ροή ειδήσεων

"Λέμε ΌΧΙ σε κάθε μπαλκόνι την 28η Οκτωβρίου"

Εκτός από τις μαύρες σημαίες και τα μαύρα περιβραχιόνια που φαίνεται πως θα πρωταγωνιστήσουν στις παρελάσεις για τον φετινό εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ του 40', την εμφάνισή του έχει κάνει ένα νέο κίνημα...


Με σύνθημα "ΟΧΙ σε κάθε μπαλκόνι", το κίνημα μέσω του Facebook, καλεί τους πολίτες να κρεμάσουν ένα πανό ή ένα σεντόνι που να επαναλαμβάνει το "ΟΧΙ" του 1940, εν προκειμένω ενάντια στη κυβερνητική πολιτική.

Παράλληλα, μαθητές και καθηγητές δε θα στρέψουν, όπως είθισται, το κεφάλι τους προς τους επισήμους παρά θα γυρίσουν τη πλάτη τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

"Οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν την επέτειο της νίκης στον αντιφασιστικό αγώνα και θυμίζουν ότι, όπως τότε ειπώθηκε ένα τεράστιο ''όχι'' από τους λαούς της Ευρώπης στο φασισμό και με το πρόγραμμα Μπέβεριτζ θεμελιώθηκε μέσα στον πόλεμο η προοπτική του κοινωνικού κράτους, έτσι και τώρα λέμε ένα δεύτερο μεγάλο ''όχι'' στη διάλυση του κοινωνικού κράτους", δήλωσε τη Τετάρτη ο πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ κ. Τριαντάφυλλος Τρανός.

Ωστόσο, υπάρχουν και ακραία παραδείγματα όπως η Σύρος όπου έπειτα από απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δεν θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

news247

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *