ροή ειδήσεων

Η ματαίωση της επίσκεψης "δείχνει" εκλογές

Σε μια χρονικά άκαιρη συγκυρία, λίγες ώρες πριν την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι...
ματαιώνεται η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκεί όπου ο Πρωθυπουργός θα είχε μακρά σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης Ομπάμα, και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η μεθοδολογία της ανακοίνωσης, αλλά και οι δραματικοί τόνοι από τους οποίους συνοδεύτηκε σε επίπεδο παρασκηνιακών διαρροών, δείχνουν ότι οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες, οδηγώντας πιθανότατα σε πολιτικό αδιέξοδο, και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, νωρίτερα ενδεχομένως και από τον Νοέμβριο, σενάριο που, όπως αποκάλυψε το Statesmen, επεξεργάζεται ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά από σχετική εισήγηση που του έχει κατατεθεί.

Η αιτιολογία της ματαίωσης της επίσκεψης Παπανδρέου στις ΗΠΑ είναι η «κρισιμότητα» της εβδομάδας που ακολουθεί. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, το κλίμα που συνάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Ecofin της Βαρσοβίας, ήταν εξαιρετικά αρνητικό για την Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών μάλιστα, έσπευσε να ενημερώσει τηλεφωνικά και τον Αντώνη Σαμαρά, σε μια προσπάθεια να καταστήσει και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κοινωνό των δικών του συμπερασμάτων.

Το… λανθάνον μήνυμα των συμπερασμάτων Βενιζέλου, είναι ότι απαιτείται αρραγές εσωτερικό εθνικό μέτωπο, το οποίο φυσικά δεν υπάρχει, καθώς η Νέα Δημοκρατία δεν συναινεί στον μονόδρομο της πολιτικής του Μνημονίου, και προτείνει τη δική της εναλλακτική λύση για την έξοδο από την κρίση, με επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και διαμόρφωση όρων επανεκκίνησης της οικονομίας.

Από τη στιγμή ωστόσο που η Κυβέρνηση δείχνει υποχρεωμένη από την τρόικα να προχωρήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων, που φυσιολογικά θα προκαλέσουν νέα κοινωνική έκρηξη, είναι πλέον πολύ πιθανό να ακουστούν και πάλι παραινέσεις προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση για συναίνεση.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση στο λάθος, και έτσι η χώρα θα οδηγηθεί αναπόφευκτα σε πρόωρες εκλογές. Εκτός κι αν η Κυβέρνηση επιχειρεί και πάλι να διαχειριστεί επικοινωνιακά τις εξελίξεις, και απλώς να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από τη σημερινή ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
statesmen.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *