ροή ειδήσεων

270 οι νεκροί στην Τουρκία- 1300 οι τραυματίες

Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις , οι νεκροί από το φονικό σεισμό στην Τουρκία ανέρχονται, μέχρι στιγμής,  στους 270 και οι τραυματίες στους 1300...!

Στο μεταξύ, η διεθνής συμπαράσταση  που εκφράστηκε προς την Τουρκία και οι προσφορές διαφόρων κρατών για βοήθεια καταλαμβάνουν σημαντική θέση στα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου. Όλες οι εφημερίδες  καταγράφουν το τηλεφώνημα του Έλληνα υπουργού εξωτερικών, Σταύρου Λαμπρινίδη στον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πέραν της συμπαράστασης προσέφερε και βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού.
Μεγάλη προβολή δίνεται και στην συμπαράσταση που εξέφρασε το Ισραήλ και στη βοήθεια που προσέφερε, χωρίς όμως κάποιο ιδιαίτερο σχολιασμό. Αντίθετα, μεταδίδεται με πολύ θετικά σχόλια για την Τουρκία, τονίζοντας το διεθνές της κύρος, η συμπαράσταση των ΗΠΑ και ιδιαίτερα του προέδρου Ομπάμα, ο οποίος τηλεφώνησε και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον πρωθυπουργό Ερντογάν. Η  Zaman, αφού αναφέρει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες Ομπάμα – Ερντογάν και Κλίντον – Νταβούτογλου και συνδέει το θέμα με την βοήθεια των ΗΠΑ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τονίζει ότι «Οι ΗΠΑ φέρονται στην Τουρκία σαν σε πρώτης τάξης φίλη και σύμμαχο»…
prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *