ροή ειδήσεων

Πτώση στις εγγραφές μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία

Ένας στους τρεις μαθητές, φεύγει από τα ιδιωτικά σχολεία λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς το ποσοστό των μη καταβληθέντων διδάκτρων έχει αυξηθεί περίπου κατά 30% σε σχέση με πέρυσι...


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» της Κυριακής, συμπερασματικά καταγράφεται φέτος κύμα φυγής μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία, σε ποσοστό 15%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο αριθμός των μαθητών που «μετακομίζουν» σε θρανία δημόσιων σχολείων φθάνει έως και το 50%.

Mάλιστα σε ορισμένα σχολεία γονείς, αδυνατώντας να φανούν συνεπείς, ζητούν από τους ιδιοκτήτες «μείωση διδάκτρων λόγω κρίσης».

Γενική παραδοχή είναι ότι εάν δεν υπήρχαν οι καταλήψεις στα δημόσια σχολεία αλλά και η έλλειψη βιβλίων, η πτώση στις εγγραφές στα ιδιωτικά σχολεία θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Πλήγμα έχει δεχθεί και το καθεστώς των ιδιαίτερων μαθημάτων παρότι οι καθηγητές μείωσαν τις απαιτήσεις στις αμοιβές, ενώ ενισχύθηκαν τα οργανωμένα, πολυμελή φροντιστήρια που μείωσαν τα δίδακτρα τους κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.

Πάντως, εξαίρεση στη γενική εικόνα αποτελούν εκείνα τα σχολεία που ακολουθούν ξένο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών (14 στον αριθμό) και σε αυτά φοιτούν τόσο Ελληνόπουλα όσο και παιδιά αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα.

newscode.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *