ροή ειδήσεων

Προκηρύσσονται 1.600 θέσεις εργασίας στα Ταμεία

Στόχος να καλυφθούν τα τεράστια κενά προσωπικού στα Ταμεία, εν όψει της μαζικής «φυγής» δημοσίων υπαλλήλων προς τη σύνταξη, λόγω των αλλαγών στο Ασφαλιστικό...
Θερμό φθινόπωρο προμηνύεται για χιλιάδες υποψήφιους, αφού μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να προκηρυχθούν πάνω από 1.600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων και υγειονομικού προσωπικού σε ολόκληρη τη χώρα.

Το αίτημα του υπουργείου Εργασίας αφορά στην πρόσληψη 1.623 εποχικών υπαλλήλων (για 8 μήνες) σε 11 Ταμεία. Στόχος είναι να καλυφθούν τα τεράστια κενά προσωπικού στα Ταμεία, εν όψει της μαζικής «φυγής» δημοσίων υπαλλήλων προς τη σύνταξη, λόγω των αλλαγών στο Ασφαλιστικό.

Οι διαγωνισμοί θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, αφού προηγουμένως αποσπάσουν την έγκριση της τριμελούς επιτροπής υπουργών (υπουργείο Εσωτερικών).

Βασικά κριτήρια διορισμού θα είναι η ανεργία, η εντοπιότητα, ο βαθμός πτυχίου και η ιδιότητα του πολύτεκνου ή τέκνου πολυτέκνων.

Oι θέσεις ανά περιοχή στα έντεκα Ασφαλιστικά Ταμεία

Αναλυτικότερα, η κατανομή των θέσεων ανά περιφέρεια στα 11 Ταμεία της προκήρυξης αφορά τις ακόλουθες θέσεις:

IKA ETAM: Από τις 747 θέσεις εποχικών που επιθυμεί να προκηρύξει το Ταμείο, 397 θέσεις αφορούν την κάλυψη αναγκών στις υπηρεσίες του Διαμερίσματος Αθηνών, 63 θέσεις στον Νομό Θεσσαλονίκης, 40 στον Πειραιά και 26 στο Διαμέρισμα Δυτικής Αττικής.

Στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Αργολίδας προβλέπονται από 3 θέσεις σε καθέναν, στην Αρκαδία 4 θέσεις, στην Αχαΐα 13, στην Ηλεία 5, 8 στη Βοιωτία και 2 θέσεις στον Νομό Γρεβενών.

Στα Δωδεκάνησα έχει ζητηθεί να καλυφθούν 14 θέσεις, 20 στις Κυκλάδες, 3 στον Εβρο, 16 στην Εύβοια, 7 στη Ζάκυνθο, στην Ημαθία 2, στο Ηράκλειο 1 και στη Θεσπρωτία 3 θέσεις.

Οι υπόλοιπες 23 θέσεις αφορούν τους Νομούς Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κοζάνης και Κορινθίας.

ΟΓΑ (Αγρότες): Στην Αττική ζητούνται 70 εποχικοί υπάλληλοι, ενώ 18 θέσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη.

Δεκατρείς θέσεις ζητούνται για τις υπηρεσίες της Αχαΐας, 8 για την Αρκαδία και 10 στον Νομό Ηρακλείου. Οι υπόλοιπες 31 θέσεις κατανέμονται στις υπηρεσίες των Νομών Ιωαννίνων, Λάρισας, Ροδόπης και Φθιώτιδας.

ΕΤΑΑ (Νομικοί): Για τις ανάγκες του Ταμείου στον Νομό Αττικής ζητούνται 120 θέσεις, ενώ από μία θέση θα «μοιραστούν» οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κοζάνης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Φθιώτιδας, Χανίων, Ρόδου, Μαγνησίας και Φθιώτιδας.

Με 2 υπαλλήλους θα στελεχωθεί ο Νομός Ημαθίας, με 6 ο Νομός Θεσσαλονίκης και από 3 θέσεις θα κατανεμηθούν στις υπηρεσίες των νομών Καρδίτσας και Λάρισας.

ΟΑΕΕ (Ελεύθεροι Επαγγελματίες): Στην Αττική θα κατευθυνθεί η πλειοψηφία των θέσεων (135 θέσεις), ενώ για τις υπηρεσίες του Πειραιά προβλέπονται άλλες 35 θέσεις και 30 για τη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθως για τη Ροδόπη ζητήθηκαν 15 θέσεις, για τη Φθιώτιδα 10, στην Αρκαδία 8, στα Δωδεκάνησα 1, στην Εύβοια 2, στην Ευρυτανία 1, στο Ηράκλειο 5, στην Καστοριά, τη Φωκίδα, τη Λέσβο και στην Κοζάνη από 1, ενώ στις Κυκλάδες και στη Λάρισα από 2.

ΤΕΑΙΤ (Επικουρικό Ιδιωτικού Τομέα): Από τις 86 θέσεις του Ταμείου, οι 23 αφορούν στην Αττική, οι 2 στη Θεσσαλονίκη και από μία θέση σε Αχαΐα, Δωδεκάνησα, Ηλεία, Ηράκλειο, Καβάλα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Λάρισα, Μαγνησία, Μεσσηνία, Σέρρες, Τρίκαλα και Χανιά.

ΤΑΥΤΕΚΩ (Υπάλληλοι Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας): Η πλειονότητα των θέσεων προβλέπεται για τον Νομό Αττικής, όπου θα προκηρυχθούν 55 θέσεις, στον Νομό Θεσσαλονίκης 10 θέσεις, ενώ από μία θέση μοιράζονται οι Νομοί Αγίου Νικολάου Κρήτης, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Καβάλας, Κέρκυρας, Κορίνθου, Λέσβου, Πιερίας, Ροδόπης, Σάμου, Φωκίδας, Χανίων και Χίου, 2 θέσεις στα Δωδεκάνησα, Λάρισα και Μεσσηνία, από 6 θέσεις σε Αχαΐα, 3 στο Ηράκλειο, 4 για τη Φθιώτιδα, από 5 θέσεις σε Αρκαδία, Ιωάννινα, Εύβοια και 7 θέσεις στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη.

ΕΤΑΠ ΜΜΕ (Συντάκτες-Υπάλληλοι Τύπου): Στις υπηρεσίες της Αττικής και Θεσσαλονίκης θα κατανεμηθούν οι θέσεις των εποχικών. Συγκεκριμένα 38 θέσεις θα απορροφηθούν στην Αττική και 2 στη Θεσσαλονίκη.

ΤΕΑΔΥ (Δημόσιοι υπάλληλοι) – ΕΤΕΑΜ (Επικουρικό) – ΤΑΠΙΤ (Ιδιωτικός τομέας) – ΕΤΑΤ (Τραπεζοϋπάλληλοι): Μόνο για τις υπηρεσίες των Ταμείων στην Αττική θα κατανεμηθούν οι κενές εποχικές θέσεις των προκηρύξεων.

Εθνος «Εργασία»

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/9/11 15:03

    Αυτοι μιλανε για απολυσεις υπαλληλων και απο την αλλη θελουν να παρουν κοσμο;
    Παλι κομματικες προσληψεις ημετερων θα κανουν;
    Αισχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *