ροή ειδήσεων

Αντισυνταγματικός ο φόρος για αποδείξεις;

Αντισυνταγματικός ο φόρος για αποδείξεις;Αντιδρά η Επιστημονική Υπηρεσίας της Βουλής
Θέμα συνταγματικότητας για την επιβολή φόρου 10% στην διαφορά των αποδείξεων που δεν μαζέψαμε για να καλύψουμε το αφορολόγητο θέτει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής...


Σε έκθεση αξιολόγησης του πολυνομοσχεδίου -που βρίσκεται προς ψήφιση στην Βουλή- η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής αναφέρει ότι η ποινή του φόρου, βάσει του συντάγματος, μπορεί να επιβάλλεται στο εισόδημα, στη περιουσία ή στις δαπάνες και τις συναλλαγές του φορολογουμένου. Δηλαδή τίθεται θέμα συνταγματικότητας αφού ο φόρος επιβάλλεται… σε δαπάνες που δεν έγιναν!

Προσέξτε τι αναφέρει η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσία της Βουλής.

«Ως προς το ζήτημα της επιβολής "φόρου" με συντελεστή 10% επί του ποσού που οι προσκομιζόμενες αποδείξεις δαπανών του φορολογουμένου υπολείπονται σε αξία του ενός τετάρτου (ποσοστό 25%) του ατομικού εισοδήματός του (και μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ), παρατηρείται ότι, συμφώνως προς το άρθρο 78 παρ. 1 του Συντάγματος, αντικείμενο του φόρου μπορεί να είναι το εισόδημα, η περιουσία ή οι δαπάνες και οι συναλλαγές του φορολογουμένου. Εν προκειμένω, ο επιβαλλόμενος φόρος ενδεχομένως δεν βρίσκεται σε αρμονία με την ανωτέρω διάταξη, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να επιβάλλεται επί του εισοδήματος, της δαπάνης ή της περιουσίας, αλλά επί της μη διενέργειας δαπάνης, η οποία δεν μπορεί, κατά τα ανωτέρω, να αποτελεί αντικείμενο φόρου».
newsbeast

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *