ροή ειδήσεων

Με Απολύσεις ΕΠ.ΟΠ. άρχισε το πογκρόμ ενάντια στους δημόσιους υπαλλήλους

Το είχαμε πεις εδώ και μήνες: πρόθεση του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευ.Βενιζέλου και του τότε αναπληρωτή του Π.Μπεγλίτη είναι η απόλυση χιλιάδων Επαγγελματιών Οπλιτών... Σήμερα οι απολύσεις των ΕΠ.ΟΠ., που αρχίζουν το πογκρόμ εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, υλοποιούνται από τον Π.Μπεγλίτη που κάνει χρήση όλων των απαράδεκτων ρυθμίσεων που εμπεριέχονται στο νόμο για τους ΕΠ.ΟΠ.που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.
Πιο συγκεκριμένα, οι ΕΠ.ΟΠ. υποκείνται σε συνεχείς αξιολογήσεις του έργου και της προσωπικότητας τους που εν πολλοίς δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε διοικητή να κρίνει την παραμονή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.Επιπλέον, η διαδικασία μονιμοποίησης των ΕΠ.ΟΠ. μετά την συμπλήρωση των απαραίτητων χρόνων προυπηρεσίας προβλέπει την κρίση τους από τα Συμβούλια Κρίσης.

Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση και ο ΥΠΕΘΑ, έχουν τη δυνατότητα, μέσα από απρόσωπες διαδικασίες να αυξομειώνουν τον αριθμό των ΕΠ.ΟΠ. και να τους πετούν στην ανεργία. Αυτές οι ρυθμίσεις κρίθηκαν απαραίτητες από τους εμπνευστές του νόμου ώστε όσο το δυνατόν λιγότεροι ΕΠ.ΟΠ. να μονιμοποιούνται και ταυτόχρονα να ανανεώνονται με συνεχώς φρέσκο κρέας για τα κανόνια τους, αφού οι ΕΠ.ΟΠ. θα έπρεπε να είναι νέοι και θα συμμετείχαν σε αποστολές εκτός συνόρων ή σε μονάδες εκστρατείας. Πριν από δύο χρόνια, χωρίς να έχει εκδηλωθεί ακόμη η καπιταλιστική κρί!
ση, δημοσιογράφοι,ανώνυμες πηγές του Πενταγώνου, απόστρατοι στρατιωτικοί και πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ άνοιξαν την συζήτηση για την αναγκαία όπως τόνισαν αντικατάσταση των ακριβών ΕΠ.ΟΠ. (συνολικό κόστος 1500 ευρώ) με τους φθηνότερους Εθελοντές Εφέδρους Οπλίτες (συνολικό κόστος ούτε 600 ευρώ) και τελικά η κυβέρνηση τους ακολούθησε λαμβάνοντας την σχετική απόφαση αντικατάσταση τους. Ο στόχος ήταν η μείωση του λειτουργικού κόστους διαμέσου των μισθολογικών περικοπών, των απολύσεων ΕΠ.ΟΠ. κλπ ώστε να βρεθούν χρήματα για τις αγορές οπλικών συστημάτων και για τις ιμπεριαλ!
ιστι
κές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Τώρα η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την ασφηκτική κατάσταση που δημιουργούν τα μνημόνια και η αντεργατική κυβερνητική πολιτική για να επιτεθεί ξανά στη νεολαία. Με μια απόφαση έκτρωμα, ο Π.Μπεγλίτης χρήζεται ο πρώτος υπουργός της Μεταπολίτευσης που αυξάνει το χρόνο υποχρεωτικής στράτευσης.Αυξάνοντας επομένως τη μάζα των δωρεάν εργαζόμενων και παράλληλα αναλώσιμων της πρώτης γραμμής φαντάρων, εξασφαλίζει τους όρους απόλυσης χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ.καθώς ματαιώνεται επίσης η πρόσληψη των ΕΕΦΟΠ. Ο Π.Μπεγλίτης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αύξηση της θητείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι προβάλλοντας ως πρόσχημα τα κενά στην επένδρωση των μονάδων, ενός στρατού που κανείς δε δικαιολογεί το τεράστιο ύψος των προβλεπόμενων δυνάμεων (103.000 μόνο ο Στρατός Ξηράς σε περίοδο ειρήνης!) και ενώ μιλά για σειρά μέτρων (π.χ. περιορισμό των άχρηστων στρατοπέδων που διατηρεί το πελατειακό σύστημα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), δεν συνδέει την επιτυχία αυτών με την αύξηση ή όχι της θητείας. Γιατί είναι σαφές ότι η αύξηση της θητείας ικανοποιεί άλλες ανάγκες. Οι χιλιάδες φαντάροι που θα προκύψουν από την αύ!
ξηση της θητείας θα αντικαταστήσο!
υν τους απολυμένους ΕΠ.ΟΠ. Ουσιαστικά ο Μπεγλίτης επαναλαμβάνει, με χειρότερους όρους, αυτό που γίνεται σε όλο το Δημόσιο: απολύσεις, πάγωμα των προσλήψεων και πραγματοποίση συμβάσεων περιορισμένου χρόνου διαμέσου του ΕΣΠΑ από διάφορους φορείς (π.χ. δήμους) που καταργούν δικαιώματα και κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους.
Η εκμετάλλευση της φιλολογίας περί «υποχρέωσης στην πατρίδα», περί «εθελοντικής προσφοράς» και τα υπόλοιπα μεγάλα λόγια περί έθνους ουσιαστικά καλύπτουν την προειλλημένη απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να κινηθεί στην κατεύθυνση ενός φθηνού, μαζικού στρατού, με βασικό όχημα τους χιλιάδες φαντάρους που ξέρει καλύτερα από τον καθένα να εκμεταλλεύεται.
Καλούμε τους χιλιάδες Επαγγελματίες Οπλίτες να αντιδράσουν. Να μην περιμένουν να θυσιαστούν ατομικά αναμένοντας μοιρολατρικά την απόλυση τους (που φυσικά τα Συμβούλια Κρίσης θα τους χρεώσουν), αλλά να δηλώσουν μαζικά Παραίτηση. Να συμμετέχουν στις διαδικασίες του εργατικού κινήματος και των Αγανακτισμένων παλεύοντας όλοι μαζί για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων, για την ανατροπή της αντεργατικής, αυταρχικής και φιλοπόλεμης κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων, για την ανατροπή της κυβέρνησης.
Καλούμε όλες τις συλλογικότητες του νεολαιίστικου κινήματος να καταδικάσουν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας και να σταθούν στο πλευρό του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κλιμακώντας τις προσπάθειες μας για ένα Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή,απαιτώντας τη μείωση της θητείας, την αύξηση του μισθού των στρατιωτών, την απαλλαγή τους από κάθε υπηρεσία που είναι άσχετη με τα καθήκοντα τους (καμιά υπηρεσία στα ΚΑΑΥ, στην συντήρηση-καλλωπισμό των μονάδων, στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας κλπ), την Ασφάλιση τους και τον υπολογισμό των ενσήμων που αναλογούν στο χρόνο στράτευσης, στην αναγνώριση προυπηρεσίας και την εγγραφή τους στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος της θητείας.

diktiospartakos.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/8/11 20:37

    ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ,ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΑΧΗΤΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/8/11 22:27

    ....εξαφανιζουν πρωτα την μεσαια ταξη...μετα ολα θα ειναι πιο ευκολα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/8/11 22:40

    Το μπλόγκ Σπάρτακος το καλλίτερο που εχει να κάνει ειναι να βγάλει τον σκασμό.

    Ο Στρατός ειναι στρατός και οχι να γίνει μπ@@@@@λο που θέλει να το καταντήσει ο Σπάρτακος.

    Ακου ..... ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κλιμακώντας τις προσπάθειες μας για ένα Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό............. .

    Το καταστροφικό έργο του ΚΚΕ συνεχίζεται αμείωτο δυστυχώς και στον στρατό .
    Αλλά ευτυχώς εχει μικρή απήχηση στους εκτός της νεολαίας του ΚΚΕ στρατευμένα παιδιά .

    Προβλήματα πολλά υπάρχουν στον στρατό.
    Αλλά δεν λύνονται με τις θεωρίες αυτού του παρακλαδιου του ΚΚΕ.
    Μόνο καταστρέφουν αυτόν.
    ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/8/11 22:47

    arketa plironoume aftous olous tous tempelides/ kai kala epop skata na fane tempelides.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/8/11 22:55

    mono gia ta xrimata kathonte, ti mas prosferoun tipota? axristi einai apo to proi mexri na sxolasoun kafe kai tipota alo... kala tous kanei!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/8/11 22:57

    na apolisi akoma kai aftous pou ekane monimou pou einai adia stin adia tempelides.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/8/11 23:10

    22/8/11 22:47
    22/8/11 22:55
    22/8/11 22:57

    Πάλι σε ντελίριο εισαι ?
    Γιατί το παραλληλημά σου ειναι σε τρείς δόσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/8/11 23:39

    epitelousssssssssss, oustttt oloi tous,koprites,tempelides xamena kormia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/8/11 23:47

    Η να φύγουν,η να τους ξεσκίσουν στη σκοπιά,γιατί πληρώνονται τα ζώα!!!! και τα σκοπετάκια τα τρώνε οι έφεδροι,κάνε 2-4 κάθε μέρα παλιόκηφινα εποπ και πήγαινε μετά αναφόρα,να δείς τι ωραία είναι,α!!!! και κάθε μέρα αναφερόμενοι,για να μην πέρνει αέρα ο κώλος σας!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/8/11 23:55

    ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΞΕΡΟΛΕΣ" ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΜΑΛ....Σ....ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ..ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/8/11 00:24

    Καλά... λέτε μαλακίες...
    Το 80-90 % από τους παραπάνω που βρίζουν, θά έδιναν το ένα τους @ για να την καβατζάρουν σαν ΕΠΟΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/8/11 00:46

    00:24 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΟΠ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΙΑΣΗ ΛΕΓΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/8/11 08:21

    toulaxiston emeis exoume mia douleia kai lete oti thelete eseis zhtiste kana 10 eyrw apo ton mpampa na vgalete thn gkomena gia kana kafe kai afiste emas na kanoyme afto poy xeroume kalytera na apolambanoyme to kafedaki mas meta thn douleia katw apo ena paxi iskio teleia apolaysh den sas xalaei pisteyw....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος23/8/11 11:19

    Το σκεπτικό της απόφασης έχει βέβαια να κάνει με την οικονομία. Υπολόγισε κανείς απ αυτούς που πήραν τις αποφάσεις, πόσα μπορεί να χάσει μια χώρα στερώντας εργατοώρες έξη μηνών από νέους ανθρώπους;
    Ή σκέφθηκαν… «Ανεργία υπάρχει έτσι κι αλλιώς, αν τους έχουμε στο στρατό απλά θα τους ταΐζουμε, θα γλυτώνουμε το επίδομα ανεργίας και στατιστικά θα μειώσουμε και το ποσοστό της».
    Αν σκέπτονται έτσι, σημαίνει πως ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ότι αυτή η χώρα είναι ξεγραμμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος23/8/11 12:15

    na/ pane/ sta/ xoria/ sta xorafia/ na orgonoune/ katei/ einai/ kai/ afto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος23/8/11 15:34

    ο νινο εχει παει στρατο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος23/8/11 17:59

    Λεει οτι πηγε αλλα επαιζε PSP και φοραγε τα NIKE του γιατι δεν μπορουσε το παιδι, ειχε ψυχολογικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος24/8/11 03:43

    Ρε παιδιά κοιτάτε στις φοτο Μελη δεξιά στην οθόνη!!!!!!
    Υπάρχει ακόμα κάποιο μέλος ππα!!!!!!!!!??????????
    SOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος24/8/11 15:06

    980e pairnoyn oi epop lathos sas ta eipane psaxte kalytera k meta na grafetai otidipote se blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος24/8/11 15:13

    οσο για κατι παιδακια που ζουνε με τα λεφτα του μπαμπα κ δεν δουλευουν απλα κανουν τουσ εχυπνουσ κ μιλατε για τουσ εποπ που εχουν φυγει απο τα 19 τουσ απο το σπιτι τουσ κ τα εχουν θυσιασει ολα για να μπορεσουν μονοι τουσ κ ανεξαρτητοι να σταθουν στα ποδια τουσ κ οχι με τα λεφτα του μπαμπα οπςσ κανεται μερικοι κ γι αυτο γραφεται κ μαλακιες με τα ανωριμα μικρα μυαλα σας..βαλτε μαυαλο κ μην ασχολειστε αν γουσταρεσ μεγαλε να εμπαινεσ κ συ εποπ μαλλον αν ειχεσ τα απο αυτα να το κανεισ..αφου δεν μπορεισ μην κρινεισ..γατακι ε γατακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος26/8/11 14:38

    οσοι πηγατε στρατο ξερετε οτι τιποτα εκει μεσα δν ειναι ευκολο. απο θεμα ψυχολογιας ολα ειναι τοσο διαφορετικα κ φυσικα η μεγαλη αλλα κ ακριβη αποσταση απο τα σπιτια μας κανει τις επισκεψεις μας να αναβαλονται συνεχως.. αν πιστευετε οτι στρατος ειναι μονο οι φανταροι ο καφες κ τα τσιγαρα τοτε εχετε λαθος εντυπωση. τα πολλα 6 ημερα εκτος μοναδος μεσα στη ζεστη η στο κρυο δν τ αναφερει κανεις.. οι υπηρεσιες που ειναι γεματες ευθυνες, για να πινετε το καφεδακι σας κ απλα να κοιμαστε ησυχοι στα σπιτια σας ειναι η δουλεια μας. απλα εκτιμηστε την!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος27/8/11 11:01

    εχω υπηρετησει 18 μηνες στο Πεζικο και αυτη η περιοδος με αφησε πολυ πισω στην δουλεια μου, με αποτελεσμα να εχω ξενερωσει απιστευτα, και ξερω πως σκεφτονται οι εφεδροι οταν ο στρατος τους κραταει "μεσα" και δεν τους αφηνει να δουλεψουν και να προχωρησουν στη ζωη τους. απο την αλλη μερια τα στρατοπεδα της παραμεθοριου εχουν καποιες αναγκες για την φυλαξη τους. λεω τα στρατοπεδα τις παραμεθοριου διοτι τα στρατοπεδα της Ηπειρωτικης Ελλαδας εχουν αρκετο προσωπικο, αλλα με το συστημα των μεταθεσεων και με το οτι ολοι "θελουν να πανε κοντα στο σπιτι τους" εχουμε φτασει σε σημειο τα στρατοπεδα της παραμεθοριου να στηριζονται στους στρατιωτες για να βγαλουν τις υπηρεσιες.
    η γνωμη η δικη μου ειναι να σταματησει η θητεια ωστε ολοι να ειναι ελευθεροι να δουλεψουν εδω ή στο εξωτερικο ή να σπουδασουν ελευθερα χωρις να τους πιεζει η θητεια. επειδη καποιος ομως πρεπει να επανδρωσει τα στρατοπεδα θα πρεπει ολοι αντι για θητεια να πληρωνουν το ποσο των 5000 ευρω, εφ'απαξ ή σε 100 ατοκες δοσεις(50 ευρω τον μηνα) για να πληρωνονται οι μονιμοι "σκοπάνθρωποι" και οι ΕΠΟΠ που θα προσληφθουν για να φυλανε σκοπιες, να συγχωνευθουν τα στρατοπεδα στο μεγιστο, και τελος ολοι να πηγαινουν για 15 μερες στρατο οπου εκει θα εκπαιδευονται στα βασικά γιατι ειμαστε μια χωρα που ολοι θελουν να μας "πάρουν" γενικως. σε αυτο το δεκαπενθημερο θα κανουν "σκηνάκια" , καθε μερα πορεια-βολή, χρηση ολων των ελαφρων οπλων , χειροβομβιδα- οπλοβομβιδα, και εκπαιδευση στη ειδικοτητα του ο καθενας. μετα ανα 2 χρονια για μια εβδομαδα το ιδιο. θα συμφωνησω με αυτους που λενε οτι καποιοι ειναι "ολη μερα φραπε και τσιγαρο", και θα ηθελα να τους πω οτι εκτος απο θεμα προισταμενου ειναι και θεμα χαρακτηρα, το οτι καποιοι πινουν ολη μερα καφε ειναι επειδη καποιος τους αφησε να πινουν ολη μερα καφε. ευχαριστω και συγνωμμη αν μακρυγορησα.
    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος15/9/11 17:49

    ΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΗΝ 95 ΑΔΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΙΣΙΥΜΕ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΟΣΕΙΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος15/9/11 17:50

    ΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΗΝ 95 ΑΔΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΟΣΟΥΜΕ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΟΣΕΙΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *