ροή ειδήσεων

Τρελάθηκαν! Νέα μέτρα 6 δισ. ευρώ

Η τρόικα όχι μόνο απαιτεί να «κλειδώσουν» εδώ και τώρα πρόσθετα μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ για το 2013 και το 2014, αλλά απαιτεί από τους Ελληνες το πλήρες οικονομικό τους «ξεζούμισμα» ζητώντας... πρωτογενή πλεονάσματα (έσοδα μείον δαπάνες χωρίς τόκους) ύψους 27 δισ. ευρώ έως το 2014.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος των απαιτήσεων ας σημειωθεί ότι φέτος ο Προϋπολογισμός προβλέπει πρωτογενές έλλειμμα 1,6 δισ. ευρώ. Πρόκειται όχι απλώς για απαιτήσεις πιστωτών προς χώρα που πτώχευσε αλλά για «πολεμικές αποζημιώσεις» από νικητή προς ηττημένο.

Ως άλλος «Χάνιμπαλ» ζητεί μέτρα που «τρώνε τις σάρκες» της Ελλάδας, αφού διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και οδηγούν στην απόγνωση εκατομμύρια πολίτες. Διά του «αντιπροσώπου» της στην Ελλάδα, του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, η τρόικα θεωρεί ότι θα φτάσει η οικονομία της χώρας εντός τριετίας σε μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα, που για να επιτευχθεί, υπό συνθήκες βαθιάς ύφεσης, θα οδηγήσει σε παύση κάθε οικονομικής δραστηριότητας, είτε από πολίτες είτε από επιχειρήσεις.

Ο... μαγικός τρόπος που βρέθηκε και κατέληξαν χτες οι μαραθώνιες -την τελευταία εβδομάδα- διαπραγματεύσεις τροϊκανών και υπουργείου Οικονομικών είναι γνωστός και χιλιοεφαρμοσμένος: Η πλήρης και καθολική αφαίμαξη εισοδημάτων από μισθωτούς και συνταξιούχους. Οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι πιθανό να ξεπεράσουν τις 100.000 σε ορίζοντα τριετίας, γεγονός που θα μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες, αλλά θα αυξήσει τα προβλήματα στη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και ειδικά του ΙΚΑ, που θα χάσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από ασφαλιστικές ! εισφορές. Η «σφαγή» μισθών και συντάξεων θα συνεχιστεί κανονικότατα, τόσο στον δημόσιο (ενιαίο μισθολόγιο) όσο και στον ιδιωτικό (κατάργηση Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας) τομέα.

Η σχεδόν πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών θα είναι το άλλο καθολικό χτύπημα στα εισοδήματα που συμφώνησαν η τρόικα και η κυβέρνηση, για να δώσουν τη «χαριστική βολή» στη μεσαία τάξη. Μετά τη φετινή περικοπή τους προσανατολίζονται στην πλήρη κατάργησή τους, γεγονός που θα σημάνει νέα αύξηση στη φορολογία, αφού πλέον θα εκλείψουν οι εκπτώσεις φόρου από φροντιστήρια παιδιών, από ενοίκια, από ιατρικές δαπάνες ή από τόκους στεγαστικών δανείων. Επίσης αποφασίστηκε η επέκταση του μεσοπρόθεσμου έως και το 2015 με επιπλέον μέτρα και εκείνη τη ! χρονιά.

Βασίλης Αγγελόπουλος

dimokratianews.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/10/11 12:44

    bre den pan na ftiaksoun ena palouki 6 metra ke na to baloun apo piso tous i kopleksiki...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/10/11 13:36

    να μην προλαβουν να πανε σπιτια τους ευχομαι.ψωφο σε ολους.μετα τον εφιαλτη εχουμε και τους 300 της βουλης τωρα.θα σας καψουν ζωντανους στο συνταγμα να το θυμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/10/11 14:07

    ΡΕ ΣΕΙΣ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΕΞΩ ΝΑ ΤΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ;ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝOΙ ΕΙΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/10/11 14:09

    bre 14:07 fuck you

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/10/11 15:50

    Αν πας στο ταμειο παρακαταθηκων και δανειων και καταθεσεις μονο το ποσο που αντιστοιχει στην καταναλωση του ρευματος και οχι το χαρατσι,η ΔΕΗ δεν θα μπορει να ισχυριστει στο δικαστηριο,οτι σου εκοψε το ρευμα γιατι δεν πληρωσες το λογαριασμο.Στη συνεχεια,κοινοποιεις με δικαστικο επιμελητη στη ΔΕΗ την αποδειξη καταθεσης απο το ταμειο παρακαταθηκων και δανειων,ωστε να μη μπορει να ισχυριστει η ΔΕΗ,οτι δεν ειδοποιηθηκε για την πληρωμη της αξιας του ρευματος.Και αν παρολ'αυτα,σου κοψουνε το ρευμα μετα απο εναμιση-δυο μηνες,πρωτον ειναι ΚΑΡΑΠΑΡΑΝΟΜΟΙ,δευτερο το ΞΑΝΑΣΥΝΔΕΕΙΣ με εναν ηλεκτρολογο,ειναι πανευκολο και τριτο τους πας στα δικαστηρια και το κερδιζεις καθως εισαι νομικα ενταξει.Γι'αυτο ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.Πληρωστε ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/10/11 15:54

    Κανένας έλληνας πολίτης να μην πληρώσει λογαριασμό της ΔΕΗ και εάν κάποιος τολμήσει να πάει να κόψει το ρεύμα σε κατοικία, θα μας βρεί όλους εκεί να τον περιμένουμε. ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/10/11 15:54

    Υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την ασιτία στα σχολεία. Όποιος έχει λεφτά και ψυχή να μη πληρώσει τον Βενιζέλο αλλά να ψάξει ποιός δίπλα του πεινάει. Μη περιμένετε να σας το πουν οι ίδιοι.
    Οι περισσότεροι ντρέπονται και το κρύβουν.
    Ρωτήστε τα παιδιά σας, ποιοι συμμαθητές τους τους ζητάνε φαγητό, ποιοι δεν έχουν μαζί τους ποτέ χρήματα, μάθετε για τους γονείς αυτών των παιδιών.
    Μήπως είναι άνεργοι, μήπως έκλεισαν το μαγαζάκι τους
    Βοηθήστε όσοι έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/10/11 15:55

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ.ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12/10/11 16:00

    έλετε να τους πιάσει κρύος ιδρώτας τους τριακόσιους εφιάλτες .Στήστε καμία 20αρια κρεμάλες (επιβλητικές έτσι ωραίες ) στην πλατεία συντάγματος και φύγετε.

    Το θέμα είναι ποια ομάδα θα το κάνει και ποιος ξυλουργός θα τις φτιάξη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/10/11 18:06

    tha to po kosmia den sunousiazeste re vodia na kanete kariera??pou zitate kai alla???ipiate to aima tou ellina kathikia kai den ptoeiste akoma fate re kathikia fate mexri pote....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/10/11 18:16

    ΚΟΙΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!Η ΠΑΛΙΟΠΕΡΟΥΚΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ 6 ΔΙΣ!6 ΔΙΣ ΠΑΠΑΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!ΙΣΑ ΜΩΡΗ ΠΑΛΙΟΠΕΡΟΥΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *