ροή ειδήσεων

27.085 € το επεισόδιο: Είναι πολλά τα λεφτά Μάγια!

«Φωτιές» ανάβει η δημοσιοποίηση του κόστους των εκπομπών της ΕΡΤ ανά επεισόδιο που συνεχίζουν....

Σε μια περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα η κρατική τηλεόραση και κατ' επέκταση ο ελληνικός λαός δίνει 37.141 ευρώ το επεισόδιο...για το στην «Υγεία μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου, 27.085 ευρώ ανά επεισόδιο για την εκπομπή της Μάγια Τσόκλη και 29.312 ευρώ για την μουσική εκπομπή "Μεσόγειος"!
Διαβάστε όλη την ανακοίνωση που εξέδωσε η κρατική και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. συνήλθε με τη νέα του σύνθεση και ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:
Ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για:
Την παράσταση στην αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών του Διευθύνοντος Συμβούλου, του μέλους Δ.Σ. κ. Στ. Στεφάνου και του Διευθυντή Αθλητικών Προγραμμάτων κ. Δ. Χατζηγεωργίου, σχετικά με τη σύμβαση του Champions League.
Την κατάθεση μήνυσης κατά ιστολογίων (blogs), που αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις για την ΕΡΤ.
Την πρόταση για μείωση κόστους της Euroleague.
Τη συζήτηση με την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), με θέμα τις ραδιοφωνικές συχνότητες.
Επιστολή που απέστειλε η Forthnet – NOVA, με θέμα οφειλές για στιγμιότυπα από τη Superleague 2010 – 2011.
Επιστολή της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), σχετικά με την κοστολόγηση από την ΕΡΤ θεμάτων ρεπορτάζ pool που διατίθενται σε ιδιωτικά κανάλια.
Ενέκρινε την παροχή ειδικής εντολής και πληρεξουσιότητας στον Νομικό Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. και σε δικηγόρους της εταιρείας, για την παράσταση σε δικαστήρια για υποθέσεις της εταιρείας
Αποφάσισε να αναθέσει στη Νομική Υπηρεσία της ΕΡΤ Α.Ε. την άσκηση αγωγής κατά εταιρείας παραγωγής, αναζητώντας τις δαπάνες που δεν αντιστοιχούν στα εκταμιευθέντα από την ΕΡΤ ποσά για την εκτέλεση της παραγωγής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2006 και της Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας του ιδίου έτους.
Ενέκρινε την αποδοχή και εκτέλεση αμετακλήτων και τελεσιδίκων δικαστικών αποφάσεων.
Ενέκρινε την τροποποίηση της υπ' αριθ. 1004/31.05.11 Θ.4ο Απόφασης Δ.Σ., σχετικά με τον παραγωγό και τον τίτλο ταινίας μικρού μήκους. Ο αρχικός τίτλος ήταν «Guided by voices» και μετατρέπεται σε «Σήμερα γάμος γίνεται». Την παραγωγή θα υλοποιήσει η εταιρεία ΚΙΝΙΚΟΝ ΕΠΕ, αντί της ατομικής επιχείρησης «Νίκος Μουστάκας».
Ενέκρινε την ανανέωση της παραγωγής των παρακάτω προγραμμάτων:
Δεκατρία ημίωρα επεισόδια της σειράς εκπομπών «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 15.796 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Εβδομήντα πέντε δίωρα επεισόδια της εσωτερικής παραγωγής, με τίτλο «ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 570 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Δεκαπέντε 90λεπτα επεισόδια της εσωτερικής παραγωγής, με τίτλο «ΣΤΑ ΑΚΡΑ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 2.427 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Δώδεκα 45λεπτα επεισόδια της σειράς εκπομπών «ΜΕΤΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 16.239 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Δεκατρία 50λεπτα επεισόδια της σειράς εκπομπών «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 9.660 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Επτά 75λεπτα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 27.085 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Τριάντα οκτώ επεισόδια της σειράς εκπομπών «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 37.141 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Πέντε 50λεπτα επεισόδια της σειράς μουσικών εκπομπών «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 29.312 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Δεκαέξι ημίωρα επεισόδια της σειράς εκπομπών «Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ – ANIMALIA». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 15.526 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Δεκαέξι 50λεπτα επεισόδια της σειράς εκπομπών «STUDIO BOX». Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 6.451 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Ενέκρινε τις δαπάνες που αφορούν στις παρακάτω μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων και σε ειδικές αθλητικές εκπομπές:
Κλήρωση Ομίλων UCL & Champions League (Α' Περίοδος – παιχνίδια εκτός έδρας) για την περίοδο 25.08.11 – 31.12.11. Το μέσο κόστος ανά μετάδοση ανήλθε σε 7.200 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Μεταδόσεις Champions League (Α' Περίοδος – παιχνίδια εντός έδρας) για την περίοδο 25.08.11 – 31.12.11. Το μέσο κόστος ανά μετάδοση ανέρχεται σε 33.462 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Παραγωγή εκπομπών Champions ΝΕΤ (Α' Περίοδος) για την περίοδο 25.08.11 – 31.12.11. Το μέσο κόστος ανά δύο εκπομπές ανέρχεται σε 15.662,22 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Μεταδόσεις Eurobasket Lithuania 2011. Το μέσο κόστος ανά μετάδοση ανήλθε σε 5.323,20 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Παραγωγή εκπομπών Eurobasket Lithuania 2011. Το μέσο κόστος ανά εκπομπή ανήλθε σε 1472,72 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Μεταδόσεις Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών (Μάρτιος 2011). Το μέσο κόστος ανά μετάδοση ανήλθε σε 16.500 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Μεταδόσεις Eurobasket Women 2011 (18 Ιουνίου – 3 Ιουλίου). Το μέσο κόστος ανά μετάδοση ανήλθε σε 1.510 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Μεταδόσεις Eurocup Μπάσκετ Γυναικών, Παγκοσμίου Κυπέλλου Ιππασίας CSI02 και Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καταδύσεων, κατά την περίοδο 10.02.11 – 19.06.11. Το μέσο κόστος ανά μετάδοση ανήλθε σε 1.362,50 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Μεταδόσεις Water Polo Len Trophy, Savona – Panionios, Προκριματικά Handball Euro 2012 Ολλανδία – Ελλάδα και Στίβος IAAF Crosscountry Championships 2011, κατά την περίοδο 12.03.11 – 27.04.11. Το μέσο κόστος ανά μετάδοση ανήλθε σε 1.123,33 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Μεταδόσεις Davis Cup Tennis (16-18 Σεπτεμβρίου). Το μέσο κόστος ανά μετάδοση ανήλθε σε 1.020 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Μεταδόσεις Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου Daegu 2011 (27 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου). Το μέσο κόστος ανά μετάδοση ανήλθε σε 15.304,44 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Μεταδόσεις Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων Χάντμπολ (16-31 Ιουλίου). Το μέσο κόστος ανά μετάδοση ανήλθε σε 60 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Μεταδόσεις Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων Πόλο – Open Κολύμβησης (10 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου). Το μέσο κόστος ανά μετάδοση ανήλθε σε 3.539,58 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Παραγωγή εκπομπών «Special Olympics – Είμαι Μέσα». Το μέσο κόστος ανά μετάδοση ανήλθε σε 1441,57 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Ενέκρινε την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των ακόλουθων αγώνων ποδοσφαίρου για την περίοδο 2011 – 2012:
1. Κυπέλλο Αγγλίας
2. Carling Cup
3. Πέντε διεθνείς ποδοσφαιρικοί φιλικοί αγώνες Εθνικών Ομάδων – πλην της Εθνικής Ελλάδος- για μετάδοση από την ΕΡΤ, εξαιρουμένης της ERTworld και
4. Εντός έδρας αγώνες της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. για μετάδοση από την ERTworld.
Ενέκρινε την αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων Μπάσκετ Α1 για την περίοδο 2011 – 2012.
Ενέκρινε τη συνεργασία της ΕΡΤ Α.Ε. με εταιρεία παιχνιδιών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, που αφορά στη χρήση του λογοτύπου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Ενέκρινε την επικύρωση της οικονομικής χορηγίας της ΕΡΤ προς το κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης».
Ενέκρινε την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου της ΕΤ1 στην Κατεχάκη σε νεανικά καλλιτεχνικά σχήματα και ομάδες θεάτρου, ώστε να πραγματοποιούν πρόβες πριν από την επίσημη παρουσίαση των παραστάσεών τους στο Low Budget Festival ή σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας.
Ενέκρινε τη δωρεά τριών καμερών στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», προκειμένου αυτό να προχωρήσει στη δημιουργία διαδικτυακού τηλεοπτικού σταθμού, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος ενάντια στη σχολική βία «Europe's Antibulling Campaign». Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΤ Α.Ε. στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της έχει αναλάβει την επικοινωνιακή και ευρύτερη υποστήριξη των φορέων φροντίδας παιδιών «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS» και «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».
Ενέκρινε τις συνδρομές της ΕΡΤ Α.Ε. σε ειδησεογραφικά πρακτορεία. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο κόστος συνδρομών ανήρχετο σε 1.712.747,55 ευρώ ενώ το τρέχον κόστος ανέρχεται σε 1.254.542 ευρώ, δηλαδή το όφελος για την ΕΡΤ φθάνει τα 458.205,55 ευρώ.
Ενέκρινε την ανανέωση συμβάσεων ειδικών συμβούλων.
 mediagate.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/11/11 08:20

    Για την Μαγια και τον Σπυρο λεφτα υπαρχουν. Τα δικα μας που μας εκοψαν.
    Για να κανει τις βολτες της η Τσοκλη ανα τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/11/11 09:15

    Εκοψαν τα δικα μας για να τρωνε τα λαμογια που χρονια τωρα εχουν ρημαξει τα δημοσια ταμεια!! Να κλεισει τωρα το Συνδρομιτικο καναλι της ΕΡΤ! Πληρωνουμε με το ζορι ολα τα καθικια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *