ροή ειδήσεων

Σε εργασιακή εφεδρεία 151 φορείς του δημοσίου

Aφορά, σε πρώτη φάση, τουλάχιστον 3.500 υπαλλήλους
Τουλάχιστον 3.500 υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ θα τεθούν, σε πρώτη φάση το αμέσως προσεχές διάστημα, σε εργασιακή εφεδρεία, με πρώτους στον κατάλογο...
να είναι όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα.

Οι αμέσως επόμενοι, στην ίδια φάση επίσης, που θα χαρακτηριστούν «πλεονάζον προσωπικό» θα είναι κατά προτεραιότητα εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων και υπάλληλοι σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης κ.λπ.

Την εγκύκλιο με την οποία ενεργοποιείται το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, απέστειλε σήμερα ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ, Γιώργος Κυριακός, στις 151 ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι επικεφαλής των ΔΕΚΟ πρέπει να αποστείλουν έως τις 26 Σεπτεμβρίου, στην ειδική γραμματεία, καταλόγους με το πλεονάζον προσωπικό, που πρέπει να είναι τουλάχιστον 10% του συνόλου των εργαζομένων ανά ΔΕΚΟ.

Σε δεύτερη φάση, εάν η ΔΕΚΟ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους, το σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων θα τεθεί σε διαδικασία αξιολόγησης, με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων, οι οποίοι θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Η πρόσληψη των εξωτερικών συμβούλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός και το πόρισμα των εργασιών τους να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από σήμερα. Με βάση το πόρισμα, θα ενταχθεί συμπληρωματικά στην «εργασιακή εφεδρεία» επιπλέον προσωπικό.

Δείτε σε ποιους οργανισμούς στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί

newsbeast

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *