ροή ειδήσεων

Mπλόκο από το ΣτΕ στο Διάταγμα Παπουτσή

«Έκοψε» τελικά η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή για 100 προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ...

Με το σκεπτικό ότι είναι εκτός των δεσμεύσεων που επιβάλλει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015, το οποίο δεν προβλέπει αύξηση του αστυνομικού προσωπικού, αλλά αντίθετα τον επανακαθορισμό του με τελικό στόχο τη μείωση των δαπανών η Ολομέλεια, ακολουθώντας το Ε’ Τμήμα μπλόκαρε τη διαδικασία.
Σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές, από κανένα στοιχείο δεν βεβαιώνεται ότι η δαπάνη για τη δημιουργία των νέων οργανικών θέσεων και των 100 προσλήψεων στην ΕΛΑΣ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) η οποία ανέρχεται στα 2.477.0000 ευρώ έχει περιληφθεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη της επόμενης πενταετίας, αλλά ούτε παράλληλα προκύπτει ότι ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα του μεσοπρόθεσμου (Ν. 3985/2011).

Εξάλλου, όπως αναφέρει η υπ’ αριθμ. 285/2011 γνωμοδότηση της Ολομέλειας η ΕΛΑΣ δεν τεκμηριώνει επαρκώς ποιες είναι οι επιτακτικές ανάγκες κάλυψης των νέων οργανικών θέσεων και η αδυναμία ικανοποίησης των αναγκών αυτών με άλλους τρόπους, όπως είναι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της, η ανακατανομή του προσωπικού της κ.λπ.
newscode.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *