ροή ειδήσεων

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Υπ’ όψιν Κου ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματίων Ρόδου, το οποίο εκπροσωπεί όλους τους Συλλόγους, όλων των νησιών της Δωδεκανήσου...
διαμαρτύρεται για την μεγάλη αδικία και του καταφανέστατου λάθους που επιχειρείται να γίνει από το αρμόδιο Υπουργείο, για την ανισότατη κατανομή των διευθύνσεων – τμημάτων και αρμοδιοτήτων, μεταξύ Σύρου και Ρόδου.

Όλα τα Παροικιακά Σωματεία, από την ίδρυσή τους, ποτέ δεν προβαίνουν σε αντιδικίες, με την εκάστοτε Κεντρική Διοίκηση. Πάντα ήταν αρωγοί του Κυβερνητικού έργου, για το καλό του τόπου και την βελτίωση των συνθηκών ζωής, των κατοίκων, των νησιών της Δωδεκανήσου.

Σε μια περίοδο, που η χώρα μας δοκιμάζεται και ζητείται από τους πολίτες να επιδείξουν σύνεση και καρτερικότητα, διερωτόμαστε γιατί το αρμόδιο Υπουργείο επιχειρεί ένα τόσο μεγάλου μεγέθους ιστορικό λάθος, το οποίο θα ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο και την τοπική οικονομία του Νοτιότερου τμήματος του Αιγαίου.

Η αναπτυξιακή δραστηριότητα του Δημοσίου και των Ιδιωτών, στη πρακτική των τελευταίων χρόνων, απέδειξε ότι οι απομακρυσμένες υπηρεσίας από την πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς και τις λειτουργίες των Δημοσίων Υπηρεσιών. Πολλά έγγραφα ταξίδευαν άσκοπα, πολλές υποθέσεις χρονοτριβούσαν, πολλές επιβλέψεις αναπτυξιακών προγραμμάτων δεν επιβλέφθηκαν, πολλές επιβλέφθηκαν «μαζικά» σε μία μέρα και άλλες δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε με άσκοπες μετακινήσεις, σε καθημερινή βάση υπηρεσιακών υπαλλήλων, αλλά και ιδιωτών κατασκευαστών, επενδυτών και άλλων, οι οποίοι περίμεναν μάταια την επίλυση των διοικητικών καθυστερήσεων. Αν πράγματι το Κεντρικό Κράτος αγωνιά, για τα Δημοσιονομικά ελλείμματα και την ανυπαρξία της επενδυτικής δράσης της χώρας, γιατί το ίδιο μπαίνει εμπόδιο, με την άνιση κατανομή των διευθύνσεων και των αρμοδιοτήτων, η οποία σε συνδυασμό με την ακτοπλοϊκή και αεροπορική (από)σύνδεση των νησιών του Αιγαίου, αποδεικνύει έμπρακτα ότι εγκαταλείπει τα μικρά νησιά στη τύχη τους. Η μάχη για την έξοδο από την κρίση απαιτεί και «σκεπτόμενη κρίση» της Διοίκησης. Εάν οι αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα τις εξαρτήσεις, τυχόν προεκλογικές υποσχέσεις, χάριν της μικρής εμπορικής δραστηριότητας και της μερικής μονοήμερης κράτησης καταλυμάτων της Σύρου, τότε αυτές δεν συνάγουν με την επιθυμητή προοπτική του αναπτυξιακού προγράμματος, που εξαγγέλλεται από την ίδια την Κεντρική Διοίκηση.

Ο Δωδεκανησιακός λαός, μεγάλο τμήμα του οποίου εκπροσωπούμε, εκφράζει, πέρα από πολιτικές μικροκομματικές σκοπιμότητες, την αντίθεσή του σε αυτή την επιχειρούμενη αδικία και την λανθασμένη ακτοπλοϊκή και αεροπορική πολιτική των αρμόδιων Υπουργείων, η οποία θα έρθει να προστεθεί σε μια σειρά προηγηθέντων λαθών, που μαραζώνουν την ύπαιθρο και καταδικάζουν την αναπτυξιακή πορεία της τοπικής οικονομίας.

Καλεί τους τοπικούς βουλευτές, τους Δημάρχους, τον Νομάρχη και τον περιφερειάρχη, να εκφράσουν με ειλικρίνεια, χωρίς τις «κομματικές παρωπίδες» και τους «εκβιασμούς της στήριξης τους», ξεκάθαρα τη θέση τους. Είναι αυτή σύμφωνη με την άποψη του Δωδεκανησιακού λαού;

Καλούμε και τα αρμόδια Υπουργεία: το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, το Υπουργείο Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, να πάρουν αποφάσεις με γνώμονα το καλό του τόπου.

Ρόδος 9-12-2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος, Μιχάλης Σκαναβής

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ
ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΡΟΔΟΥ
Πλατεία Διαγόρα 17 – 85100 – ΡΟΔΟΣ
Τηλ 22410-36779 – 22410-36510

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *