ροή ειδήσεων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία έγινε χθες η παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης «Επιμελητηριακή Ενότητα» από τον Επικεφαλής της και υποψήφιο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Μιχάλη Κάρρα, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου...

Ο κ. Κάρρας τόνισε για μια ακόμα φορά ότι η παράταξή του είναι ανεξάρτητη και συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του Επιμελητηρίου με κυρίαρχη πρόταση την επιχειρηματικότητα. «Παρουσιάζουμε σήμερα το πρόγραμμά μας, το οποίο φτιάχτηκε μέσα από μια ουσιαστική διαβούλευση με τις παραγωγικές τάξεις και διάλογο με τους υποψηφίους Συμβούλους παράταξής μας. Οι θέσεις και οι προτάσεις μας συνδυάζουν την καινοτομία με τη γνώση. Είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Καλύπτουν όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας.», δήλωσε κατά την έναρξη της ομιλίας του.


Το πρόγραμμα της Επιμελητηριακής Ενότητας αποτελείται από τέσσερις ενότητες.
Τους βασικούς άξονες που είναι η στροφή του Επιμελητηρίου στην επιχειρηματικότητα, η στήριξη των ντόπιων μικρών και μεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων, το εμπόριο, ο άξονας βιοτεχνία-μεταποίηση-επαγγέλματα, η οικοδομή, η στήριξη της τοπικής αγοράς και της τοπικής παραγωγής, η ανάπτυξη και ο τουρισμός.
Τις προτάσεις για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Επιμελητηρίου.
Τις προτάσεις για την ενίσχυση και προβολή της επιχειρηματικής καινοτομίας και εξωστρέφειας.
Τις θέσεις της παράταξης στα μεγάλα ζητήματα της Δωδεκανήσου.

Στους βασικούς άξονες ο κ. Κάρρας τόνισε ότι αυτή την κρίση πρέπει να την ξεπεράσουμε μέσα από την αλληλέγγυα συμπεριφορά μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων. Επίσης υπογράμμισε την ανάγκη για ενίσχυση της τοπικής καταναλωτικής συνείδησης και δεσμεύτηκε να αναλάβει δράσεις για τη στήριξη της αγοράς. Τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και υπέρ της πάταξης του παραεμπορίου και του αθέμιτου ανταγωισμού σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα είπε ότι οφείλουμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο των λαθροεπαγγελματιών από όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται χωρίς άδειες.

Στην οικοδομή δίνει η παράταξή του μεγάλο βάρος αναδεικνύοντας νέες ευκαιρίες, νέες τάσεις και τεχνικές.

Σχετικά με την τοπική αγορά και την τοπική παραγωγή, ο επικεφαλής της Επιμελητηριακής Ενότητας, δήλωσε ότι οφείλουμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τοπικών προϊόντων και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για το σχεδιασμό του marketing, την τυποποίηση, την προώθηση τους καθώς και την πιστοποίηση των επιχειρήσεων που τα παράγουν και τα προωθούν.

Όσον αφορά την ανάπτυξη ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν με διαδικασίες fast track. «Απαιτούμε τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους στις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν με διαδικασίες fast track. Διεκδικούμε ίση μεταχείριση ντόπιων και ξένων επενδυτών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο θέμα του τουρισμού ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η πρόταση της παράταξης για διεκδίκηση της εκμετάλλευσης του αεροδρομίου από τοπικούς παράγοντες με σκοπό την παροχή καλύτερων υπηρεσιών, χωρίς αύξηση του κόστους και με δυνατότητα παρέμβασης τιμολογιακά κατά τους χειμερινούς μήνες με μείωση του κόστους χωρίς μείωση της εξυπηρέτησης.

Για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου εξήγγειλε ότι θα απαλλαχθούν τα πρωτοεμφανιζόμενα μέλη από την καταβολή της πρώτης συνδρομής συμβολικά ως έμπρακτη στήριξη στις νέες επιχειρήσεις, ενώ τόνισε ότι όλα τα μέλη του ΔΣ θα συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας και ότι αναλαμβάνεται πρωτοβουλία για συνεδριάσεις στα νησιά με θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Τέλος όσον αφορά την ενίσχυση και προβολή της επιχειρηματικής καινοτομίας και εξωστρέφειας, ο κ. Κάρρας είπε ότι οφείλουμε να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις στη συμμετοχή και πιστοποίησή τους με διεθνώς αναγνωρίσιμα σήματα καθώς και να τις ενθαρρύνει να καταγράφουν και να κοινοποιούν στο επιμελητήριο τα επιτεύγματά τους. Πρότεινε επίσης τη θέσπιση ετήσιων βραβείων καινοτομίας και πράσινης επιχειρηματικότητας.

Στα μεγάλα ζητήματα της Δωδεκανήσου, ο κ. Κάρρας επανέλαβε τη σταθερή θέση της παράταξής του για στροφή των κονδυλίων του ΔΗΦΟΔΩ σε αναπτυξιακές δράσεις με τη στενή έννοια του όρου και τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών τάξεων στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των επενδύσεων από τα έσοδά του, ενώ για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ δήλωσε ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης τους.

Κλείνοντας την ομιλία του απήυθυνε κάλεσμα για μια ακόμα φορά προς τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της Δωδεκανήσου να ενισχύσουν την μεγάλη προσπάθεια ώστε να κάνουμε και πάλι τα νησιά μας πρωταγωνιστές.

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων Συμβούλων της Ρόδου, με τον κ. Κάρρα να τους ευχαριστεί προσωπικά έναν έναν για την τιμή που του έκαναν να πλαισιώσουν το συνδυασμό του.


Στη σελίδα http://www.epimelitiriakienotita.gr μπορείτε να βρείτε την ηλεκτρονική έκδοση του φυλλαδίου με το πρόγραμμά μας και τους υποψηφίους Συμβούλους της παράταξής μας. Με διπλό κλικ πάνω στις σελίδες μεγεθύνετε για να γίνουν πιο ευδιάκριτα τα γράμματα.Με απλό κλικ ή χρήση των κουμπιών της κάτω μπάρας γυρνάνε οι σελίδες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *