ροή ειδήσεων

Πρόστιμο 6.000€ σε εργοδότη που απέλυσε έγκυο

Πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ για καταχρηστική απόλυση, επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας σε εργοδότη ο οποίος απέλυσε έγκυο προφασιζόμενος ότι η σύμβασή της ήταν ορισμένου χρόνου...

Σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίο κατατέθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας, η γυναίκα εργαζόταν επί σχεδόν τέσσερα χρόνια ως πωλήτρια, όταν ζήτησε αναρρωτική άδεια εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετώπιζε κατά την εγκυμοσύνη της. Τελικά όμως, δεν επέστρεψε ποτέ στη δουλειά της επειδή ο εργοδότης ισχυρίστηκε ότι η σύμβαση εργασίας, η οποία ήταν ορισμένου χρόνου, έληξε μαζί με την άδειά της.

Υποστηρίζοντας ότι η σύμβασή της ήταν αορίστου χρόνου, η εργαζόμενη προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας που ενημέρωσε τον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος ανέλαβε να ερευνήσει την υπόθεση. Από την έρευνα προέκυψε ότι η φύση της σχέσης εργασίας δεν είχε προσδιοριστεί χρονικά, επομένως η συγκεκριμένη σύμβαση χαρακτηρίστηκε ως τετραετούς διάρκειας καταχρηστικά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα «η σύμβαση, δήθεν έληξε, αφού στην πραγματικότητα έπρεπε να θεωρηθεί ως αορίστου χρόνου, οπότε η λύση της από τον εργοδότη ισοδυναμούσε με καταγγελία αυτής».Το έγγραφο καταλήγει σημειώνοντας ότι «δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διατυπώσεις για τη λύση της σχέσης εργασίας εγκύου εργαζόμενης, γεγονός που καθιστά την απόλυση άκυρη».
dete.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *