ροή ειδήσεων

Τρέχουν στις «αγκάλες» των επιθεωρητών εργασίας

Για να ρυθμίσουν τις εργατικές διαφορές του 2011
Αύξηση του αριθμού των εργαζομένων και των εργοδοτών που απευθύνονται στις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας... για διαμεσολάβηση, καταδεικνύουν τα στοιχεία της συμφιλιωτικής δραστηριότητας του Σ.ΕΠ.Ε. για το Α΄ εννεάμηνο του 2011.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται αύξηση στο ποσοστό των εργατικών διαφορών που διενεργήθηκαν από του Επιθεωρητές Εργασίας, κατά 1,72% και 4,36% σε σχέση με το 2010 και 2009, αντίστοιχα.

Παράλληλα, αύξηση κατά 5,24% σε σχέση με πέρσι και κατά 2,14% σε σχέση με το 2009, παρουσιάζουν φέτος και οι επιλυθείσες εργατικές διαφορές γεγονός που, σε συνδυασμό με τις ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στα καταβληθέντα χρηματικά ποσά καταδεικνύει τον ιδιαίτερα ενισχυμένο ρόλο που διαδραματίζει ο παραπάνω φορέας.

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κ. Μιχάλη Χάλαρη «ο τρόπος της παρέμβασης σχετίζεται αφενός μεν με το περιεχόμενο της καταγγελίας, αφετέρου δε με την επιθυμία του καταγγέλλοντος για τον τρόπο παρέμβασης. Έτσι, για καταγγελίες που αφορούν σε π.χ. απολύσεις, συμβάσεις εργασίας, καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, βλαπτική μεταβολή ή κατάχρηση διευθυντικού δικαιώματος, επιλέγεται συνήθως ως πρώτο στάδιο η συμφιλιωτική παρέμβαση της Επιθεώρησης καθώς η θετική για τον εργαζόμενο επίλυση των διαφορών μπορεί να γίνει άμεσα και χωρίς κόστος».

newsbeast

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *