ροή ειδήσεων

Ελληνικός Τουρισμός:16 εκ. το 2011

Oμιλία του Υφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού σε ημερίδα της Ελληνικής Ενωσης Αερομεταφορών στη Ρόδο Τη σημασία που έχει ο τομέας των αερομεταφορών και ειδικά οι εταιρείες χαμηλού κόστους για την...
Oμιλία του Υφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού σε ημερίδα της Ελληνικής Ενωσης Αερομεταφορών στη Ρόδο...


Τη σημασία που έχει ο τομέας των αερομεταφορών και ειδικά οι εταιρείες χαμηλού κόστους για την ανάπτυξη του τουρισμού επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας στη Ρόδο, σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Αερομεταφορών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός τόνισε ότι οι αερομεταφορές αποτελούν μέρος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και συνιστούν ένα σημαντικό δίαυλο πρόσβασης των επισκεπτών στην περιφέρεια της χώρας συμβάλλοντας τόσο στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος όσο και στην επίτευξη του στόχου για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Ανάφερε επίσης ότι η αύξηση στην αεροπορική κίνηση της χώρας το 2011 μέχρι στιγμής προσεγγίζει το 10% ενισχύοντας καθοριστικά την αύξηση του συνολικού αριθμού επισκεπτών στην Ελλάδα όπου κατά τις εκτιμήσεις στο τέλος του έτους θα ξεπεράσει τα 16 εκατομμύρια επισκέπτες.

Για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι έγινε μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, η οποία όπως είπε, θα συνεχιστεί με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, την αύξηση των επισκεπτών, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάδειξη όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που η χώρα μπορεί να προσφέρει.

Αναφερόμενος στις εταιρείες χαμηλού κόστους ο υφυπουργός επισήμανε τη σημασία τους για την ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων διότι παρέχουν άμεση μεταφορά από πολλά σημεία της Ευρώπης με χαμηλές τιμές. Ωστόσο, τόνισε, ότι η δραστηριότητά τους στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι περιορισμένη γεγονός που επιτρέπει να γίνουν κινήσεις για να αναπτυχθούν περισσότερο προς όφελος του ελληνικού τουρισμού. Μάλιστα, ανάφερε ότι ο αριθμός των εταιρειών χαμηλού κόστους που πετούν στην Ευρώπη είναι 42 και από αυτές στην Ελλάδα πετούν μόνο οι 28 προερχόμενες από 20 χώρες και από 116 αεροδρόμια.

Για τη σημασία των εταιρειών χαμηλού κόστους στην μεταφορά επισκεπτών ο υφυπουργός ανάφερε ως παράδειγμα τα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω όπου από από τις αρχές του χρόνου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο καταγράφηκαν 1.606.000 αφίξεις επιβατών εξωτερικού εκ των οποίων οι 152.300 δηλαδή περίπου το 10% από τις δύο μόνο μεγαλύτερες χαμηλού κόστους εταιρείες την RyanAir που μετέφερε 123 χιλιάδες επισκέπτες και την easyJet που μετέφερε 30.300 επισκέπτες. Στην Κω αντίστοιχα οι αφίξεις επιβατών για το αντίστοιχο διάστημα ήταν 798.000 και οι δύο εταιρείες μετέφεραν 82.000 επιβάτες, δηλαδή επίσης περίπου το 10%. Η RyanAir μετέφερε 67.540 επιβάτες και η easyJet 14.560 επιβάτες.

Ο κ. Νικητιάδης κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι η πολιτεία, οι περιφέρειες, οι τοπικοί φορείς και οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν για να αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες και να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών σε όλη τη χώρα και για 365 ημέρες το χρόνο.

thetravellernews.com
Oμιλία του Υφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού σε ημερίδα της Ελληνικής Ενωσης Αερομεταφορών στη Ρόδο Τη σημασία που έχει ο τομέας των αερομεταφορών και ειδικά οι εταιρείες χαμηλού κόστους για την...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *