ροή ειδήσεων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΡΟΔΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 900 ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ... ΕΓΩ !!!...

ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ !!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ





ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:


Απάτη με την έκτακτη εισφορά
Σκανδαλώδεις διαστάσεις προσλαμβάνει η πρωτοφανής σε σύλληψη και εκτέλεση απάτη με τον υπολογισμό των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών σε ιδιοκτησίες στο νησί της Ρόδου, που καλούνται να καταβάλουν το έκτακτο τέλος ακίνητης περιουσίας σε ύψος πολλαπλάσιο αυτού που τους αντιστοιχεί, εξαιτίας παράτυπων αυξήσεων στα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος!!!
Όπως απεκάλυψε η "δ" ειδικά για τον πρώην Δήμο Καλλιθέας η κατάσταση για 527 ιδιοκτήτες εκτός σχεδίου ακινήτων από τα Κοσκινού, 399 από τις Καλυθιές και 46 από τη Ψίνθο είναι δραματική αφού κατά παράβαση του νόμου επί σειράν ετών η πρώην δημοτική αρχή είχε διπλασιάσει τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων για να εισπράττει περισσότερα από το ΤΑΠ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!.
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποσείσει τις σοβαρές ευθύνες της δημοτικής αρχής που αδιαφόρησε και αδράνησε για την διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ιδιοκτησιών που πλήττονται, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς επεδίωξε χθες να επιρρίψει τις ευθύνες στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου ο οποίος τον είχε διαβεβαιώσει, όπως είπε προφορικά ενώπιον του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη και του Βουλευτή κ. Νίκου Ζωίδη, ότι η έκτακτη εισφορά θα υπολογιστεί με βάση το εμβαδόν των επιφανειών που περιλαμβάνεται στις δηλώσεις του Ε9.
Ο κ. Κουσουρνάς που δηλώνει ότι τον καθησύχασαν οι διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού, δεν μερίμνησε για να αποσταλούν εγκαίρως οι διορθωμένοι πίνακες με τις πραγματικές επιφάνειες των ιδιοκτησιών στη ΔΕΗ, ενώ ο κ. Παντελής Οικονόμου ήταν εκείνος που υπέγραψε το νόμο που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ την 13η Οκτωβρίου 2011 (κυκλοφόρησε και η σχετική εγκύκλιος ΠΟΛ1211 10/10/2011 την Τετάρτη!!) με τον οποίο, όχι μόνο ορίζεται ότι το «έκτακτο χαράτσι» θα επιβληθεί με βάση τα μέτρα που περιλαμβάνονται στα ΤΑΠ των λογαριασμών της ΔΕΗ αλλά και τα ακόλουθα απίθανα:
1. Ότι το νέο ειδικό τέλος, επιβάλλεται στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση, δομημένες επιφάνειες των ακινήτων που υπάγονται κατά την 17η Σεπτεμβρίου 2011, για το έτος 2011, στο τέλος ακίνητης περιουσίας.
2. Ότι για τυχόν διορθώσεις σε λανθασμένα τετραγωνικά στα ΤΑΠ των λογαριασμών της ΔΕΗ οι διορθώσεις θα έπρεπε να γίνουν μέχρι την 17η Σεπτεμβρίου 2011!!!!! (ένα μήνα δηλαδή πριν τη δημοσίευση του νόμου και της σχετικής εγκυκλίου).
3. Ότι σε κάθε περίπτωση φέτος θα πληρώσουν όλοι το ποσό που θα τους επιβληθεί υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης των κατοικιών τους.
4. Ότι (και εδώ προκύπτει η απάτη) «στις περιπτώσεις που τα τετραγωνικά μέτρα που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του τέλους αυτού είναι υπερδιπλάσια των μεγαλύτερων εκ των τετραγωνικών μέτρων που αναγράφονται στα δημοτικά τέλη και στο δημοτικό φόρο, τότε το τέλος υπολογίζεται βάσει των τετραγωνικών μέτρων που αναγράφονται στα δημοτικά τέλη».
Με άλλα λόγια το Υπουργείο εν γνώσει του ότι πολλοί Δήμοι έχουν χρεώσει πλασματικές επιφάνειες σε εκτός σχεδίου ιδιοκτησίες για να αυξήσουν τα έσοδά τους, έρχεται και λέει ότι αν πράγματι τα ΤΑΠ περιλαμβάνουν μέχρι και διπλάσιο εμβαδόν από αυτό των δημοτικών τελών τότε ο φόρος επί ανύπαρκτης ιδιοκτησίας είναι νόμιμος!!! Αν όμως είναι κατά κάτι μεγαλύτερο του διπλάσιου τότε θα λαμβάνεται υπόψιν η πραγματική επιφάνεια, όπως αυτή αποτυπώνεται στα δημοτικά τέλη!!!
Στο δημοτικό διαμέρισμα Καλλιθέας παρουσιάστηκε χθες ένας υπήκοος Γερμανίας που έχει ιδιοκτησία εκτός σχεδίου στην περιοχή για να διαμαρτυρηθεί διότι έλαβε τον λογαριασμό της ΔΕΗ που περιλαμβάνει την έκτακτη εισφορά (βλέπε φώτο) και σε αυτόν φορολογείται για 400τ.μ. ιδιοκτησίας παρότι το σπίτι του είναι 200 τ.μ. Ενημέρωσε ότι μετέβη στην εφορία και εκεί τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει θεραπεία....
Ανάλογα προβλήματα έχουν διαπιστωθεί σε ιδιοκτησίες στους πρώην Δήμους Ιαλυσού, Αρχαγγέλου και Νότιας Ρόδου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ο πρώην Δήμος Καλλιθέας στον οποίο και εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με την υπ΄αριθμ. 13/12-10-2000 απόφασή του όρισε τον τρόπο υπολογισμού του τέλους ακίνητης περιουσίας.
Για τα εκτός σχεδίου, όπου και διπλασίασε αυθαίρετα και παράνομα τα εμβαδά όλων των ιδιοκτησιών, η απόφαση προέβλεπε ότι για τον υπολογισμό της αξίας λαμβάνεται υπόψη από το κοινοτικό συμβούλιο η αξία των κτισμάτων και η αξία της διπλάσιας έκτασης γης που καταλαμβάνουν τα κτίσματα εφ όσον υφίστανται, ενώ όρισε τον συντελεστή σε 0,35.
Αντί, έτσι, να μπει στη διαδικασία υπολογισμού με μαθηματική εξίσωση των ΤΑΠ τα διπλασίασε κατά παράβαση της ίδιας της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου!!!
Χθες για το θέμα είχε συνεργασία ο μηχανικός κ. Γιώργος Γιαννόπουλος που διαπίστωσε το πρόβλημα και μερίμνησε για την αποκατάστασή του στο δημοτικό διαμέρισμα Καλλιθέας με τον κ. Αντ. Γονιδάκη προκειμένου να διορθωθούν τα σφάλματα στην εμβαδομέτρηση των ιδιοκτησιών στην περιοχή.
Ο δήμαρχος Ρόδου θα αποστείλει εξάλλου επιστολή παραπόνων στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών...
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε δήλωσε σχετικά τα εξής:
«Ενημερώθηκα για το θέμα αυτό όταν ήμουν στην Αθήνα και το έθεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου. Είπα, ότι θα έχουμε πρόβλημα. Έλαβα διαβεβαιώσεις πως θα αντιμετωπιζόταν το ζήτημα. Αν πραγματικά τώρα το παίρνουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΤΑΠ θα στείλουμε έγγραφο για να επισημάνουμε το πρόβλημα. Οπου χρειαστεί θα αλλάξουμε τους συντελεστές για να μην επιβληθούν τα τέλη ή να επιστραφούν τα χρήματα. Είναι άδικο το μέτρο».
Θεωρείται πλέον κάτι παραπάνω από βέβαιον ότι θα επέμβει ο Εισαγγελέας και θα ασκήσει ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου, ενώ δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που θα υποβάλουν μηνύσεις για απάτη.

Μεγάλη απάτη με το έκτακτο τέλος ακίνητης περιουσίας!
Με πρωτοφανή αδιαφορία και επιπολαιότητα αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς το μείζον θέμα που έχει ανακύψει για εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στους πρώην Δήμους Καλλιθέας, Ιαλυσού, Αρχαγγέλου και Νότιας Ρόδου, οι οποίοι θα κληθούν οσονούπω από τη ΔΕΗ να καταβάλουν το έκτακτο τέλος ακίνητης περιουσίας σε ύψος πολλαπλάσιο αυτού που τους αντιστοιχεί εξαιτίας παράτυπων αυξήσεων στα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος!!!
Ειδικά για τον πρώην Δήμο Καλλιθέας η κατάσταση για 900 περίπου ιδιοκτήτες εκτός σχεδίου ακινήτων είναι δραματική αφού κατά παράβαση του νόμου επί σειράν ετών η πρώην δημοτική αρχή είχε διπλασιάσει τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων για να εισπράττει περισσότερα από το ΤΑΠ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!.
Το θέμα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δ», γνωστοποίησε προφορικά στον δήμαρχο ο χωρικός αντιδήμαρχος κ. Αθην. Κωνσταντίνου, καθιστώντας μάλιστα σαφές ότι η όλη υπόθεση επρόκειτο να προσλάβει τρομακτικές διαστάσεις εξαιτίας των αντιδράσεων των πολιτών και του κινδύνου να προσφύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημιώσεις.
Ταυτόχρονα ανέθεσε στις υπηρεσίες του δημοτικού διαμερίσματος να προχωρήσουν σε διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων στα ΤΑΠ των κατοικιών της περιοχής και απέστειλε τη σχετική λίστα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο γραφείο του δημάρχου Ρόδου την 20η Σεπτεμβρίου 2011 με σκοπό να υποβληθεί αρμοδίως στη ΔΕΗ για τη «διόρθωση των ημαρτημένων».
Ο δήμαρχος δεν ενήργησε όμως ως όφειλε και ούτε ενημέρωσε τους πολίτες για το σφάλμα ενώ αρκέσθηκε σε προφορικές διαβεβαιώσεις που φέρεται να του έδωσε ενώπιον του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ Ν. Ζωίδη ο υφυπουργός Οικονομικών κ Παντελής Οικονόμου, σύμφωνα με τις οποίες ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς επρόκειτο να γίνει δήθεν με βάση τα τετραγωνικά μέτρα που περιλαμβάνονται στις δηλώσεις του Ε9 των φορολογούμενων.
Ταυτόχρονα όμως ενημερώθηκε ότι η λίστα με τα διορθωμένα τ.μ. των ακινήτων στον πρώην Δήμο Καλλιθέας δεν θα ωφελούσε να αποσταλεί άμεσα στη ΔΕΗ γιατί ήδη από 17 Σεπτεμβρίου 2011 είχαν αποσταλεί από τη ΔΕΗ όλες οι λίστες των ΤΑΠ που περιλάμβαναν οι λογαριασμοί, στο Υπουργείο Οικονομικών.
Η διορθωμένη έτσι λίστα παρέμεινε στα «αζήτητα» του γραφείου του δημάρχου που αδιαφόρησε πλήρως για την αποκατάσταση του προβλήματος με αποτέλεσμα χθες να υπάρξει επίσημη ομολογία από τη ΔΕΗ σε φορολογούμενους από την περιοχή ότι έχουν ήδη εκδοθεί οι λογαριασμοί που περιλαμβάνουν την έκτακτη εισφορά και αυτή έγινε με βάση τα λανθασμένα τετραγωνικά των ΤΑΠ, με αποτέλεσμα να καλούνται, υπό την απειλή μάλιστα διακοπής της ηλεκτροδότησης των κατοικιών τους, να καταβάλουν φόρο που αντιστοιχεί σε διπλάσια επιφάνεια από αυτήν που πραγματικά έχουν οι κατοικίες τους!!!!
Αρμόδιοι της ΔΕΗ μάλιστα επεσήμαναν ότι είναι υποχρεωτική η καταβολή του φόρου και ότι σύμφωνα με το σχετικό νόμο σε περίπτωση λαθών δύναται να ζητηθεί η επιστροφή χρημάτων με την υποβολή ένστασης στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μέσω των ΚΕΠ!!.
Με άλλα λόγια θα πρέπει εκατοντάδες οικογένειες να πληρώσουν εις διπλούν την ανεπάρκεια και αδιαφορία της δημοτικής αρχής και να διεκδικήσουν τα χρήματά τους από τον καταχρεωμένο δημόσιο κορβανά!!

Σημειώνεται ότι από τον έλεγχο που έχει διενεργηθεί προέκυψε εξάλλου ότι από το έτος 2000 και εδώ 900 περίπου ιδιοκτήτες ακινήτων στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα κατέβαλλαν στον πρώην Δήμο Καλλιθέας διπλάσιο τέλος ακίνητης περιουσίας.

dimokratiki.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/10/11 06:43

    ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ?
    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/10/11 12:53

    Πρός 23/10/11 06:43.
    O μόνος που έχει την φωλιά του λερωμένη σε αυτόν τον τόπο, είναι ολόκληρος ο Κρατικός Μηχανισμός. Και αυτό θα το πληρώσουν αυτοί (και μετά εμείς) πάρα πολύ ακριβά.

    V.V.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/10/11 14:39

    ΚΑΛΟΣ Μ@@@@@Σ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ 23/10/11 06:43 ,
    900 ΑΝΘΡΩΠΟΙ Ή ΔΕΝ ΕΛΕΓΞΑΝ Ή ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 7-10 ΕΥΡΩ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΟΣΟ. ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ 7-10 ΕΥΡΩ ΕΠΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ. ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΣΠΙΤΙ 135 τμ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 500 ΕΥΡΩ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΝ ΧΡΕΩΝΕ ΤΑΠ 300 τμ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 1000 ΕΥΡΩ. Ο ΔΦ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 150 τμ ΤΑ ΔΤ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ 150 Τμ ΚΑΙ ΣΤΟ Ε9 ΠΑΛΙ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ 150 τμ. ΑΦΟΥ Ο ΔΗΟΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ?
    ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΕΚΕΙ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ. ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ?
    ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΜΟ ?
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ Μ@@@@@Σ. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *