ροή ειδήσεων

Μεγάλο «κούρεμα» σημαίνει ότι μπορεί να γίνουμε Αργεντινή

Ο Γιάννος Παπαντωνίου«Η επιβολή μεγάλου κουρέματος σημαίνει χρεοκοπία», δήλωσε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου. Έθεσε θέμα επιβίωσης της ευρωζώνης και του ευρώ...
και τόνισε ότι τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας για Μέρκελ και Σαρκοζί. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με ημίμετρα, απαιτείται λύση», σημειώνει.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα πληρώνει τη λάθος πολιτική της υπερφορολόγησης και επιμένει ότι δε θα πρέπει να επιβληθεί κανένας άλλος φόρος.

Καταλήγοντας ο κ. Παπαντωνίου υποστήριξε ότι ένα μεγάλο κούρεμα σημαίνει ότι μπορεί να γίνουμε Αργεντινή και να ανοίξει ο δρόμος για έξοδο από το ευρώ και επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη μία κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Οικονομικών στο Γέιλ, Κώστας Μεγήρ, χαρακτήρισε απαραίτητες τις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες – όπως είπε – μαζί με κούρεμα 60% και τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος και των ασφαλιστικών ταμείων από την Ευρώπη, θα αποτελέσουν τη λύση – διέξοδο από την κρίση.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «χρεοκοπημένη» και «ανήθικη» κάθε προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, προσθέτοντας: «Και η λιτότητα έχει όρια, αλλιώς δημιουργείται φαύλος κύκλος».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Θεόδωρος Βάρδας εκτίμησε ότι οριστική λύση μπορεί να δοθεί μόνο με ευρωομόλογο και μία αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι ένα μεγάλο «κούρεμα»της τάξης του 50% θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση.

skai

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *