ροή ειδήσεων

Ελέγχους για ανασφάλιστη εργασία συνεχίζει η Οικονομική Αστυνομία

Έλεγχοι για παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας διενεργήθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από κοινού με...
κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του Ι.Κ.Α. – ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.), στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας. Συγκεκριμένα, χθες, το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης του Ι.Κ.Α, διενήργησε, ύστερα από σχετικές καταγγελίες, ελέγχους σε 6 εταιρείες και επιχειρήσεις, όπου βεβαιώθηκαν τα ακόλουθα:
  • Εταιρεία της Βορείου Ελλάδος που διατηρεί υποκατάστημα στα Οινόφυτα Βοιωτίας απασχολούσε 28 ανασφάλιστους εργαζόμενους, από τους οποίους οι 7 ήταν αλλοδαποί που διαμένουν παράνομα στη χώρα. Από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης του Ι.Κ.Α (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) επιβλήθηκε άμεσα το αναλογούν διοικητικό πρόστιμο των 14.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία, ενώ σε άλλη μία περίπτωση που διαπιστώθηκε διόρθωση της ημερομηνίας πρόσληψης εργαζομένου επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ. Σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας, καθώς και των 7 παράνομα ευρισκομένων και εργαζομένων αλλοδαπών στη χώρα, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Οι 7 αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, ο δε νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας – που απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου – αναζητείται.
  • Εταιρεία που εδρεύει στα Οινόφυτα απασχολούσε 5 ανασφάλιστους εργαζομένους και της επιβλήθηκε απευθείας το αναλογούν διοικητικό πρόστιμο των 2.500 ευρώ.
  • Εταιρεία που διατηρεί υποκατάστημα στα Οινόφυτα Βοιωτίας απασχολούσε έναν ανασφάλιστο εργαζόμενο και της επιβλήθηκε απευθείας το αναλογούν διοικητικό πρόστιμο των 500 ευρώ. Επίσης, κατά την έρευνα των βιβλίων, διαπιστώθηκε η αλλαγή της ημερομηνίας πρόσληψης δύο εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού και επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται αμείωτα σε όλη την Ελλάδα, είτε με βάση τα καταγγελλόμενα στο τηλεφωνικό κέντρο 11012, είτε με βάση σοβαρές ενδείξεις ποινικών αδικημάτων που προκύπτουν από τη συνεργασία με άλλες Αρχές Ελέγχου.
prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *