ροή ειδήσεων

Τι κάνουν οι Βρετανοί τουρίστες στο εξωτερικό

Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε την ετήσια έκθεση «Η Συμπεριφορά των Βρετανών στο Εξωτερικό». Η έκθεση περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία για τις υποθέσεις...
που χειρίστηκαν τα βρετανικά προξενεία ανά τον κόσμο κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου 2010 – Μαρτίου 2011.

O Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κ. Ντέιβιντ Λίντινγκτον δήλωσε σχετικά:

«Καταβάλλουμε ζωηρές προσπάθειες ώστε να συνειδητοποιήσουν οι Βρετανοί πολίτες τη σοβαρότητα της παράβασης του νόμου στο εξωτερικό και γι’ αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός των συλλήψεων μειώνεται. Όμως πέρυσι 5700 Βρετανοί οδηγήθηκαν σε φυλακές του εξωτερικού. Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, οι συνθήκες κράτησης ενδέχεται να είναι κακές, ίσως και επικίνδυνες, σε φυλακές με υπερβολικά πολλούς κρατουμένους ενώ οι ποινές που επιβάλλονται ενδέχεται να είναι πολύ πιο αυστηρές από τις αντίστοιχες στη Βρετανία. Πολλοί έχουν την εσφαλμένη εντύπωση πως το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών μπορεί να βγάλει κάποιον από τη φυλακή. Δεν μπορούμε, αλλά θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να εγγυηθούμε την ασφάλεια της κράτησης και τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης».

Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών εφιστά την προσοχή στους Βρετανούς που σκοπεύουν να ταξιδέψουν ή να εγκατασταθούν στο εξωτερικό να λαμβάνουν απλά μέτρα πρόληψης ώστε να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα προβλημάτων που μπορούν να αποφευχθούν.

Τα στελέχη του προξενικού τμήματος της Βρετανικής Πρεσβείας και των βρετανικών προξενείων στην Ελλάδα είναι υπεύθυνα για την παροχή βοήθειας σε Βρετανούς πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η προετοιμασία που γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, τις τοπικές κοινωνίες, την αστυνομία και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες με σκοπό την καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων που προκύπτουν και την ανεύρεση λύσεων ώστε οι Βρετανοί πολίτες να απολαμβάνουν την παραμονή τους στην Ελλάδα χωρίς προβλήματα.

Ο κεντρικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι οι Βρετανοί πολίτες επιδεικνύουν υπεύθυνη συμπεριφορά σύμφωνη με τον ελληνικό νόμο, και κοινή λογική σε ότι αφορά στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν ώστε να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς προβλήματα. Εκτός από την κεντρική ενημερωτική εκστρατεία του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών «Μάθε πριν ταξιδέψεις», υπάρχουν και τοπικές πρωτοβουλίες, όπως η ψηφιακή εκστρατεία «Η άλλη πλευρά του παραδείσου»με το βασικό μήνυμα της προσωπικής ασφάλειας.

Η Βρετανία συνεργάζεται στενά με τις τοπικές αρχές στα μεγάλα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας. Για παράδειγμα, στις αρχές του χρόνου Βρετανοί αστυνομικοί επισκέφτηκαν τη χώρα και αντάλλαξαν απόψεις, εμπειρίες και πρακτικά παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς, Δήμαρχος Ρόδου, νησιού που δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, μίλησε για τη διαρκή συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Προξενείο:

«Tόσο εμείς στη Ρόδο όσο και οι Βρετανικές αρχές μοιραζόμαστε την ίδια επιθυμία: θέλουμε οι Βρετανοί να έρχονται στο νησί μας για διακοπές, να απολαμβάνουν την ελληνική φιλοξενία και τις ομορφιές του τόπου μας, και να περνούν καλά. Γι’ αυτό και συνεργαζόμαστε στενά ώστε να ενθαρρύνουμε την υπεύθυνη συμπεριφορά και να μειώσουμε τα ατυχήματα και τα προβλημάτα που μπορούν να αποφευχθούν».

Ο Βρετανός Πρέσβης Δρ Ντείβιντ Λάντσμαν δήλωσε:

«Η συντριπτική πλειοψηφία όσων επισκέπτονται την Ελλάδα απολαμβάνουν χαρούμενες διακοπές χωρίς κανένα πρόβλημα. Η Πρεσβεία και τα προξενεία μας ανά την Ελλάδα βρίσκονται εδώ για να βοηθούν Βρετανούς πολίτες στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν κάποια δυσκολία. Όμως είναι καλύτερο να προλαβαίνουμε τα προβλήματα, όταν μπορούμε. Γι’ αυτό και παρέχουμε στους Βρετανούς επισκέπτες πληροφορίες σχετικά με τους νόμους και τα έθιμα των χωρών που επισκέπτονται αλλά και συμβουλές για την προσωπική τους ασφάλεια. Επίσης συνεργαζόμαστε στενά με την Ελληνική Κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και κλαδικούς φορείς καθώς καθένας από μας έχει ρόλο να διαδραματίσει ώστε οι διακοπές στην Ελλάδα να είναι χαρούμενες και ασφαλείς.»


Προξενική βοήθεια προς Βρετανούς πολίτες στην Ελλάδα: στατιστικά στοιχεία για την περίοδο 1 Απριλίου 2010 – 31 Μαρτίου 2011
Αριθμός επισκεπτών (1) 2,335,000
Αριθμός μονίμως διαμενόντων (2) 35,000

Προξενικά περιστατικά 2010-2011 / 2009-2010
Σύνολο (3) 797 / 923
Συλλήψεις 112 / 222
Θάνατοι (4) 133 / 149
Νοσηλεία 452 / 471
Βιασμοί 15 / 27
Σεξουαλικές επίθεσεις 17 / 11
Άλλα περιστατικά (5) 68 / 43

(1) σύμφωνα με στοιχεία των Ελληνικών Αρχών
(2) σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου IPPR (Institute for Public Policy Research) για το 2010 που αφορούν Βρετανούς πολίτες που διαμένουν σε μια χώρα πέραν των 12 μηνών.
(3) Ο συνολικός αριθμός δεν περιλαμβάνει την παροχή συμβουλών ή πληροφοριών.
(4) 55% των θανάτων οφείλονταν σε φυσικά αίτια και δεν σχετίζονται με δυστυχήματα, εγκληματικές ενέργειες ή αυτοκτονίες.
(5) Άλλα περιστατικά αφορούν περιπτώσεις όπως απαγωγές, επιθέσεις, υποθέσεις επιμέλειας τέκνων, εξαφανίσεις προσώπων, επαναπατρισμό, θέματα πρόνοιας, κλπ.

Η ενημερωτική εκστρατεία του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών «Μάθε πριν ταξιδέψεις»ξεκίνησε το 2001 με τη στήριξη 400 περίπου συνεργατών από τον κλάδο του τουρισμού ώστε οι Βρετανοί να παραμένουν ασφαλείς και υγιείς όταν ταξιδεύουν.

«Η άλλη όψη του παραδείσου» είναι η ενημερωτική εκστρατεία της Βρετανικής Πρεσβείας με απλά μηνύματα για την προσωπική ασφάλεια των Βρετανών τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα.

tourportal.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/8/11 14:36

    οι ξεναγοι με τους ιδιοκτητες των μπαρ τους εδωσαν την ελευθερια-ατιμωρισια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/8/11 15:10

    ...τι κάνουν;;....τα σπάνε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/8/11 15:32

    αυτά κάνουν τα άτακτα "παιδάκια" όταν οι πατεράδες τα αδέρφια και οι θείοι τους πάνε και σκοτώνουν αθώους ανθρώπους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν με τον Βρετανικό στρατό για να βγάλουν μερικές χιλιάδες δολάρια τον χρόνο...

    φαίνεται τι σόι ανθρωπάκια είναι απο τις ορδές, τις φασαρίες και τι βρωμιά που μεταφέρουν, μια νεολαία χαμένη στις παραισθήσεις και στον άκρατο υλισμό....

    το παράδοξον με εμάς τους ιθαγενείς ;
    στηρίζουμε την οικονομία μας πάνω σόλους αυτούς :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *