ροή ειδήσεων

Το πάρτι της φοροδιαφυγής συνεχίζεται

Στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής που καλά κρατεί στην Ελλάδα ενώ απειλείται με χρεοκοπία αφιερώνει άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Stern...

"Η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία, ωστόσο οι πλούσιοι βγάζουν την περιουσία τους στο εξωτερικό. Οι πολιτικοί μαίνονται, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξέρουν τι να κάνουν. Και οι φτωχοί πληρώνουν το μάρμαρο", υπογραμμίζει το Stern.

Φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο την περίπτωση του εφοπλιστή Γ. Προκοπίου, το περιοδικό, όπως σημειώνει το "Βήμα", υπενθυμίζει ότι μετά την κλήση των Αρχών για τακτοποίηση της οφειλής του, μετέφερε 600 εκατομμύρια ευρώ στην Ελβετία.

Η ενέργειά του αυτή ήταν ένα είδος προειδοποίησης του δισεκατομμυριούχου ότι θα ήταν καλύτερα να τον αφήσουν στην ησυχία του, παρά να μεταφέρει το σύνολο των επιχειρήσεών του στο εξωτερικό.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, γράφει το Stern, ότι όλα παραμένουν όπως ήταν παλιά. O λαός θα πρέπει να κάνει οικονομίες, ενώ εκείνος που έχει χρήματα και διασυνδέσεις δεν έχει τίποτα να φοβάται.

Γίνεται επίσης αναφορά στο σκάνδαλο που προκλήθηκε τον Ιούλιο του 2009 σε συναυλία του Αντώνη Ρέμου, όταν οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις για 1.500 εισιτήρια, ενώ η ύπαρξή τους δεν είχε καταγραφεί στα λογιστικά βιβλία.

Ενώ το πρόστιμο θα έπρεπε να ανέλθει σε δυο εκατομμύρια, η τοπική εφορία το μείωσε σε 10.000 ευρώ. Η υπόθεση αυτή, όπως σημειώνει το Stern, φαίνεται ότι χάθηκε στον λαβύρινθο της ελληνικής δικαιοσύνης.

Σημειώνοντας ότι οι Έλληνες χρωστούν συνολικά 41 δισεκατομμύρια ευρώ στο κράτος από φοροδιαφυγή, το περιοδικό αναφέρει ότι ανακοινώθηκε λίστα με 8.000 επιχειρήσεις που με 6.500 ακόμα πολίτες αφορούν το 90% των συνολικών οφειλών.

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, το μόνο σίγουρο είναι ότι απέτυχε παταγωδώς...

news247

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *