ροή ειδήσεων

Δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε τους νέους ανθρώπους να κλαίνε!

Κύριοι που μας κυβερνάτε.
Απευθύνομαι σε όλους και απευθύνομαι με την οργή εκείνη που θα μπορούσε να έχει κι ένα άγριο ζώο προκειμένου να προφυλάξει τα παιδιά του...
Δεν θα κάνω το ντεντέκτιβ, το δικηγόρο ή το δικαστή για να βρω και να δικάσω αυτούς που μας κατρακύλησαν σε αυτή την άβυσσο, αυτή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των αρχών.
Η δική μου υποχρέωση, σα πολίτη ήταν και είναι να είμαι υπάκουος στους νόμους της πολιτείας, να δουλεύω τίμια, να πληρώνω τις οφειλές μου προς το κράτος και να διδάξω τα παιδιά μου να κάνουν το ίδιο.
Αυτό έκανα μια ζωή, αυτό δίδαξα και στα παιδιά μου κι ενώ θα έπρεπε να είμαι ευχαριστημένος και ήσυχος με τη συνείδηση μου, νοιώθω σαν ηλίθιος και έχω τύψεις.
Δεν ξέρω πως θα νοιώθατε εσείς, αν βλέπατε ένα νέο 33 χρόνων, να προσπαθεί να κρύψει τα δάκρυα του και να λέει με παράπονο.. «Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι έφταιξα. Δεν έκλεψα, δεν παρανόμησα, δεν είμαι τεμπέλης, δουλεύω κι εγώ και η γυναίκα μου σε αυτό το μαγαζί 16 ώρες την ημέρα κι ενώ μέχρι πέρυσι τα κουτσοκαταφέρναμε, φέτος θα έλθει ώρα που δεν θα έχουμε να πληρώσουμε ούτε το ρεύμα. Ψάχνω για καμιά επί πλέον δουλειά, τίποτα… Πώς είναι δυνατόν να σκεφθούμε να κάνουμε παιδιά; Ποιο είναι το μέλλον μας;»
Αυτός ο νέος είναι ο γιός μου κύριοι.
Αυτός ο νέος ξόδεψε όλα του τα λεφτά και τα όνειρα του, προκειμένου να ανοίξει ένα μικρό εστιατόριο σε μια τουριστική τοποθεσία κι ενώ στην αρχή όλα ήταν ελπιδοφόρα, από τη μια τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα του στέρησαν τους έλληνες πελάτες και από την άλλη τα All Inclusive πακέτα, για τα οποία είστε υπερήφανοι πως αυξάνουν τις αφίξεις τουριστών, του στέρησαν και τους ξένους.
Δεν ξέρω πως θα νοιώθατε εσείς αν αυτός ο νέος ήταν γιός σας!
Εγώ πάντως δεν κοιμάμαι τα βράδια, ούτε κι αυτός πιστεύω, νοιώθω τύψεις που δεν τον έμαθα να κλέβει, να εκμεταλλεύεται καταστάσεις έστω κι αν είναι εις βάρος συνανθρώπων ή και φίλων του ακόμα , που δεν τον έμαθα να ζει γλείφοντας αηδιαστικά κάποιους πολιτικούς.
Γιατί είχα τις ευκαιρίες και θα μπορούσα να το κάνω.
Αυτή είναι η επιβράβευση ενός τίμιου νέου που είχε όνειρα, όχι να αποκτήσει πολλά λεφτά, πολυτελή αυτοκίνητα και κότερα.
Ένα αξιοπρεπές μεροκάματο ήθελε για να μπορέσει να μεγαλώσει κι αυτός με τη γυναίκα του ένα δυο παιδιά.
Τα δικά σας παιδιά κύριοι που μας κυβερνάτε, έχουν τέτοια προβλήματα;
Ξέρω βέβαια πως κάθε οικογένεια έχει προβλήματα ίσως σοβαρότερα από αυτά και το απεύχομαι τόσο για εσάς όσο και για το καθένα.
Το θέμα είναι πως τα προβλήματα υγείας ή κάποια άλλα που θα μπορούσαν να προέλθουν από μια επιπολαιότητα σε πονάνε σα γονιό, αλλά δεν μπορείς να τα βάλεις με Το Θεό ή τη κακιά στιγμή.
Όπως και να είναι, δεν έχετε πάντως το δικαίωμα να κάνετε τους νέους να κλαίνε βλέποντας τα απλά όνειρα τους να ξεριζώνονται βάναυσα.
Δεν έχετε το δικαίωμα να ξεριζώνετε και τους ίδιους τους νέους από το μέρος που γεννήθηκαν, που μεγάλωσαν και να τους ωθείτε στη ξενιτειά.
Γιατί αυτό προτίθεται να κάνει!
Να πουλήσει(;) όλη του τη περιουσία και να πάει στην άλλη άκρη της γης, κυριολεκτικά, να κάνει μια καινούργια αρχή.
Και πώς να πουλήσει σε μια χώρα όπως τη καταντήσατε χωρίς αγοραστές;
Οπότε τι είναι υποχρεωμένος να κάνει;
Να πουλήσει όσο όσο ότι μπορεί για να βγάλει εισιτήρια και βίζα, να πάει να δουλέψει στη ξενιτειά.
Όπως και το 1960!
Θυμάστε που μας λέγατε πως αν δεν ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο θα γυρίσουμε στο 1960;
Εκεί μας γυρίσατε κύριοι και ακόμα πιο χειρότερα!
Τη δεκαετία του ’60 οι νέοι έφευγαν με την αμφιβολία για το αν τα καταφέρουν, αλλά και μια αγάπη για τη πατρίδα τους και μιαν ελπίδα πως κάποτε θα ξαναγύριζαν.
Σήμερα φεύγουν με δάκρυα οργής και παράπονου για μια πατρίδα που δεν θέλουν να τη ξαναδούν.
Εσείς τα καταφέρατε όλα αυτά κι αν αισθάνεστε υπερήφανοι, θα πρέπει να σας δει κάποιος γιατρός, γιατί σίγουρα δεν βλέπετε και δεν ακούτε.
Αν πάλι βλέπετε και ακούτε, θα πρέπει ή να σας δει κάποιος ψυχίατρος , ή κάποιος εισαγγελέας ή να αυτοκτονήσετε για το κακό που φέρατε σε αυτή τη χώρα.
Μια χώρα που κλαίνε τα παιδιά της.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/8/11 14:24

    Καλέ μου άνθρωπε!
    Και η δίκη μου περίπτωση είναι παρόμοια με του γιου σας.
    Κι εγώ είμαι 32, με γνώσεις και πτυχίο πανεπιστήμιου, δούλεψα σε διάφορες δουλειές και πριν τις σπουδές. Μεγαλωμένος με αρχές και κάποιες στερήσεις. Από μια όχι και τόσο εύπορη αλλά τίμια οικογένεια.
    Ούτε περιουσίες ούτε επιχειρήσεις , άνθρωποι του μοχθου και συνηθισμένοι στα λίγα. Νομοταγής και πάντα εντάξει απέναντι στο κράτος.
    Είμαι άνεργος τους τελευταίους μήνες όπως πολύς κόσμος. Με εισόδημα από λίγες τεχνικές ψιλοδουλειές στα μαύρα και το επίδομα ανεργίας που λήγει τον άλλο μήνα. Θα ήθελα να είμαι νόμιμος να έχω το μαγαζακι-εργαστηριο μου αλλά δυστυχώς, δυσβάστακτα τα έξοδα , οι καταναλωτές είναι δύσπιστοι πλέον, το κράτος δεν βοηθάει, με τις τράπεζες ούτε είχα ούτε πρόκειται να έχω σχέση σαν δανειολήπτης , οπότε...
    η επένδυσή μου θα περιοριστεί σε 10 κότες 2 πετεινους, κοτετσοσυρμα και ζαρζαβατικά της εποχής! Δεν είναι επιλογή μου αλλά αναγκάζομαι , για να επιβιώσουμε.
    Δυστυχώς δεν έχω την επιλογή να φύγω για εξωτερικό (αν και το θέλω) γιατί έχω να φροντίζω και τους γονείς. Ο γέρος με το εγκεφαλικό δεν βοηθάει και πολύ την κατάσταση...ζούμε και μακριά από το κέντρο.
    Αυτομουτζονομαι εξ επαφής , εκπνέω και συνεχίζω..
    Που ζούμε? Δεν γνώρισα χούντα αλλά αυτό το παραλήρημα αδικίας και ψευτιάς από το κράτος με έχει χαλάσει όσο δεν πάει. Έχω ξενερώσει με τα πάντα. Ματ κοπανανε ειρηνικούς διαδηλωτές, τώρα κόβουν ακόμα και την ελευθερολαλια στα blog. Κανείς δεν παραιτείται και κανένα δεν καταδικάζουν Το θέμα SIEMENS άκουσα έκλεισε σήμερα, όπως και το θέμα των υποβρύχιων Τραγική κατάσταση!!!
    Πως θα γίνει δηλαδή? Τόσα πολιτικά καφριλικια θα τα επωμίζομαι εγώ συνέχεια? Και κάθε μέρα που περνάει όλο και κάποια λάθος απόφαση θα πάρουν. Να παραιτηθείτε ρε βόδια!. Τόσο θράσος? Τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν οτι βρέχει! Μας έχουν ρημάξει την ψυχολογία με περίτεχνο τρόπο , με το σύστημα “η μια καρπαζιά μετά την άλλη”. Κατρακύλα δίχως φρένα σε μια τρελή πορεία που την ζούμε σε slow motion.
    Συνέχεια είχα μια ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει με τις πορείες των αγανακτισμένων και 3 στις 5 συγκεντρώσεις ήμουν εκεί. Θύμωνα , φώναζα, δάκρυζα, εκτονωνόμουν
    Ερωτηματικό και θαυμαστικό μαζί...
    Όσο περνάνε οι μέρες η απόγνωση μου μεγαλώνει καθώς τα περιθώρια ξεσηκωμού και αλλαγής στενεύουν. Βλέπω και νέα παιδιά να ξοδεύουν ενέργεια και χρόνο και ασχολούνται ακόμα με το ποδόσφαιρο και τις μεταγραφές. Ημαρτον!
    Αλλιώς το φανταζόμουν το μέλλον μου να πάρει. Η κατάθλιψη κάθε μέρα μου χτυπά την πόρτα και εγώ την ξορκίζω με θυμιάματα. Η χειρότερη φάση της ζωής μου. Τόση αηδία αυτό το σύστημα, τόση αδικία από τη δικαιοσύνη και τόση αβεβαιότητα και τρόμος για αυτά που θα ακολουθήσουν για μένα και για όλους τους τίμιους μικρομεσαίους συμπολίτες μου. Ωστόσο λειτουργεί σαν βαλβίδα διαφυγής όταν σκέφτομαι συνομήλικους μου που έχουν παιδιά και έχουν να πληρώνουν και ενοίκιο και τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα. Πολύ πιο δύσκολα από μένα (...που ακόμα δεν έκανα οικογένεια...Και ίσως δεν είμαι για οικογένεια τελικά...)

    Τελικά ρε θείο να ελπίζουμε για καμία αλλαγή η @@?

    Είμαστε άξιοι να οργανωθούμε αξιοποιώντας τη δύναμη του διαδικτύου, όσο υπάρχει ελευθερία λόγου, και να κάνουμε αγώνα για επανάσταση να τους στείλουμε στο διάολο, η θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τα αίσχη σαν παθητικοί θεατές και να οδηγούμαστε σαν πρόβατα για σφαγή?

    Εύχομαι με όλη μου την καρδιά κουράγιο στους ομοιοπαθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/8/11 17:08

    Φίλε μου
    Δυστυχώς η γάγγραινα είναι τόσο προχωρημένη που δεν καθαρίζει με τίποτα.
    Τα βακτηρίδια που έχουν βολευτεί, γιατί περί βακτηριδίων πρόκειται, είναι τόσα πολλά και τόσο γερά γαντζωμένα στους υγιείς ιστούς που δεν μπορεί κανείς να τα καταπολεμήσει.
    Ούτε και οι ίδιοι που τα έσπειραν δεν μπορούν πλέον να τα πειράξουν.
    Αν είναι ποτέ δυνατόν, να φταίει το δημοσιονομικό και να μη μπορεί κανείς να πειράξει τους μεγάλους δημόσιους υπαλλήλους, όπως της ΕΡΤ κλπ, αντίθετα να εξολοθρεύει τις υγιείς κερδοφόρες ιδιωτικές επιχειρήσεις και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, με το πρόσχημα της μείωσης κόστους παραγωγής ώστε οι εξαγωγές(;) και ο τουρισμός σαν προϊόντα να γίνουν πιο ανταγωνιστικά, ενώ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για να συγκρατήσει τις τιμές που διαμορφώνουν ανεξέλεγκτα προς τα πάνω κάθε μέρα τα καρτέλ των super markets και παράλληλα να αυξάνει το ΦΠΑ!!!
    Όχι φίλε μου. Οι άνθρωποι ή δεν είναι λογικοί ή είναι χαζοί ή είναι προδότες.
    Όποιο κι από τα τρία να συμβαίνει είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.
    Και πίστεψε με, εγώ έζησα τη Χούντα και σου λέω πως αν επί χούντας ο ελληνισμός έχασε τη μισή Κύπρο, με το σημερινό καθεστώς θα χαθεί ολόκληρος ο ελληνισμός ή επειδή δεν θέλω να με χαρακτηρίσεις εθνικιστή θα πω πως θα χαθεί ολόκληρος ο υγιής ελληνικός λαός.
    Τι άλλο να πω, κουράγιο σε όλους, ειδικά στους νέους σαν εσένα και μακάρι να βρείτε, να βρούμε όπως θέλεις πέστο, τον τρόπο και τη δύναμη να ξαναφτιάξουμε μια πατρίδα που δεν θα σκοτώνει τα παιδιά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/8/11 02:16

    Μία απο τα ίδια σαν τον 32 φίλο μου παραπάνω. Μόνο που εγώ έχω ήδη παιδί και ένα στην κοιλιά ακόμη της μάνας του. Και άνεργος από 1η Σεπτεμβριου. Έλληνες υπομονή ως τον Σεπτέμβρη. Έχουμε μπροστά μας την χειρότερη επίθεση, τη χειρότερη εισβολή αρπαγή, λεηλασία και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ προδοσία που έζησε στην Ιστορία του αυτός ο τόπος. Και δυστυχώς αυτός ο ύπουλος εχθρός δεν πεθαίνει με σφαίρες. Για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να καταλάβουμε ένα μάθημα που κρατάει δεκαετίες και δεν λέμε να το μάθουμε, πως το τιμόνι πρέπει να το έχουμε εμείς και όχι να το αναθέτουμε σε κόμματα ψευτομεσσίες με τους κομματάρχες ηγεμόνες που κάνουν ό,τι τους γουστάρει. Ετοιμαστείτε να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει. Τις ζωές τις δικές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Είτε ζωντανα είτε αγέννητα. Λίγη υπομονή και κουράγιο αδέλφια μου. Ετοιμαστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/8/11 02:19

    Ας έχουμε κατα νου και τον ποιητή μας:
    "Τί και αν ο τάφος σου είναι βαθύς ; Οφείλεις με τα χέρια σου να σκάψεις για να βγεις"

    Άλλες γενιές πέρασαν χειρότερα απο εμάς. Μη μασάτε. Θα τους φάμε λάχανο αν δεν το καταλάβουν πως είναι μιά χούντα όλοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/8/11 03:09

    Δεν εισε αδύναμος.
    Αυτοί δεν φοβούνται τη μάζα...
    Την ελέγχουν με τα μέσα τους.
    Δεν φοβούνται την πληροφορία. Έχει χαθεί η μάχη εκεί.
    Φοβούνται μόνο την μονάδα, την κάθε ξεχωριστή μονάδα που θα μπορέσει να μπολιάσει αγάπη, κουράγιο. ελπίδα θάρρος και ηθική στην καρδιά των συνανθρώπων.

    Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να τους φοβίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *