ροή ειδήσεων

Νταλάρας: Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του (Όταν γεράσει ο άνθρωπος)

Συνέντευξη που θα συζητηθεί και στην Ελλάδα  έδωσε στην τουρκική  εφημερίδα Hurriyet… (στο ένθετο Kelebek) ο Γιώργος Νταλάρας ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για συναυλία τον τίτλο «Μήνυμα από τον Νταλάρα: Το Αιγαίο δεν είναι ούτε δικό μας ούτε δικό σας...
Είναι των ψαριών»...
Η εφημερίδα γράφει ότι ο πρέσβης καλής θέλησης του ΟΗΕ Γ. Νταλάρας μεταξύ άλλων  απάντησε και στους ισχυρισμούς ότι έχει πει πως «Επ’ ουδενί δεν βγαίνει στην σκηνή στην Τουρκία» και ότι είναι «εχθρός των Τούρκων». Ο Γιώργος Νταλάρας είπε στην εφημερίδα  ότι αυτά που λέγονται είναι λάθος και καλό θα είναι να λαμβάνονται υπόψη αυτά που λέει ο ίδιος και όχι αυτά που γράφονται.
Και πρόσθεσε: « Εδώ και χιλιάδες χρόνια ζούμε δίπλα – δίπλα. Εάν ανεβούμε ψηλά και κοιτάξουμε τα πράγματα από πάνω δεν θα δούμε τις γραμμές στον χάρτη. Για το Αιγαίο λένε ότι αυτό ανήκει στους Τούρκους και άλλες φορές ότι ανήκει στους Έλληνες. Το Αιγαίο στην πραγματικότητα ανήκει στα ψάρια. Κατ’ αρχήν η μητέρα μου κατάγεται από την Σμύρνη. Το 1922 πήγε στην Ελλάδα. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της και όλα όσα είχε διότι έτσι είναι ο πόλεμος. Πρώτα πήγε στην Μυτιλήνη και μετά στον Πειραιά. Εγώ γεννήθηκα σε ένα σπίτι του 1 δωματίου. Ένα εκ. άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα, μαζί με αυτούς και εγώ, είμαστε θύματα του πολέμου. Βέβαια η ιστορία δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται τα λάθη. Οι άνθρωποι γεννιούνται για να ζουν όλοι μαζί. Κανένας δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος μόνος του. Ο Θεός θέλει να είμαστε μαζί, αλλά το όνομα του Θεού είναι αυτό που μας χωρίζει. Ζούμε με αυτές τις αντιφάσεις δίπλα – δίπλα εδώ και χρόνια.»
Στο ερώτημα γιατί εφόσον δίνει τόσο ωραία μηνύματα φιλίας χαρακτηρίζεται εχθρός των Τούρκων, είπε: « Κατά πάσα πιθανότητα διότι ορισμένοι άνθρωποι δεν θέλουν να βλέπουν την πραγματικότητα. Εγώ είμαι άνθρωπος της ειρήνης και της δημοκρατίας, Έρχομαι στην Τουρκία εδώ και χρόνια. Λάθος κάνουν λέγοντας ότι είμαι εχθρός των Τούρκων. Πήγα στην Κύπρο και είπα τραγούδια για την Κύπρο. Εκεί υπάρχουν προβλήματα τα οποία πηγάζουν από τρία σημεία. Την Τουρκία, την Ελλάδα και την Βρετανία. Πλέκουν ένα τέτοιο δίκτυ το οποίο παρασύρει σε αδιέξοδο, όμως εκεί υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν να αποχωρήσουν οι στρατιώτες και να ζήσουν όλοι μαζί».
Σε άλλο ερώτημα ποια είναι η πηγή αυτής της πίκρας, ο Νταλάρας είπε: « Οι εθνικιστές και οι φανατικοί θρησκόληπτοι, οι οποίοι και οι δύο οδήγησαν την ανθρωπότητα προς τα πίσω. Τα λόγια μου αυτά ισχύον για όλες τις χώρες. Η πολιτική δεν είναι μια πιστή σύζυγος, είναι μια βρωμιάρα γυναίκα. Βλέπεις μια πολύ ωραία γυναίκα, θέλεις να την αγκαλιάσεις και εκείνη σε μαχαιρώνει. Κάτι τέτοιο είναι η πολιτική. ».
Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι θα επέλθει ειρήνη στην Κύπρο όταν αποχωρήσουν οι στρατιώτες, ο Νταλάρας είπε: « Ήδη όλοι είναι έτοιμοι για την λύση. Η Ελλάδα αποσύρθηκε, η Τουρκία δεν κάνει τίποτα. Υπάρχει στο κέντρο μια Βρετανία η οποία βάζει φωτιές».
Επίσης στην ερώτηση πως αξιολογεί την οικονομική κρίση στην Ελλάδα ο Νταλάρας είπε: « Εγώ είχα πάρει μυρωδιά της κρίσης αυτής πριν από 2-3 χρόνια όταν ξέσπασε στις ΗΠΑ, αλλά βέβαια και δεν ήθελα η Ελλάδα να είναι μια από τις πρώτες χώρες που θα τις ζήσουν. Τώρα βλέπω ότι κινδυνεύουν όλες οι μικρές χώρες, δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας».
Σε ερώτηση ωστόσο για το κατά πόσο είναι ικανοποιημένος από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε και τη γνώμη έχει για την ένταξη της Τουρκίας δήλωσε:  « Δεν ήταν δυνατόν να μας αφήσουν έξω. Στην πραγματικότητα εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι για την Ευρώπη. Το ίδιο πρόβλημα έχει και η Τουρκία. Η Τουρκία θα πρέπει να το σκεφθεί πολύ καλά και να προσέξει πολύ τα όσα θα υπογράψει. Όταν ήρθε το ευρώ προέκυψε πρόβλημα και κατέρρευσε η οικονομία. Η Ευρώπη όταν είδε ότι η Ελλάδα χάνει, άρχισε να δίνει χρήματα και μετά βουλιάξαμε. Εγώ θα ήθελα μια ΕΕ η οποία να μην εξαρτάται μόνο από το τραπεζικό σύστημα θα ήθελα μια ΕΕ που θα ενώνει πραγματικά τους ανθρώπους μεταξύ τους».
prionokordela.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/8/11 16:32

    ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ?
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΜΙΛΑΝΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/8/11 16:38

    Εγω παλι θα συμφωνησω με τον τιτλο που λεει (οταν γερασει ο ανθρωπος)....Ο Νταλαρας ειναι Τεραστιος καλλιτεχνης....Αλλα πολυ μικρος σε τετοια θεματα! Καλυτερα λοιπον να συνεχισει να τραγουδαει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/8/11 16:41

    ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΝΤΑΛΑΡΑ!!ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΣΑ ΕΦΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ 6 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2004.... 1.ΕΚ. ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ Η ΤΑΡΙΦΑ ΤΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/8/11 17:51

    ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/8/11 19:48

    den mas xezeis re ntalara............???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/8/11 01:20

    Αργησαμε αλλα στο τελος τον πηραμε χαμπαρη
    ουστ ρε μαλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/8/11 15:53

    Που ειναι τα απλυτα να παρουν το μερος του??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/8/11 20:41

    'Ενας τυχοδιώκτης είναι ο Νταλάρας που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να έχει γεμάτες τσέπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/8/11 17:58

    σωστος ο 15:53!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *