ροή ειδήσεων

Εσπασαν στο ξύλο ελεγκτές του ΣΔΟΕ

Η αγορά δεν έχει εξαντλήσει μόνο τα οικονομικά της όρια. Από το «δεν πληρώνω» περνά πλέον όλο και περισσότερο στο... «δεν ανέχομαι κανέναν φορολογικό έλεγχο». Και μάλιστα βιαίως. Οι επιθέσεις και οι προπηλακισμοί που δέχονται οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ πολλαπλασιάζονται και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», φτάσαμε πλέον και στον σοβαρό τραυματισμό ελεγκτή, ο οποίος νοσηλεύεται σε αθηναϊκό νοσοκομείο.

Τι έγινε; Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), που πραγματοποιούσε έλεγχο σε καταστήματα της περιοχής των Εξαρχείων, δέχτηκε επίθεση από μπράβους της νύχτας -και μάλιστα κουκουλοφόρους- κατά τη διενέργεια ελέγχου για την έκδοση αποδείξεων σε μπαράκι. Αποτέλεσμα ήταν να πάνε στο νοσοκομείο και οι τρεις «ράμπο» του ΣΔΟΕ, με τον έναν εξ αυτών μάλιστα να νοσηλεύεται ακόμα με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, χτυπημένος στον θώρακα και στους πνεύμονες. Τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της «δ», αλλά δεν αποκαλύπτονται για λόγους ασφαλείας. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για «ξαφνική επίθεση, που κράτησε λίγα λεπτά» και ότι ήταν «τέτοια η μανία των κουκουλοφόρων, που από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα». Αλλο κλιμάκιο, που πήγε στην περιοχή το επόμενο βράδυ, επίσης προπηλακίστηκε από πελάτες και ιδιοκτήτες καταστημάτων, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τα έκτροπα της προηγούμενης βραδιάς. Πρόκειται για το αποκορύφωμα σειράς επιθέσεων που δέχονται τις τελευταίες βδομάδες ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε όλη την Ελλάδα και δείχνουν το κύμα αγανάκτησης, αλλά και το πόσο εκτός ελέγχου και λογικής κινείται πλέον μια μεγάλη μερίδα πολιτών υπό το βάρος της τεράστιας οικονομικής κρίσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που συνέβη το περιστατικό κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς αυτεπάγγελτα κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του. Για το θέμα έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Αθηνών και ετοιμάζονται ποινικές διώξεις τόσο κατά αγνώστων, για σωματικές βλάβες, όσο και κατά ιδιοκτητών, για παρακώλυση ελέγχου. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι πλήρως ενημερωμένη για το περιστατικό, αλλά προτίμησε να το αποσιωπήσει, για να μη βρει και άλλους μιμητές.

Ακόμα και πελάτες καταστημάτων επιτίθενται στα κλιμάκια του ΣΔΟΕ, είτε φραστικά είτε με πιο... απειλητικές διαθέσεις. Νομίζουν ότι έτσι προστατεύουν τον καταστηματάρχη, στο μαγαζί του οποίου είναι τακτικοί θαμώνες. Εχουν καταγγελθεί το τελευταίο διάστημα επιθέσεις ακόμα και σε... χασαποταβέρνες της ανατολικής Αττικής από εξαγριωμένους κατοίκους και ιδιοκτήτες.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις 19 Ιουλίου ένας καταστηματάρχης από το Κατάκολο Ηλείας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όταν επιτέθηκε, παρουσία της γυναίκας του, σε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που πραγματοποιούσε έλεγχο στο μαγαζί του που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης. Μάλιστα, βγαίνοντας εκτός εαυτού, έσκισε το μπλοκάκι για τα πρόστιμα, που είχαν στη διάθεσή τους οι υπάλληλοι του Σώματος, και χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ιδια κατάσταση και στη Λευκάδα, με τα επεισόδια να καταλήγουν σε υποβολή μηνύσεων στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Την προστασίας της Αστυνομίας χρειάστηκε το ΣΔΟΕ και στην Κεφαλλονιά, όταν επιχείρησε να πραγματοποιήσει ελέγχους στα καταστήματα που βρίσκονται κοντά στο λιμάνι του Αργοστολίου.

Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ κινδύνευσαν «να ριχτούν στη θάλασσα» και στις 10 Ιουλίου από εξαγριωμένους κατοίκους στις Σπέτσες, όταν διαπιστώθηκε ότι ο έλεγχος που πραγματοποιούσαν καταγραφόταν, προφανώς με άδεια της υπηρεσίας, από γερμανικό τηλεοπτικό συνεργείο.

Βασίλης Αγγελόπουλος
dimokratianews.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/9/11 10:54

    Καλα τους εκαναν ξυλο για να βαλουν ολοι μυαλο! Αντι να κυνηγησουν αυτους που εφαγαν και αδειασαν τα ταμεια της χωρας κυνηγανε τους πολιτες οι κλεφτες!! Το ξυλο βγηκε απο τον παραδεισο...ξυλο λοιπον λαμογια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/9/11 12:46

    Αααααα πολυ ωραια!!!Δηλ. ολοι οι καταστηματαρχες, οι εστιατορες οι καντινιεριδες, οι ιδιοκτητες μπαρ και νυχτερινων..να μην πληρωνουν τιποτα ετσι? να φοροδιαφευγουν μεχρι αηδιας και ολοι οι υπολοιποι μαλ..κες να πληρωνουμε κανονικα και αυτους αλλα και τους φορους μας!! Αν αυτο το καλοκαιρι πληρωνανε ολοι οσοι ξεσκιστηκαν στη δουλεια στα τουριστικα μερη το ΦΠΑ τους και κοβανε αποδειξεις και δεν κατακλεβαν το κρατος αλλα και τους τουριστες, δεν θα μας πετσοκοβαν ξανα τωρα μεσω της ΔΕΗ. Οταν το καταλαβετε αυτο ανθελληνες παρτακηδες "επιχειρηματιες", θα ειναι πολυ αργα για ολους μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/9/11 12:48

    Οι ανθρωποι εντολες ακολουθουν απο αυτους που τα εφαγαν και πρεπει να φανε το ξυλο και τελικα το τρωνε εκεινοι.
    Δεν πιστευω να ειναι μαζοχες και να θελουν να τις τρωνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/9/11 13:01

    ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/9/11 13:15

    Αλητες και μιζαδοροι ειναι ολοι οσοι δεν πληρωνουν, οσα πληρωνουμε ολοι οι υπολοιποι, χρονια τωρα. Αν ηταν ενταξει στις υποχρεωσεις τους δεν θα εφτανε οι Ελλαδα σ αυτα τα χαλια. Αυτους που κλεβουν και το κρατος και τους τουριστες τοσα χρονια, βλεπουν και οι Ευρωπαιοι και μας θεωρουν λαμογια και αναξιοπιστους. Πειτε μου στα νησια και σε ολα τα τουριστικα μερη, ποιοι και ποσοι εκοβαν αποδειξεις και πληρωναν ΦΠΑ, οχι μονο τωρα που εχουμε κριση, αλλα και ολα τα προηγουμενα χρονια..Αυτους ολους, εμεις οι υπολοιποι που πληρωνουμε κανονικοτατα, πρεπει να τους πλακωσουμε στο ξυλο, και οχι τους εφοριακους που κανουν εστω και καθυστερημενα τη δουλεια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/9/11 13:31

    12/9/11 12:46
    Ρε Κομματοσκυλο Πασοκε ελεεινο ανθρωπακι...ποιοι ρε αληταρα αδειασαν τα ταμεια της Ελλαδος? ποιοι ρε κοπριτη εκαναν Ολυμπιακους αγωνες με μιζες? ποιοι ρε λασπη εκαναν κομπινες με χρηματηστηρια βατοπεδια? ποιοι ρε κεφαλα μεσα σε 2 χρονια εβαλαν φορους που δεν υπαρχουν αλλου και κατεβασαν μισθους και συνταξεις? ποιοι ρε αληταρα τα μαγαζακια? Αν δεν εκλεβαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...τωρα θα ηταν αλλιως τα πραγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/9/11 13:52

    χμμμμμ ενδιαφερον ξεσπασμα!!! Δηλ. το να μην ειμαι ΠΑΣΟΚ αλλα και να μην ειμαι ανδρας δεν παιζει καθολου ε? Το γυναικειο μυαλο που εχει μαθει να παρατηρει σιωπηλα και να νοικοκυρευει τα δικα σας τα σπασμενα τοσα χρονια, μπορει να ειναι πιο αντικειμενικο ξερετε, και να διαπιστωνει οτι ολοι εσεις οι ελληναρες που με το παραμικρο βριζετε και δερνεστε, εχετε κανει αυτο τον τοπο τριτοκοσμικο (συμπεριλαμβανομενων και αρκετων πολιτικαντιδων απο οοοολα τα κομματα και αυτα τα δηθεν αριστερα και παρα δηθεν προοδευτικα) οκ? και εννοειται οτι αν ειχες σοβαρα επιχειρηματα 13:31 δεν θα εβριζες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/9/11 14:29

    και αυτά είναι μόνο η αρχή και μην πει κανείς ότι δεν φταίει η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ γιαυτά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12/9/11 16:53

    Οχι η πολιτική του κλεπσοκ ηταν παντα για τον λαο γιατί η εξουσία πηγαζει απο τόν λαό και εσεις εκει εξω δεν το πηρατε χαμπαρη τόσα χρόνια.
    Η μιζα δεν ειναι φοροδιαφυγει;δεν ειναι μαυρο χρημα;τοχρηγοροσημο δεν ειναι φοροδιαφυγει;Πάτε Κοσκινου και καντε μία ερεύνα 8 στις 10 οι βιλλες και πιο ακριβες ανοικουν σε δημοσιίους λειτουργους αυτες ειναι απο το ειστεριμα τους και μονο απο εκειμήν παει το μυαλο στην φοροδιαφυγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/9/11 22:48

    13:52 Εσυ για να μιλας ετσι σιγουρα θα εισαι βολεμενη..καλα σου τα λεει το παλικαρι πιο πανω και ας βριζει! Που ειδες εσυ οτι δεν εχει επιχειρηματα? γιατι σου ειπε κα8αρα ποιοι εκλεψαν..αλλα εσυ δεν απαντησες!Εκτος και αν βρηκες περιουσια απο τον πατερα σου και μιλας εκ τους ασφαλους...προφανως δεν θα εχεις δουλεψει και ποτε στη ζωη σου και θα περνας την ωρα σου στα κομωτηρια και τις καφετεριες! Και μην πεις οτι κανεις κατι αλλο...γιατι αλλιως δεν θα ελεγες αυτα που λες! Φαινεσαι οτι δεν εισαι γυναικα του μοχθου...απο τα ετοιμα που βρηκες τρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος13/9/11 11:05

    Επειδη δυστυχως οταν καποιος εκφρασει μια διαφορετικη αποψη που επισημαινει ΚΑΙ τις δικες μας ευθυνες (αν διαβασεις προσεκτικα 22.48 θα δεις οτι μιλαω και για τους πολιτικους φυσικα),γινεται στοχος χυδαιων προσωπικων χαρακτηρισμων,ποσο μαλλον που ειναι και γυναικα αυτή που αντιλεγει στα "επιχειρηματα" σας, θα το κλεισω το θεμα λεγοντας σας: δουλευω αξιοπρεπως σε 2 δουλειες μεγαλωνοντας-σπουδαζοντας παιδια, χωρις καμια βοηθεια απο κανεναν, και πληρωνω τους φορους μου και για το τελευταιο ευρω που εισπραττω. Γι αυτο τα παιρνω με οοοολους τους υπολοιπους, μικρους η μεγαλους, ιδιωτες ή πολιτικους που κλεβουν φοροδιαφευγουν και το παιζουν πιο μαγκες απο μενα...και δερνουν κιολας!!! Και φυσικα οταν καποιοι απ αυτους τους μαγκες κατεβαινουν σε απεργιες που βλαπτουν την δικη μου- και ολου του ταλαιπωρου κοσμακη -καθημερινοτητα ε ναι λοιπον...γινομαι εξαλλη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *