ροή ειδήσεων

ΜΑΪΜΟΥ "ΧΑΡΑΤΣΙΑ" ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΑΪΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΗ ΜΕΤΡΗΤΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ...
ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ Ο...ΑΛΛΟΣ !!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:
Ζητεί υπουργική παρέμβαση για τα «μαϊμού»-χαράτσια


Tην παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου για την αποκατάσταση της βλάβης που αναμένεται να υποστούν 527 ιδιοκτήτες εκτός σχεδίου στα Κοσκινού, 399 στις Καλυθιές και 46 στη Ψίνθο από τον σκανδαλώδη πλασματικό διπλασιασμό του εμβαδού τους στο ΤΑΠ των λογαριασμών της ΔΕΗ και στην καταβολή διπλάσιας έκτακτης εισφοράς ακινήτων ζήτησε χθες με έγγραφό του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Αφού παρήλθε άπρακτη η προθεσμία της 17ης Σεπτεμβρίου 2011 για την αποκατάσταση των «λαθών» που προκάλεσε ο πρώην Δήμος Καλλιθέας και αφού εκδόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό εγκύκλιος με την οποία ουσιαστικά θεωρείται ως νόμιμη η επιβολή του «χαρατσιού» σε ανύπαρκτη ιδιοκτησία, αν αυτή δεν υπερβαίνει το διπλάσιο της πραγματικής (!!!), ο κ. Κουσουρνάς ευελπιστεί σε εκ των υστέρων αποκατάσταση των θιγόμενων πολιτών.
Στην επιστολή του αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
«Θέμα: Επιβολή έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, σε περιπτώσεις πλασματικών επιφανειών στα ΤΑΠ
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
στον πρώην Δήμο Καλλιθέας (καθολικός διάδοχος του οποίου σήμερα είναι ο Δήμος Ρόδου) την περίοδο 2000-2010, από παρερμηνεία σχετικής απόφασης του τότε δημοτικού συμβουλίου, βεβαιωνόταν στις επιφάνειες των κτισμάτων εκτός σχεδίου που ηλεκτροδοτούταν ως προς τα τέλη ΤΑΠ, το διπλάσιο από το πραγματικό μέγεθος. Αυτό προκαλεί μια επιπλέον μικρή επιβάρυνση στους καταναλωτές, τις οποίες τον τελευταίο καιρό ο Δήμος διορθώνει μετά από αίτηση του κάθε ενδιαφερόμενου.
Ενόψει όμως της επιβολής του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, που γίνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπου λαμβάνεται υπόψη η δηλωθείσα επιφάνεια στο ΤΑΠ, έγινε συνεννόηση με τη ΔΕΗ για την αποστολή ηλεκτρονικού αρχείου με τις αντίστοιχες διορθώσεις. Ταυτόχρονα όμως η ΔΕΗ μας ενημέρωσε ότι για το τρέχον έτος, οι σχετικές καταστάσεις στάλθηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου και οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν από το επόμενο έτος.
Για το λόγο αυτό κατά τη συνάντησή μας στις 20 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη και του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νικόλαου Ζωϊδη, σας έθεσα, μεταξύ άλλων, το συγκεκριμένο πρόβλημα και την κατάφωρη άδικη επιβάρυνση άνω των 1.000 συμπολιτών μας.
Τότε, με είχατε διαβεβαιώσει ότι οι επιφάνειες που τελικώς θα ληφθούν υπόψη θα εξαχθούν από τις δηλώσεις Ε9 και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τη συγκεκριμένη διαβεβαίωσή σας, την είχα μεταβιβάσει στους συμπολίτες μου και πίστεψα ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα. Όμως από τους πρώτους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έχουν εκδοθεί και σύμφωνα και με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, προκύπτει ότι τελικώς οι επιβαρύνσεις γίνονται βάσει των πλασματικών επιφανειών που υπάρχουν στο ΤΑΠ, επιβαρύνοντας υπέρογκα και σίγουρα άδικα πολλούς συμπολίτες μας.
Είναι άδικη η επιπλέον επιβάρυνση συγκεκριμένων πολιτών, που οφείλεται σε γραφειοκρατική διαδικασία και όχι σε ωφελούμενη ή λανθασμένη ενέργεια του πολίτη, και για αυτό το λόγο δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να ισχύσει.
Σε κάθε περίπτωση και λαμβάνοντας υπόψη και τις υπόλοιπες περιπτώσεις που θεσμοθετημένα στις καταστάσεις του ΤΑΠ υπολογίζονταν πλασματικά μεγαλύτερες έως και διπλάσιες επιφάνειες των πραγματικών, προκαλεί αναστάτωση το γεγονός, ότι με την ΠΟΛ1211/10-10-2011 που δόθηκε στη δημοσιότητα και αφορά τον καθορισμό του τρόπου και τη διαδικασία της είσπραξης του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, καθίσταται στο άρθρο 1 αυτής, νόμιμη η είσπραξη ειδικού τέλους σε ύψος διπλάσιο των τετραγωνικών μέτρων που αναγράφονται στα δημοτικά τέλη και στο δημοτικό φόρο.
Είναι τουλάχιστον παράλογο να φορολογείται ανύπαρκτη ιδιοκτησία που λογίστηκε πλασματικά από Καποδιστριακές Δημοτικές Αρχές προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από τα Τέλη Ακίνητης Περιουσίας.
Υπουργέ,
επειδή τόσο εγώ, όσο και δια μέσω εμού και οι συμπολίτες μου, επαναπαυθήκαμε στη δική σας διαβεβαίωση, ζητώ τη δική σας προσωπική παρέμβαση ώστε να ρυθμιστεί άμεσα το ζήτημα σε τοπικό επίπεδο, είτε με την επανεκτύπωση από τη ΔΕΗ των συγκεκριμένων λογαριασμών, είτε με την πληρωμή του συνόλου του ορθού ποσού στην επόμενη δόση, είτε όπως αλλιώς κρίνετε εσείς, ώστε να μην κληθεί αδίκως να πληρώσει δύο φορές μια ήδη βαριά έκτακτη επιβάρυνση, ένας συγκεκριμένος αριθμός συμπολιτών μας.
Είναι περιττό να αναφερθώ βεβαίως στις αντιδράσεις που θα προκληθούν τις επόμενες ημέρες και για την ανάγκη της άμεσης διευθέτησης του θέματος.
Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ»


dimokratiki.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/10/11 01:22

    ΛΑΜΟΓΙΑ Η ΚΛΕΨΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΠΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

    ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΕΨΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *