ροή ειδήσεων

Με χορό και τραγούδι ολοκληρώθηκαν τα εργαστήρια δημιουργίας ταινιών για το περιβάλλον της Ρόδου!

Τα εργαστήρια δημιουργίας ταινιών για το περιβάλλον της Ρόδου ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και οι ταινίες που δημιουργήθηκαν προβλήθηκαν στην Αρνίθα το Σάββατο 27 Αυγούστου...
στη διαπολιτισμικοί βραδιά που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

 Μαζί με νέους από τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία, εμείς, η ομάδα νέων της Αιθρίας, περάσαμε στη Νότια Ρόδο μια εβδομάδα τέχνης και δημιουργίας με επίκεντρο το περιβάλλον της Ρόδου. Επισκεφτήκαμε όμορφες τοποθεσίες του νησιού, γνωρίσαμε τα χωριά και κατοίκους της Νότιας Ρόδου, μάθαμε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ροδίτικης φύσης, αλλά και για τα μυστικά της κινηματογραφικής τέχνης, και δημιουργήσαμε ταινίες μικρού μήκους για το ροδίτικο περιβάλλον. Οι ταινίες θα αναρτηθούν σύντομα στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Στη σελίδα του facebook της Αιθρίας έχουμε ήδη αναρτήσει την ταινία που αναφέρεται στους υγροτόπους του νησιού.

Βέβαια, ιδιαίτερη στιγμή για το σύνολο της διακρατικής ομάδας ήταν η διαπολιτισμική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στην Αρνίθα το Σάββατο 27 Αυγούστου. Στη διαπολιτισμικοί βραδιά, παρακολουθήσαμε μαζί με ντόπιους κατοίκους των γύρω χωριών τις ταινίες του δημιουργήσαμε, αλλά και τις ταινίες για το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Βουλγαρίας και της Πορτογαλίας. Με το πέρας της προβολής, γλεντήσαμε όλοι μαζί με παραδοσιακή μουσική και χορό. Ιδιαίτερα καθοριστική για την επιτυχία της βραδιάς ήταν η συμβολή των πολιτιστικών συλλόγων Απολακκιάς, Αρνίθας και Ιστρίου, οι οποίοι προσέφεραν τοπικά εδέσματα και ποτά και κατέστησαν δυνατή την παρουσία ζωντανής ορχήστρας. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και τη γενναιοδωρία τους.

Επίσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στο Δήμο Ρόδου και τη Δημοτική Επιχείρηση «Πηγές Καλλιθέας ΑΕ», οι οποίοι παραχώρησαν χώρο διαμονής στην ομάδα μας στο φράγμα της Απολακκιάς. Ιδιαίτερη μνεία να κάνουμε για την υποστήριξη που μας προσέφεραν οι τεχνικές υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου. Τέλος, ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας, Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Ιβίσκος Food Service, Οινοποιείο ΚΑΪΡ, Ποτοποιεία Αιγαίον, Ποτοποιεία ΒΑΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ και Εταιρία Υφαντής ΑΒΕΕ, για την υποστήριξή τους.

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη δράση έχει τίτλο «Ας κάνουμε μία ταινία» και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση», το οποίο διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Νεολαίας. Πρόκειται για μια διακρατική δράση, την οποία συντονίζει η Αιθρία, και στην οποία συμμετέχουν το Γραφείο Νεολαίας του Δήμου Montijo της Πορτογαλίας και ο Βουλγαρικός Οργανισμός Νεολαίας «Βιοεναλλακτικά».

Για περισσότερες πληροφορίες: www.aithria.org

Η ομάδα νέων της Αιθρίας





Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *