορυφή της λίστας των μεγαλοκαταθετών οι οποίοι έχουν πιαστεί ήδη στα δίχτυα του πόθεν έσχες, καθώς οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τους παραπάνω από παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους, βρίσκονται έξι γιατροί που δήλωσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια εισόδημα 6,2 εκατ. ευρώ, αλλά στις καταθέσεις τους βρέθηκαν κρυμμένα άλλα 11 εκατ. ευρώ όπως λεει στα Νέα καλά πληροφορημένη πηγή. «Με βάση τις καταθέσεις τους θα έπρεπε να έχουν δηλώσει παραπάνω από 17 εκατ. ευρώ, τα 11 εκατ. ευρώ είναι αγνώστου προελεύσεως», αναφέρει η ίδια πηγή.
Η λίστα συμπληρώνεται από έναν αστρολόγο ο οποίος ενώ είχε τραπεζικές καταθέσεις άνω των 4 εκατ. ευρώ δεν είχε δηλώσει ούτε ένα ευρώ στην Εφορία, έναν κομμωτή με «άνοιγμα» δήλωσης - κατάθεσης 1,5 εκατ. ευρώ, μια τεχνική εταιρεία οι ιδιοκτήτες της οποίας δεν μπορούν να δικαιολογήσουν καταθέσεις 16 εκατ. ευρώ, αλλά και μεγάλο σούπερ μάρκετ με καταθέσεις 35 εκατ. ευρώ, τα οποία ο ιδιοκτήτης του δεν μπορεί να δικαιολογήσει όταν αντιπαραβάλλονται με τις φορολογικές δηλώσεις του.

Τα ευρήματα δεν σταματούν εδώ. Μεγάλο τουριστικό γραφείο με έδρα σε νησί του Ιονίου πιάστηκε επίσης στα δίχτυα του ΣΔΟΕ. Νοίκιαζε πολυτελείς βίλες ανά την Ελλάδα έναντι 15.000 έως 30.000 ευρώ την εβδομάδα, αλλά όπως λένε αρμόδιες πηγές δεν θεωρούσε… σκόπιμο να δηλώνει τα εισοδήματά του. Αντίθετα, χρησιμοποιούσε το τρίγωνο Ιόνιο - Λονδίνο - Αθήνα για να τα κρύψει. Με τη δημιουργία υποκαταστήματος στο Λονδίνο, εμφάνιζε τα έσοδα ως έσοδα εξωτερικού και μετά τα έστελνε σε ελληνική τράπεζα. Παρακολουθώντας τις διαδρομές του χρήματος και ανοίγοντας στη συνέχεια τους τραπεζικούς λογαριασμούς, το ΣΔΟΕ εντόπισε αδήλωτα εισοδήματα άνω των 3 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο των φορολογουμένων που έχουν εντοπιστεί με ασυμφωνία δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων, το ΣΔΟΕ έχει συντάξει εκθέσεις ελέγχου τις οποίες έχει αποστείλει στις εφορίες, ενώ από τους έξι γιατρούς που πιάστηκαν στα πράσα, ήδη οι δύο έχουν συμβιβαστεί με την Εφορία προκειμένου να γλιτώσουν τις ποινικές διώξεις (από την 1η Αυγούστου ισχύει Αυτόφωρο για χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ).

Οι περιπτώσεις αυτές αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου και είναι ενδεικτικές του κρυμμένου πλούτου και της φοροδιαφυγής που συντελούνταν επί χρόνια. Τώρα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, υπό τις οδηγίες του εισαγγελέα Ι. Διώτη, έχοντας στη φαρέτρα του και το όπλο της άρσης του τραπεζικού απορρήτου με διαδικασίες εξπρές, αποδύεται σε ανελέητο φοροκυνηγητό μεγαλοκαταθετών που σκοντάφτουν στο πόθεν έσχες, αρχίζοντας από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σε συνεργασία μάλιστα με μεγάλη ελληνική τράπεζα, η οποία προχωρά στη δημιουργία ειδικού τμήματος, σύντομα θα έχει online διασύνδεση με τους λογαριασμούς που θεωρεί σκόπιμο να ανοίξουν, αφού θα έχει εντοπίσει ευρήματα που δημιουργούν βάσιμες υποψίες φοροδιαφυγής.

Σημειώνεται ότι το ΣΔΟΕ θα περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο και όλα τα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα όλων των Πανεπιστημίων της χώρας, προκειμένου να συνεχίσει τους ελέγχους για φαινόμενα φοροδιαφυγής.
newscode.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/8/11 14:27

    Να ανοιξουν ολοι οι λογαριασμοι των Ταξιτζηδων!! Δεν ειναι δυνατον να κανουν φορολογικη δηλωση 12.000 ευρω και να αγοραζουν σπιτια και κανουργιο Ταξι!! Αυτους ποιος τους ελεγχει? Δεν ειναι τυχαιο που ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ανοιγει το επαγγελμα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/8/11 14:56

    ...αφου κυνηγησαμε και κυνηγαμε..ταξιτζηδες,,μισθωτους ... συνταξιουχους..αντε και λιγο παντεσπανι ,,με γιατρους..κομμωτες,,και αστρολογους για να ξεκαρφωνομαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *