ροή ειδήσεων

Έντρομη η κυβέρνηση αμύνεται περί πάρτης…

«Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» συνιστά η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που οι αντιδράσεις των αξιωματούχων της προδίδουν πανικό και εκνευρισμό ταυτόχρονα...

Ούτε λίγο ούτε πολύ η κυβέρνηση αποδοκιμάζει αυτούς που την αποδοκίμαζαν, καταλογίζοντας τους…φασίζουσα συμπεριφορά!


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος ζήτησε ψυχραιμία και κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να τοποθετηθεί. Ο κ. Μόσιαλος σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega συνένστησε "ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλους" και ζήτησε από το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί σύσσωμο απέναντι "στα θλιβερά αυτά φαινόμενα".

Λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Επικρατείας διένειμε την ακόλουθη δήλωση:

"Χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους σε όλη τη χώρα τίμησαν με υπερηφάνεια τους αγώνες του έθνους. Κάποιοι άλλοι, λίγοι, επέλεξαν με διχαστικές συμπεριφορές να προσβάλλουν τις εκδηλώσεις τιμής στους αγώνες για την ελευθερία της Πατρίδας, ακόμη και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτοί οι λίγοι, όσοι τους καλύπτουν αλλά και όσοι παρακινούν με μισόλογα και φτηνές δικαιολογίες τέτοιου είδους συμπεριφορές, θα πρέπει να ντρέπονται. Είναι έκθετοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Άλλο η διαμαρτυρία και άλλο η προσβολή στους Εθνικούς αγώνες και η προσπάθεια υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών. Οι Έλληνες πολίτες θα διαφυλάξουμε τη δημοκρατική νομιμότητα, το σεβασμό στη διαφορετική έκφραση και την ομαλή πορεία της χώρας".


Για "ασχήμιες" κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας την έκρηξη της λαϊκής κατακραυγής που εκδηλώθηκε στην πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας.

Έκανε μάλιστα λόγο για ευθύνες "κομματικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών" που "αμαύρωσαν μια κορυφαία εκδήλωση τιμής προς την ιστορία του τόπου και προσέβαλαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας". Ο κ. Βενιζέλος αισθάνεται βέβαιος ότι οι χιλιάδες των διαδηλωτών " δεν εκφράζουν -γιατί ούτε το μπορούν, ούτε το θέλουν- το πραγματικό φρόνημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού". Προφανώς το εκφράζει ο ίδιος…

"Το αυγό του φιδιού επωάζεται στα χέρια όσων καλλιεργούν και καλύπτουν τα έκτροπα" και όχι στα χέρια αυτών που οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση, υποστηρίζει ο υπουργός (κατ ευφημισμόν) Προστασίας του Πολίτη και πολιτικός προϊστάμενος των δυνάμεων βίας και καταστολής Χρήστος Παπουτσής:

«Την ημέρα μνήμης και σεβασμού των ηρώων που έπεσαν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, ορισμένοι, ελάχιστοι, με μειωμένη κοινωνική και πολιτική υπευθυνότητα, επέλεξαν να οργανώσουν τη δράση και τις πράξεις τους επιχειρώντας την ταπείνωση των θεσμών, του Έθνους και του λαού. Φασίζουσες μειοψηφίες επέλεξαν τη σημερινή μέρα του ΟΧΙ στο φασισμό, να επιβάλλουν με τη βία την παρουσία τους. Επέλεξαν να σπείρουν το διχασμό σε μια εποχή που χρειάζεται όσο ποτέ η ενότητα του λαού. Επέλεξαν να προσβάλλουν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας , ! κορυφαίο θεσμό του πολιτεύματος. Τον Κάρολο Παπούλια, μία προσωπικότητα, που σε ολόκληρη τη ζωή του ταυτίστηκε πάντοτε με τους αγώνες του λαού για ελευθερία, δημοκρατία, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Και, κάποιοι εξ αυτών τελικά, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους γιατί απεφεύχθη η γενικευμένη σύγκρουση και το αιματοκύλισμα από την ψύχραιμη στάση των αστυνομικών δυνάμεων. Όσοι καλλιεργούν και καλύπτουν πολιτικά αυτά τα φαινόμενα, έχουν βαρύτατες ευθύνες. Το αυγό του φιδιού επωάζεται στα χέρια τους», καταλήγει η δήλωση του! κ.Παπουτσή.


Από το χορό των κυβερνητικών αντιδράσεων δεν θα μπορούσε να λείπει και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος:

"Τα όσα συνέβησαν σήμερα την 28η Οκτωβρίου ημέρα που τιμάμε το μεγαλειώδη αγώνα και τις θυσίες του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό με αποκορύφωμα τα επεισόδια σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης δεν είναι μόνο απαράδεκτα αλλά κάτι πολύ χειρότερο. Είναι πράξεις που ποδοπατουν την ιστορία μας αποπνέουν φασιστική νοοτροπία και στρέφονται κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και της χώρας μας.

troktiko.eu

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/10/11 06:52

    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΦΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΕΡΑΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *