ροή ειδήσεων

6 στους 10 φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους...

Σύμφωνα με έρευνα της ALCO
Ιδιαιτέρως επιφυλακτική είναι η στάση της κοινωνίας σχετικά με την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, φοβούμενη...

ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε βαθύτερη ύφεση, σύμφωνα με έρευνα της ALCO για λογαριασμό του ΕΒΕΑ.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 6 στους 10 πολίτες φοβούνται πως το 2012 θα χάσουν την δουλειά τους, καταδεικνύοντας το ανασφαλές οικονομικό περιβάλλον, με το 53% των πολιτών να πιστεύει ότι η συμφωνία θα οδηγήσει τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση, σε αντίθεση με το μόλις το 18% που υποστηρίζει ότι θα οδηγήσει στην ανάκαμψη.

Τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια, μόλις 2 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει σε ανάκαμψη, ενώ το 13% των ψηφοφόρων την Νέας Δημοκρατίας και το 10% των λοιπών κομμάτων μοιράζονται την ίδια άποψη.

Χαρακτηριστική όμως είναι η ανασφάλεια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το εν λόγω ερώτημα, καθώς, το 28% υποστηρίζει ότι θα οδηγήσει σε ανάκαμψη, το 41% σε ύφεση και το υπόλοιπο 31% διατήρησε ουδέτερη στάση.
Εντύπωση προκαλεί ότι 6 στους 10 πολίτες δηλώνουν απόλυτη άγνοια, συνεπώς οι τοποθετήσεις όσων μετείχαν στην έρευνα, σχετικά με την νέα αυτή δανειακή σύμβαση, φαίνεται να βασίζονται στην αντίληψη ή και στην εικόνα που υπάρχει γύρω από αυτή, και όχι στην γνώση του περιεχομένου της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *