ροή ειδήσεων

Ενιαίο νόμισμα πρέπει έχει ΕΝΑ ομόλογο

Ειμαι ο Ευρω-Bond. Συλλαμβάνεσαι, ΓερμανίαΗ αμερικάνικη αγορά καταρρέει και μαζί της παρασέρνει τα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια. Ετσι είναι, αφού οι ίδιοι χρηματιστές, οι ίδιες ιδιωτικές εταιρείες «παίζουν» τα χρήματα τους...
και δεν τα επενδύουν, σε όλες τις ηπείρους.
Αυτή η κατάσταση όμως μπορεί να μας βγει και σε καλό, διότι όλές αυτές οι αγορές, όπως τις λένε, σήμερα ασχολούνται με άλλες καταστάσεις τις παγκόσμιας οικονομίας και δεν έχουν επικεντρωθεί τόσο πολύ στα δικά μας προβλήματα.

Από την άλλη μεριά θα πρέπει οι γερμανοί να καταλάβουν ότι αν δεν δημιουργήσουν ενιαίο ευρωπαϊκό χρέος που θα το αντιπροσωπεύει το ευρωομόλογο, δεν θα έχει άλλο την δυνατότητα το ευρώ να κρατηθεί ως νόμισμα.

Εφόσον θέλουμε ενιαίο νόμισμα θα πρέπει να δημιουργηθεί ΕΝΑ ομόλογο και όχι το ομόλογο του κάθε κράτους και φυσικά ενιαία οικονομική πολιτικοί. Δηλαδή να ενωθούμε πραγματικά ως ευρωπαίοι και όχι να δουλεύει όλοι οι υπόλοιποι ευρωπαίοι για τους γερμανούς ή τα μεγάλα διεθνή ιδιωτικά κεφάλαια.

Θα πρέπει να σταματήσουμε τις δημόσιες σπατάλες και το χρέος μας να αποκτήσει ευρωπαϊκή προστασία.

Το ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί λέει ότι αυτή την περίοδο στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση για να διορθωθεί αυτή η κακή κατάσταση. Και πολύ φοβάμαι ότι ούτε και εμείς σαν πολίτες θέλουμε κάτι να αλλάξει. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις διαμαρτυρίες κάθε κλάδου όταν η κυβέρνηση προσπαθεί να πάει ένα βήμα μπροστά. Στην συνέχεια οι κυβερνώντες βλέπουν ότι αφού δεν μπορεί να το αλλάξουν με αυτό τον τρόπο αρχίζουν τις φορολογίες στους πολίτες οι οποίες ξεπερνούν κάθε νόμιμο και ηθικό όριο.

Υ.Γ. Όσα φάγαμε φάγαμε και όσα κλέψαμε κλέψαμε. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις κακές νοοτροπίες μας για το συμφέρον της χώρας. Όταν η χώρα μας έχει σταθερότητα, εμείς είμαστε καλύτερα!

smouzidis.wordpress.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *