ροή ειδήσεων

Στα τσιγάρα και στα ποτά από τα 13

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα έρευνας σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες έφηβοι εθίζονται στο αλκοόλ και το κάπνισμα από τα 13 τους χρόνια. Διαβάστε τα στοιχεία...

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στην χώρα μας και αφορά την εξάρτηση των εφήβων από το ποτό και το κάπνισμα. Ακόμα μεγαλύτερο σοκ προκαλούν τα αυξημένα ποσοστά στην χρήση ναρκωτικών από τα ανήλικα Ελληνόπουλα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα "Έθνος",ένας στους δέκα εφήβους καπνίζει καθημερινά και η πλειονότητα αυτών τουλάχιστον 6 τσιγάρα την ημέρα.

Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι οι εθισμένοι στην νικοτίνη έφηβοι προέρχονται από οικογενειακό περιβάλλον με γονείς που καπνίζουν σε συστηματική βάση.

Κατανάλωση αλκοόλ

Τα στοιχεία ξαφνιάζουν πιο πολύ, όσον αφορά στην εξάρτηση των εφήβων στο αλκοόλ. Ένας στους τρεις 15χρονους καταναλώνει αλκοόλ, από μπίρα έως βαριά οινοπνευματώδη όπως ουίσκι και βότκα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα, ένα στα 4 αγόρια και ένα στα 5 κορίτσια παραδέχονται, ότι παραγγέλνουν τουλάχιστον 3 ποτά σε κάθε έξοδό τους.

Πιο αναλυτικά, ο μέσος όρος ηλικίας που οι έφηβοι βρίσκονται για πρώτη φορά σε κατάσταση μέθης είναι τα 14.4 χρόνια, ενώ το 8.9% δεν δίστασε να παραδεχτεί, ότι μέθυσε τουλάχιστον μία φορά μέσα στον προηγούμενο μήνα πριν την διεξαγωγή της έρευνας.

Χρήση ουσιών

Στις εξαρτησιογόνες ουσίες τα ποσοστά είναι εξίσου ανησυχητικά, αφού το 7.2% των 15χρονων αναφέρει, ότι έχει κάνει χρήση κάνναβης τουλάχιστον μία φορά, με τα αγόρια να παρουσιάζουν τριπλάσιο ποσοστό από τα κορίτσια.

Ειδικότερα, σχετική αύξηση καταγράφηκε στην χρήση χασίς, γεγονός που θορυβεί ιδιαίτερα τους ερευνητές. Το ποσοστό των μαθητών που καπνίζουν χασίς παρουσιάζει διπλάσια ποσοστά από το 3.7% το 2006 στο 7.2% το 2010.

News247

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *