ροή ειδήσεων

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την 1η Δεκεμβρίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας...
«με απεργία στο λιμάνι του Πειραιά των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ «με τη συμμετοχή της στην απεργία προτάσσει το μείζον ζήτημα της συνεχιζόμενης για ένα χρόνο πολιτικής επιστράτευσης των Ελλήνων ναυτεργατών, τρεις φορές την τελευταία οκταετία».

Επίσης, η ΠΝΟ ζητά μεταξύ άλλων την άμεση κατάργηση των μέτρων που αποφασίστηκαν λόγω του μνημονίου και του Εφαρμοστικού Νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα «δεδομένου ότι έχει στερέψει επικίνδυνα η δεξαμενή έμψυχου δυναμικού της ναυτιλίας μας» και την διατήρηση του ΝΑΤ και απρόσκοπτη συνέχιση χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό των παροχών όλων των Ταμείων.

Επιπλέον, ανάμεσα στα αιτήματα είναι η άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για τους ένοπλους φρουρούς στα πλοία, «γιατί με τον τρόπο αυτό δεν αντιμετωπίζεται η μάστιγα της πειρατείας και η προστασία των ναυτεργατών για ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, πράγμα που συνιστά αυτονόητη υποχρέωση του ελληνικού κράτους, αντίθετα αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχημάτων, ενώ παράλληλα ασκείται ψυχολογική βία στους ναυτεργάτες από την παρουσία των φρουρών αυτών».

Ακόμη, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών ζητούν την διατήρηση της νομοθεσία για τον Οίκο Ναύτου, την επαναλειτουργία του Ναυτικού Νοσοκομείου Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ), την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης - μετεκπαίδευσης και την «έξοδο», όπως λένε, από την στασιμότητα στο χώρο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Με άλλη ανακοίνωση της η ΠΝΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που απεργούν για 26 ημέρες.
newsbeast

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *