ροή ειδήσεων

Βενιζέλος: Με απόλυτη διαφάνεια οι αποκρατικοποιήσεις

«Με απόλυτη διαφάνεια θα προχωρήσει η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος σε έγγραφη απάντηση αναφορικά... με την εταιρία Ελληνικές Αλυκές, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ν. Νικολόπουλου.

Η ερώτηση είχε υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομικών από τον βουλευτή, ο οποίος ζητούσε διευκρινίσεις για τα ακίνητα που προτείνονται προς πώληση στην Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων από συμβούλους αποκρατικοποίησης.

Ο βουλευτής αναφερόταν σε «λίστα»ακινήτων που προκρίνονται για πώληση με «διαδικασίες εξπρές» ανάμεσα στα οποία, όπως ανάφερε, το Πρασσονήσι στη Ρόδο, εγκαταστάσεις της «Φωνής της Αμερικής» στην Ξάνθη, την περιοχή Καϊάφα στο νομό Ηλείας, τις Αλυκές στη Ζάκυνθο, εκτάσεις στην Ανάβυσσο Αττικής, το Μεσολόγγι, το Βαθύ της Σάμου και το παλαιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό.

Ρωτούσε δε ειδικά το υπουργείο Οικονομικών αν θα ιδιωτικοποιηθούν οι Ελληνικές Αλυκές, πώς θα γίνει η αποτίμηση της Δημόσιας περιουσίας και πώς επελέγησαν οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων.

Στην απάντηση του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθυμίζει ότι στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, προβλέπεται η μεταβίβαση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων (μετοχών νομικών προσώπων, γηπέδων και ακινήτων) στην Ανώνυμη Εταιρεία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας της Δημοσίου» προς αξιοποίηση.

«Οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων επιλέγονται με βάση τα προβλεπόμενα στη σχετική νομοθεσία και οι σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων δημοσιεύονται στο διαδίκτυο», αναφέρει επιπλέον ο κ. Βενιζέλος και ως προς την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, ο υπουργός σημειώνει ότι «τούτη αποτελεί μια συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία η οποία διαφοροποιείται με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εκάστου περιουσιακού στοιχείου».

Διαβεβαιώνει δε ότι «η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια, διαρκή κοινοβουλευτικό έλεγχο και κύρια με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

nooz

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *