ροή ειδήσεων

ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΔΙΤΩΝ;

Δεν είμαι από τη Ρόδο αλλά επέλεξα να ζήσω εδώ. Μετά από κάμποσα χρόνια διαμονής μου, κατόρθωσα να διακρίνω αρκετά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των γηγενών κατοίκων... Θα αναφερθώ μόνο στο γεγονός της ξεχωριστής θρησκευτικής ευλάβειας, και του σεβασμού προς την ορθόδοξη πίστη μας, γεγονός που οφείλεται εν πολλοίς στην προσπάθεια και το παράδειγμα των παλαιοτέρων. Το χαρακτηριστικό αυτό δεν συναντιέται σε άλλα μέρη της χώρας μας σε τέτοιο βαθμό.
Τον τελευταίο καιρό όμως έχω παρατηρήσει κάποιες κινήσεις και δράσεις, οι οποίες ως αυτοτελείς και αυτόνομες κρίνονται μεν θετικές αλλά στη συνάφειά τους οδηγούν στην αλλοίωση-αλλοτρίωση όλων των παραπάνω. Και εξηγούμαι: Όλο και περισσότερο πυκνώνουν οι διάφορες δραστηριότητες κατά τα πρωινά της Κυριακής(την ώρα τέλεσης της θ. Λειτουργίας) στην πλατεία του Δημαρχείου και στον δρόμο της 7ης Μαρτίου, όπου βρίσκεται και ο Ναός του Ευαγγελισμού. Πότε εκθέσεις σκαφών και αυτοκινήτων που φτάνουν μέχρι την είσοδο του Ναού, πότε αγώνες αυτοκινήτων που το στρίγλιμα από τα λάστιχα σκεπάζει κάθε άλλο ήχο, πότε πρόβες μουσικων για την βραδυνή παράσταση, πότε διάφοροι αγώνες δρόμου και την σχετική πάλι αναστάστωση και άλλα, μικρά και μεγάλα.
Όπως ανέφερα προηγουμένως όλα αυτά κρίνονται θετικά και πρέπει να υπάρχουν, μήπως όμως θα πρέπει λάβουμε υπόψιν και το γεγονός ότι την ώρα εκείνη κάτι γίνεται εντός του Ναού, που αξίζει τον σεβασμό μας, τόσο η Λειτουργία όσο και οι συντοπίτες μας που παρακολουθούν! Δεν είναι μόνο η ηχητική όχληση. Ως χριστιανοί δεν μπορούμε να αφιερώσουμε πια μια ώρα για το Θεό! Και αναφέρομαι μόνο στους χριστιανούς, αφού για τους πολέμιους της Εκκλησίας η κάθε μορφή παρεμπόδισης αποτελεί καθήκον.
Σε τί θα έβλαπτε την πραγματοποίηση των παραπάνω δράσεων η έναρξη αυτών στις 10.00 το πρωί και όχι στις 8.00! Είναι θέμα χρόνου; Από τις 10.00 το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου υπάρχει χρόνος. Είναι θέμα αρμοδίων; Θα μπορούσε. Πρωτίστως όμως είναι θέμα σεβασμού.
ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΩΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΕΔΩ!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/10/11 11:51

    σωστός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/10/11 12:14

    ασε μωρη θεουσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/10/11 12:32

    12:24 eisai toy kke h toy syriza?
    ante peje mpala parapera athee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/10/11 12:37

    Νομίζω ότι ο συντάκτης του άρθρου έχει απόλυτο δίκιο!
    Πρέπει να νομοθετηθεί κατεπειγόντως(είναι της μόδας άλλωστε) η πλήρης απαγόρευση κάθε δραστηριότητας σε όλη την επικράτεια η οποία ενοχλεί και παρεμποδίζει την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των θείων λειτουργιών στις εκκλησίες και τους ναούς ανά την χώρα. Λόγω μάλιστα, του μεγάλου αριθμού των ανωτέρω τόπων λατρείας (κοντεύουν να ξεπεράσουν σε σριθμό τα οικοδομικά τετράγωνα), να θεσμοθετηθεί η αντίστοιχη επέκταση (και αυστηρή τήρηση)της ώρας κοινής ησυχίας, με σκληρές και εξοντωτικές ποινές για τους παραβάτες. Να επιτρέπεται μόνο ο ήχος της καμπάνας (κατά προτίμηση ηλεκτρονικής) καθόσο διάστημα και ένταση κρίνεται αυτό απαραίτητο από τους κατά τόπους αρμοδίους ανεξαρτήτως περιοχής και ώρας (αν και αυτό νομίζω ότι ήδη εφαρμόζεται στην πράξη σήμερα). Με αυτόν τον τρόπο, νομίζω, θα αποκτήσουμε όλοι μας την απωλεσθείσα "Ευλάβεια" στην οποία αναφέρεται ο συντάκτης (Εκούσια ή Ακούσια)!

    V.V.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/10/11 13:49

    απλα ο Ναός βρισκεται απεναντι απο το Δημαρχειο, το οποιο ειναι τοπος συναντησης και εναρξης πολλων εκδηλωσεων, γι αυτο δημιουργειται το θεμα.

    Εχω να προτεινω τα εξης:

    1) Να μετακομισει ο Ναος
    ή
    2) Να μετακομισει το Δημαρχειο
    ή
    3) Να αλλαξει η ωρα της Λειτουργιας (αυτο το λεω επειδη την λειτουργια την παρακολουθουν λιγοτεροι οποτε θα ειναι πιο ευκολο να αλλαξει η ωρα της, παρα να αλλαξει η ωρα των αλλων εκδηλωσεων)
    ή
    4) Να γινεται η λειτουργια βραδυ και να βιντεοσκοπειται ωστε να δινεται στους πιστους σε DVD για να το βλεπει ο καθενας οποτε μπορει και του το επιτρεπει ο χρονος του.

    η Εκκλησια πρεπει να αγκαλιαζει τις κοινωνικες εκδηλωσεις κυριε/κυρια, σημερα για παραδειγμα ηταν η ΜΙΑ ημερα του χρονου με εκδηλωσεις αρωγης των καρκινοπαθων, νομιζω οτι ο καλος Θεουλης θα ηθελε να ειστε συμμετοχοι σε αυτο, μπλουζακι αγορασατε ?
    αν οχι κακως.
    θα επρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/10/11 14:34

    ατε ρε με τους γέροντες και τις εκκλησιές μας μας τα έχετε κάνει όλες ΚΑΜΠΑΝΕΣ !

    δε κόβετε λίγο την υπερθρησκοληψία εδώ μέσα και να αρχίσετε τον αυνανισμο να ξειθμάνετε ?

    έχουμε και προβλήματα σοβαρότερα δε θα διαβάζουμε την κάθε αηδία εδώ μέσα της κάθε θεούσας και του κάθε σαλεμένου υπερ-θρήσκου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/10/11 14:38

    Τα σχόλια είναι...απαράδεκτα...τόσο πια έχουμε απομακρυνθεί απο τον Θεό;
    Προφανώς...μια ματιά στην κατάντια μας φτάνει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/10/11 16:33

    @VV μαζί σου....αλλά, οι ώρες κοινής ησυχίας είναι ήδη μέσω νόμου θεσμοθετημένες αλλά και ταυτόχρονα γραμμένες μην πω που των περισσοτέρων. Ρόδος και ώρες κοινής ησυχίας:ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/10/11 17:43

    ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ????ΔΕ ΣΕΒΕΣΤΕ ΠΙΑ ΤΙΠΟΤΑ???ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ!!!!ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23/10/11 19:05

    θεος δεν υπαρχει,αποδεχτειτε το και ΖΗΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος24/10/11 08:32

    Επιπροσθέτως, για όσους πιστεύουν, αυτή την ώρα τη βρίσκει ο καθένας οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Αλλοίμονο αν αυτό μπορούσε να γίνει μόνο στην εκκλησία το πρωί της Κυριακής. Αλλοίμονο αν ο καθένας περίμενε να συγχωρεθεί με τη μετάληψη.

    Τον αγώνα του καθενός για να πλησιάσει το δικό του θεό, ο καθένας τον βιώνει στην καθημερινότητά του, μόνος του, με την οικογένειά του, με τους συνανθρώπους του, εντός και εκτός σπιτιού.

    Τέλος, όσον αφορά στις ώρες, οι καμπάνες όταν αρχίζουν και χτυπούν πρωί-πρωί είναι καλό; Όταν η λειτουργία παίζει από τα μεγάφωνα στη διαπασών είναι καλό; Αυτό γίνεται πλέον μόνο στις σκληροπηρυνικές ισλαμικές χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος24/10/11 12:50

    08:32 ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΠΟΤΕ. ΟΠΩΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος24/10/11 15:31

    Ακριβώς αλλά και δυστυχώς κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ σ'αυτόν τον τόπο. Το <> κανόνα στη ζωή των Ελλήνων, αρκεί να είναι μακριά απ'τον κώλο μας. Γι'αυτό λοιπόν ζούμε αυτά που ζούμε, γιατί μας αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος24/10/11 17:23

    Ρε 12:50 Είσαι εντελώς ηλίθιος...ή χουντικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος24/10/11 17:27

    12:50 ΒΑΛΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος24/10/11 17:29

    Θρησκοληψία και ευφυία δύσκολο να παντρευτούν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος25/10/11 13:52

    to travel companion syntrofos sto taxidi sas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος29/10/11 06:41

    ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΕΣ ΞΑΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ.ΑΙ ΣΥΧΤΙΡ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος1/11/11 17:32

    Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ.ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ,ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ - ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ- ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙ΄ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΜΗ ΘΕΛΕΙ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *