ροή ειδήσεων

Έκλεισε....Συμφωνία για «κούρεμα» 50% Υπέκυψαν τελικά οι τράπεζες

Έκλεισε τελικά η συμφωνία των  ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους τραπεζίτες, η οποία προβλέπει ότι οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι θεσμικοί...
επενδυτές αποδέχονται σε εθελοντική βάση μείωση κατά 50% των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν. Η Γερμανίδα Καγκελάριος κα Άγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της μετά τη λήξη της συμφωνίας δήλωσε ότι μείωνεται το χρέος κατά 100 δισ και θα υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ ποσοστό που ήταν αναγκαίο για να καταστεί βιώσιμο.  Η κυρία Μέρκελ επίσης ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα εγκαταστήσουν ένα μηχανισμό παρακολούθησης στη χώρα. Στα συμπεράσματα της Συνόδου αναφέρεται ότι έργο της θα είναι να αξιολογεί την καταλληλότητα των μέτρων που θα λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση. Υπογραμμίζεται όμως ότι η "ιδιοκτησία του προγράμματος και η ευθύνη για την εφαρμογή του είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης".
Η συμφωνία είπε η καγκελάριος φέρνει την σταθερότητα στην ευρωζώνη και υποστήριξε ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής είναι η μόνη διέξοδος για να σταματήσει η εξάπλωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Στο διάστημα μεταξύ 2 με 4 το πρωί η Σύνοδος Κορυφής απειλήθηκε με ναυάγιο καθώς οι εκπρόσωποι των τραπεζιτών επέμειναν να ζητούν κούρεμα 40% και παροχή εγγυήσεων. Η Σύνοδος Κορυφής διακόπηκε και ακολούθησε σύσκεψη όπου συμμετείχαν  Α.Μέρκελ, Ν. Σαρκοζί, Χ. Ρομπάι, Κ. Λαγκάρντ  και ο εκπρόσωπος των τραπεζών Τσ. Νταλάρα. Προς στιγμήν φάνηκε πως είχαμε φτάσει σε αδιέξοδο και για να επιτευχθεί η συμφωνία οι ηγέτες του γαλλογερμανικού άξονα χρειάστηκε να απειλήσουν ευθέως τον Τσ. Νταλάρα ότι αν δεν αποδεχθούν οι τράπεζες το κούρεμα σε εθελοντική βάση  θα γίνει περικοπή της αξίας των ομολόγων με απόφαση της Συνόδου.
Μετά την εξέλιξη αυτή οι τράπεζες αποδέχθηκαν κούρεμα 50% και ξεκίνησε πάλι η Σύνοδος των ηγετών όπου και επικυρώθηκε η συμφωνία. Να σημειωθεί έκανε από την πλευρά της και η Γερμανία καθώς όπως δήλωσε η κ.Μέρκελ το ταμέιο διάσωσης (EFSF) θα έχει τη δυνατότητα να μοχλεύει μέχρι 4 με 5 φορές τα κεφάλαια του.
Όπως έγινε γνωστό το νέο πρόγραμμα θα συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των τραπεζών έως το τέλος του χρόνου και θα υλοποιηθεί στην αρχή του 2012.
Στο πρόγραμμα απομείωσης του χρέους θα υπολογιστούν και έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, στα οποίαθα προστεθούν και μελλοντικά έσοδα από το πρόγραμμα "Helios" που αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ελλάδα και την εξαγωγή του στη Γερμανία.
Πρώτο ΘΕΜΑ.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/10/11 07:48

    Ζωη σε εμας! Να ειμαστε καλα να τους θυμομαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/10/11 12:22

    otan leo egw oti to xreos den yparxei kai einai politika pexnidia gia na patisoun podi stin ellada den me akouei kanenas ,.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/10/11 13:00

    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ. ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *