ροή ειδήσεων

Αύξηση των κρουσμάτων AIDS κατά 1000%

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, έκρουσε ο υπουργός Υγείας...
Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στα εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Γραφείου για τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Αναφερόμενος στις μεταδιδόμενες ασθένειες,σημειώνοντας πως «ξεχασμένες ασθένειες», όπως είναι η ελονοσία και η φυματίωση, κάνουν την επανεμφάνισή τους, ενώ το AIDS παρουσιάζει αύξηση 1000% στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Όπως είπε ο υπουργός, το 2010 καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων AIDS κατά 580%, ενώ το 2011 η αύξηση αγγίζει το 1.000%. Αφορμές του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων του AIDS στην Ελλάδα είναι η πορνεία από μη νόμιμα εκδιδόμενες αλλοδαπές και οι σύριγγες των ναρκωτικών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται πως κάθε χρόνο 36 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από Μη Μεταδιδόμενα Χρόνια Νοσήματα. Στην Ελλάδα, 40% του πληθυσμού πάσχουν από χρόνια νοσήματα και περισσότερο από 50% των χαμένων χρόνων ζωής αποδίδονται σε αυτά.
Τα σημαντικότερα Μη Μεταδιδόμενα Χρόνια Νοσήματα είναι οι καρδιοπάθειες, οι νεοπλασματικές ασθένειες, ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία, και τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα.

Σημειώνεται πως το νέο γραφείο του Οργανισμού, που ιδρύεται στην Αθήνα, είναι αφιερωμένο στην πρόληψη και τον έλεγχο των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου στη γηραιά ήπειρο.
tvxs

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *