ροή ειδήσεων

Διπλάσια η τάση φυγής νέων Ελλήνων το Σεπτέμβριο!

Διπλάσιος σχεδόν είναι ο αριθμός των νέων Ελλήνων που τον μήνα Σεπτέμβριο απευθύνθηκαν στη ευρωπαική ιντερνική πύλη europass σχετικά με την ανεργία  και συμπλήρωσαν ευρωπαϊκά...
βιογραφικά σημειώματα, αναζητώντας δουλειά.
Συγκεκριμένα μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2011 οι Έλληνες συμπλήρωσαν 12.560 όταν ο μέσος όρος όλων των προηγούμενων μηνών δεν ξεπερνά τις 7.000. Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία είναι τα τελευταία  που έλαβε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου από την ευρωπαϊκή πύλη και αποκαλύπτουν την τάση φυγής των νέων από την Ελλάδα. Η  δραστηριότητα του Σεπτεμβρίου κρίνεται από τον ευρωβουλευτή ανησυχητική λαμβάνοντας υπόψη  πως η αύξηση αυτή δεν είναι προϊόν κάποιας καμπάνιας του europass όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες (π.χ. Πορτογαλία), αλλά της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά εργασίας και στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα ελληνόπουλα.
Αξίζει, εξάλλου, να σημειωθεί πως  στο σύνολο του 2010 είχαν συμπληρωθεί 46.399 βιογραφικά σημειώματα  (αριθμός που αποτελούσε ρεκόρ), ενώ μόνο στους 9 μήνες του 2011 ο αριθμός αυτός ανέρχεται στα 67.633 σημειώματα.
prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *